Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Vista aérea de La Rambla de Barcelona
Foto: Shutterstock

La Rambla es reivindica amb tallers gastronòmics, culturals i rutes guiades

La campanya Baixa a la Rambla, organitzada per l’Ajuntament i els Amics de la Rambla, anima als barcelonins a gaudir del cèntric carrer

Escrit per
Julen Chavarrías
Publicitat

La davallada econòmica que estan patint les zones més turístiques de la ciutat no només es tradueixen en pèrdues econòmiques pels comerços locals, sinó que també signifiquen la pèrdua de l’ambient bulliciós i ple de vida que tant caracteritzen carrers com La Rambla. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Barcelona juntament amb l’associació Amics de la Rambla han impulsat la campanya Baixa a la Rambla, que pretén reconciliar els veïns de Barcelona amb un dels carrers més icònics de la ciutat mitjançant un enorme ventall d’activitats per a tots els públics.

Entre el 10 i el 23 de desembre, s'han programat fins a 50 tallers diferents, amb l'objectiu de recuperar l'atmosfera festiva de l'emblemàtic carrer. El gruix de les activitats es duran a terme al voltant de La Rambla i del Casc Antic, en indrets tan particulars com la plaça Reial, la plaça de Catalunya i el mercat de la Boqueria, entre d'altres. D'altra banda, a partir del 2021 es proposaran noves activitats entre el 7 i el 21 de gener.

Activitats de tots els colors i per a tots els públics

Per dinamitzar de nou el tràfic de gent que circula per La Rambla, mantenint sempre les garanties sanitàries i de seguretat, la iniciativa presenta propostes gastronòmiques, tallers d'arts florals, immersions al món del jazz i del flamenc i visites guiades amb les quals descobriràs llegendes i relats inèdits succeïts a La Rambla i el seu entorn. Us presentem una selecció de les activitats que no et pots perdre:

Ruta guiada Ramblejant - 17 de desembre

De la mà d'un historiador, podràs gaudir d'un passeig des de la Font de Canaletes fins a La Rambla de Mar mentre descobreixes anècdotes ocorregudes al llarg del cèntric carrer. Si vols participar, cal inscriure's amb antelació a rutesfragment@fragment.cat.

La Rambla de Barcelona, a l'altura de Canaletes
Foto: ShutterstockLa Rambla de Barcelona, a l'altura de Canaletes

Espectacle Flamenc Tablao Cordobés - 18 de desembre

Si ets dels que agafa sovint el metro de Barcelona, segur que et sona el Tablao Flamenco Cordobés. La campanya ‘Baixa a la Rambla’ també pretén fomentar la visita als locals més arrelats al teixit econòmic del barri, per això t’ofereix la possibilitat de presenciar l’espectacle 'Resistència Flamenca Barcelona' en directe. Per poder assistir, hauràs de reservar plaça a lfreitas@tablaocordobes.com

Cuines del Món: Etiòpia - 19 de desembre

Una oportunitat única per explorar els gustos exòtics de països allunyats del nostre radar. A través del coneixement del xef Ismael Prados, aquesta proposta gastronòmica serà un viatge sensitiu i gustós entre diverses tradicions culinàries, com ara l'etíop. El taller es durà a terme a l'Espai de la Boqueria d'11 a 13 hores amb reserva prèvia.

Totes les activitats incloses al programa 'Baixa a la Rambla' les pots consultar al web baixalarambla.cat, on també trobaràs els horaris i les especificitats de cadascun dels tallers.

NO T'HO PERDIS: Què fer a Barcelona el desembre

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat