Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els llibres que t'has de llegir aquest mes
Nikos Kavadias
FOTO: Trotalibros Editorial Nikos Kavadias

Els llibres que t'has de llegir aquest mes

Et recomanem les novetats literàries del moment, perquè no erris el tret quan vagis a la teva llibreria preferida

Per Andreu Gomila
Advertising

Us heu acabat el que estàveu llegint i ja sentiu les ganes de mossegar noves pàgines? Patiu per si no us omplen tant com el volum que us ha fet tan feliços durant incomptables hores abans d'anar a dormir? Deixeu de patir i poseu-vos a la feina, que aquí us oferim solucions en forma de novetats cent per cent recomanables.

NO T'HO PERDIS: 6 noves llibreries que acaben d'obrir a Barcelona

Novetats de febrer del 2021

'Guàrdia', Nikos Kavadias
FOTO: Club Editor

'Guàrdia', de Nikos Kavadias

Nikos Kavadias és un d'aquests autors excepcionals que ha produït el segle XX. Ben lluny dels cenacles literaris, va composar una obra singular, exquisida, alhora que popular. Telegrafista, va viure embarcat bona part de la seva vida, durant la qual va publicar només 'Guàrdia', una ficció on ens col·loca dins el vapor grec 'Piteas' durant una setmana de navegació des de l'estret de Malacca (entre Malàisia i Sumatra) fins al port xinès de Shantou per explicar-nos la vida a bord, normalment de nit, mentre bona part de la tripulació dorm i alguns mariners fan guàrdia. Nits de boira, cafè, whisky i converses que rememoren les existències dels estadants per mig món, d'Austràlia a Barcelona, de Buenos Aires a Colombo.

L'autor grec barreja de manera magistral el present amb el passat, el to portentosament líric de molts passatges narratius amb la grolleria dels diàlegs a bord. La primera persona del singular que vola amunt i el narrador que fa una repassada panoràmica i s'atura en allò que l'encurioseix. No hi ha ni un bri d'idealització en tot allò que ens explica Kavadias. Això no és llibre d'aventures. Ni en Diamandís és Huckelberry Finn, ni en Geràssimos és D'Artagnan. La sífilis (“tots la tenen”) els turmenta, les prostitutes dels ports els fan parar bojos, les famílies els detesten, enyoren les mares, l'alcohol els tiranitza i saben que no poden estar més d'una setmana en terra ferma. Són servidors del mar. Quin gran llibre, aquest. Hi ha tanta veritat que fa por.

Trad. de Jaume Almirall. Club Editor. 288 pàgs. 21,95 €.

'Los buenos vecinos', de Clara Pastor
FOTO: Acantilado

'Los buenos vecinos', de Clara Pastor

Onze relats íntims amb un punt tèrbol i inquietant que et fan aguantar l'alè fins que la narradora posa fi a la història, sempre de manera magistral. Grans personatges i situacions que ens recorden Tess Gallagher.

Acantilado. 176 pàgs. 14 €.

Advertising
'Ruta d'escapada', de Philippe Sands
FOTO: Llibres Anagrama

'Ruta d'escapada', de Philippe Sands

Una novel·la que ens explica qui va ser Otto Wächter, un jerarca nazi que va intentar desapercebut després de la Segona Guerra Mundial. Sands l'esbudella per, amb material real, reconstruir la seva història.

Llibres Anagrama. 560 pàgs. 23,90 €.

'No escriuré la teva història', de Laia Fàbregas
FOTO: Empúries

'No escriuré la teva història', de Laia Fàbregas

Un viatge a uns Estats Units de western per descobrir tres generacions d'una família catalana, els Pont, l'últim supervivent de la qual, en Dylan, ha de traçar-ne el recorregut per superar un accident.

Empúries. 280 pàgs. 17,90 €.

Advertising
'Hombres que caminan solos', de José Ignacio Carnero
FOTO: Literatura Random House

'Hombres que caminan solos', de José Ignacio Carnero

Després d''Ama', Carnero ens serveix una novel·la lluminosa sobre la depressió i els racons que amaga la solitud, confirmant-lo com una de les veus més singulars de la seva generació.

Literatura Random House. 192 pàgs. 17,90 €.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising