Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Crush Fest
Ig: Bookish crush

El festival Crush porta les autores més famoses (i milionàries) de la literatura juvenil a Barcelona

Karen M. McManus, Mercedes Ron i Rebeca Ross són algunes de les convidades d'aquesta primera edició

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Hi ha una tendència que corre per TikTok des de fa temps: el 'BookTok', una iniciativa protagonitzada per la generació Z que està revolucionant el panorama literari. El 'trend' consisteix a donar a conèixer nous títols de llibres i compartir reptes literaris (com no plorar en la lectura d’un relat específic). També ha arribat a 'rescatar' llibres que han triplicat les seves vendes respecte a la seva publicació original i, el que és més fort, ha aconseguit que el gènere literari 'young adult', el que aixeca més passions entre aquests joves, representi el 17% de les vendes del sector del llibre, amb un negoci de 2.700 milions d’euros, segons un estudi de la Federació del Gremi d’Editors. 

En mig d’aquest auge, arriba per primera vegada el Crush Fest, un festival de literatura dedicat a aquest tipus de relats, que reunirà més de 50 autors nacionals i internacionals del gènere. L’esdeveniment, que ja preveu l’assistència de més de 2000 persones diàries, se celebrarà el 16 i 17 de març a la Universitat de Barcelona. Dues jornades en què s'organitzaran de manera simultània presentacions de llibres, firmes, taules rodones, reptes, una festa temàtica de disfresses i desenes d’altres activitats. 

Entre totes les celebritats convidades, destaquen les autores nacionals Elena Armas, Laia López, Blue Jeans, Sònia Guillen o Mireia Lleó, entre d’altres. Pel que fa a les visites internacionals, destaquen l’estatunidenca Karen M. McManus, autora que ha venut més de 7 milions de llibres arreu del món i de qui la trilogia 'Alguien está mintiendo' ha estat convertida en una sèrie per Netflix; l’argentina Mercedes Ron, de qui també s’ha adaptat la seva obra 'Culpa mía' a Amazon Prime, i Rebeca Ross, estatunidenca amb un best-seller internacional. Són autores que compten els seus beneficis en milions.  

Alguien esta mintiendo
Netflix

Què és el gènere 'young adult'

Si fa uns anys haguéssim classificat 'Harry Potter', 'Els jocs de la fam' o 'No està escrit a les estrelles' en aquesta categoria, ningú ho entendria perquè es tracta d’un gènere bastant modern, però els llibres 'young adult' venen a ser tots aquells on els protagonistes no superen els 25 anys, que pertanyen a qualsevol gènere (romàntic, thriller, fantasia, etc) i que poden abordar temes que toquen molt de prop als joves (com la recerca de treball estable, el suïcidi, la maternitat, la superació de traumes de la infància, entre molts d’altres). De fet, la traducció literal del gènere és ‘adult jove’, per tant, totes les temàtiques reflectides en llibres que puguin afectar aquesta franja d’edat són susceptibles a formar-ne part.  

NO T'HO PERDIS: 3 llibres que t'has de llegir aquest mes de febrer

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat