Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El festival vegà més gran d'Europa se celebrarà a Barcelona

El Vegan Fest Catalunya, a Terrassa, espera rebre a 30.000 persones

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

És un fet que el lineal dels supermercats –el màxim comú denominador dels hàbits alimentaris col·lectius– cada cop va més ple de productes vegans. El mon vegà està en expansió, i això es correspon amb el creixement del Vegan Fest, el Festival Vegà de Catalunya: aquest esdeveniment acaba d'anunciar que la tercera edició, que se celebra el 17 i 18 de setembre al Parc de Vallparadís, a Terrassa, és "el festival vegà més gran d'Europa". 

Juan León, co-fundador amb Anna Garcia del Vegan Fest, explica que el titular no és dit a la lleugera. "És un format molt innovador. Fins ara només s'han fet fires veganes força més petites. Estem situats al parc urbà més gran de Catalunya, que té quatre hectàrees i tres quilòmetres de llarg, amb una estació de ferrocarrils inclosa".

Vegan Fest de Terrassa
Foto: Vegan FestLogo del Vegan Fest

Tenen una previsió d'assistència de públic de 15.000 persones, però l'espai està preparat per absorbir fins a 30.000 assistents. La segona edició del festival, dividida en quatre espais del centre de Terrassa, va tenir una assistència de 8.000 visitants, i els ha arribat el moment de créixer. L'agència de publicitat Evil Love ha dissenyat un simpàtic (però combatiu) cartell amb un puny alçat (amb pastanaga, en lloc de falç i martell).

Logo del Vegan Fest
Foto: Evil LoveLogo del Vegan Fest

I els números són molt respectables: amb la presència d'entre 80 i 90 parades de mercat i entre 20 o 30 'food-trucks', es posaran sobre la taula “des dels aspectes més gurmets del veganisme fins a la cuina quotidiana”, explica Anna Garcia. L'entrada al festival serà de franc, i el preu de les consumicions el marcarà cada cuiner, amb presència de xefs i empreses de tota Europa i el món. Qualsevol cosa que sigui vegana i estigui al mercat la podreu trobar: sabates, alimentació per a mascotes, complements alimentaris amb aigua de mar, roba...

Però no només hi haurà menjar al Vegan Fest. "El veganisme és un estil de vida, amb aspectes com la sostenibilitat, l'esport, la moda o la cosmètica, tots ells presents al festival mitjançant les start-up més innovadores d'aquest sector", explica Garcia. Aquesta verietat es desenvoluparà en cincs escenaris temàtics: Veganité, Liberté, Egalité, Legumechef i Vegan Ioga Fest, on hi desfilaran concerts, showcookings, actuacions musicals i xerrades diverses. Sobretot perquè, com explica León, "aquest festival va dirigit sobretot als no vegans. Els vegans ja vindran per inèrcia".

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants vegetarians de Barcelona

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat