Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El futur parc de Can Batlló tindrà 26.000 m2 de verd urbà i un bosc gegant

El nou espai s’integrarà al paisatge urbanístic de Sants-Montjuïc i pretén constituir 26.000 m2 de verd acompanyats per diversos equipaments

Escrit per
Julen Chavarrías
Publicitat

El districte de Sants-Montjuïc viurà un dels processos de naturalització més importants de la ciutat de Barcelona. L'ajuntament de Barcelona ja ha donat cara i ulls al que serà el futur parc de Can Batlló, una àrea on predominarà el verd i es redefinirà la imatge de l'antic recinte fabril, tot adaptant-lo a un nou entorn natural que pretén dinamitzar la vida del barri de la Bordeta mitjançant equipaments i àrees d'esbarjo.

Planell i principals espais del projecte del parc de Can Batlló
FOTO: Ajuntament de BarcelonaPlanell i principals espais del projecte del parc de Can Batlló

Un bosc enmig de la ciutat

El futur recinte albergarà un parc, configurat amb un gran prat arbrat de camins i una zona de vegetació més baixa, que dominarà tota l'esplanada central. Al mateix temps, aquest espai central estarà flanquejat per un ampli bosc i una sinuosa ruta d'aigua que recorrerà tot l'espai verd de Can Batlló. A més, s'apostarà per la conservació del patrimoni de les façanes del bloc 9 i 12, que actualment es troben en procés de demolició, tot integrant-los com a elements de jardí i incloent-hi plantacions enfiladisses que s'abraçaran a les parets, amb la idea de generar un paisatge on predominin les tonalitats verdes.

La concepció del futur parc de Can Batlló ha tingut presents les demandes veïnals manifestades en un ampli procés participatiu. Per això, s'ha respectat la conservació del patrimoni industrial de l'antiga colònia, que acollirà pistes esportives i jocs infantils en el futur recinte. D'altra banda, també s'inclouran àrees d'esbarjo per a gossos i zones d'horts urbans en els futurs solars que s'allargaran entre el carrer Constitució i el carrer Parcerisa.

El projecte se sotmetrà a la seva aprovació durant el primer trimestre de l'any vinent i, si superés aquest tràmit, l'objectiu del consistori seria iniciar les reformes entre finals de 2021 i principis de 2022.

NO T'HO PERDIS: La Rambla es reivindica amb tallers gastronòmics, culturals i rutes guiades

Últimes notícies

    Publicitat