Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El festival Lumínic omplirà Sant Cugat i Barcelona de fotografia contemporània

La cita consta de 23 exposicions amb el multivers com a protagonista i es farà del 18 de març al 2 de maig

Escrit per
Mar Baró
Publicitat

La segona edició del festival de fotografia Lumínic, ajornada a causa de la crisi del coronavirus, arribarà finalment a Sant Cugat (i a Barcelona) del 18 de març al 2 de maig. La cita, que pretén convertir-se en un esdeveniment de referència de la fotografia contemporània, s'escamparà a sales d'exposicions, places i jardins de la ciutat. En total, hi haurà 23 mostres fotogràfiques, tant d'autors consagrats com d'emergents.

Festival LUMINIC
Foto: Xavi BouFestival LUMINIC

En la segona edició del Festival santcugatenc, les exposicions giraran al voltant del concepte del multivers, basat en la creació de realitats paral·leles a partir de la fotografia, treballant temes com les diferents capes de la realitat, la concepció de l'espai-temps, la generació de realitats alternatives i la imatge latent, entre d'altres. El multivers, un terme de física quàntica, comprèn tot allò que existeix físicament: la totalitat de l'espai i el temps, totes les formes de matèria, energia i quantitat de moviment i les lleis físiques i constants que les governin.

Festival Luminic
Foto: Roger GrasasFestival Luminic

Entre els projectes i artistes que conformen el cartell d'enguany destaquen el novaiorquès Roger Ballen, la basca Bego Antón, la polonesa Hanna Jarzabek, o els catalans Jordi Guillumet i Monica Roselló, Xavi Bou, Roger Grasas i Xavier Miserachs.

El festival proposa un total de vint exposicions a Sant Cugat del Vallès i posa, per primer cop, un peu a Barcelona, amb tres exposicions més, entre les quals destaca la del fotògraf Manel Úbeda al Museu Nacional de Catalunya.

NO T'HO PERDIS:  Les millors exposicions de fotografia que hi ha ara a Barcelona

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat