Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El festival de documentals musicals In-Edit 2020 serà 100% online

Shannon Hoon de Blind Melon, The KLF i les pioneres de la música electrònica, entre els protagonistes

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

Enguany, el Festival Internacional de Documental Musical de Barcelona In-edit serà 100% online. No hi haurà, per tant, aquella sensació d'estar en un concert que es produïa de vegades a la sala gran dels cines Aribau, quan t'envoltaven centenars de seguidors del teu grup o artista favorit. Aquesta vegada, l'experiència serà diferent, però l'important és que el festival manté encesa la flama i que del 29 d'octubre al 8 de novembre tindrem l'oportunitat de veure prop de 50 films sense moure'ns de casa, a través de la renovada plataforma in-edit.tv.

La pel·lícula inaugural serà 'White riot', de Rubika Shah, sobre el moviment Rock Against Racism que va sacsejar el Regne Unit a finals dels anys 70 i 'Sisters with transistors', de Lisa Rovner i narrada per Laurie Anderson, sobre les dones pioneres de la música electrònica, serà l'encarregada de clausurar els onze dies de festival.

Films reivindicatius i que aporten noves mirades a la història de la música, per tant, en una edició que tindrà protagonistes com l'enyorat cantant de Blind Melon, Shannon Hoon, que va mantenir un vídeodiari als anys 90, ara rescatat a 'All I can say'; els iconoclastes The KLF –sí, els que van cremar un milió de lliures com a acte performatiu–, en una altra de les seves bogeries explicada a 'Welcome to the dark ages'; i Vivian Liberto, la primera dona de Johnny Cash, amb qui va tenir quatre filles que ara expliquen a 'My darling Vivian' qui va ser aquesta dona esborrada de la història oficial de la música country.

A més, l'In-Edit 2020 dedica una retrospectiva a Marie Losier, de qui projecta algunes de les seves millors obres, com 'The ballad of Genesis and Lady Jaye', 'Felix in Wonderland' i dues seleccions de curts d'aquesta cineasta experimental francesa que viu i treballa a Nova York.

Les entrades i els abonaments ja estan a la venda. Trobaràs el programa i tota la informació pràctica a in-edit.org.

NO T'HO PERDIS: Les millors estrenes de cine d'octubre

Últimes notícies

    Publicitat