Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Baboia
Foto: Baboia Baboia

El gelat de pet de monja existeix i el fan a Barcelona!

La gelateria artesana Baboia ofereix sabors inesperats de postres i begudes catalanes

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Més o menys tots estem acostumats que ens encolomin un gelat de galeta Oreo amb encenalls de xocolata blanca amb peta zetas. Es pot fer qualsevol cosa amb textura de gelat. Però el que no és tan habitual és que els sabors poc ortodoxos s'enfonsin en especialitats de dolç –i salat– catalanes. A això es dedica l'acabada d'obrir Baboia (Canvis Vells, 2), en una cantonada del Born: hi trobareu gelat de ratafia, de gaspatxo, aquests dies de coca de Sant Joan, de cabell d'àngel... De pet de monja!

La propietària de l'establiment, la francesa Laurence Mikalonis m'explica –en un català perfecte– que aquesta és una manera "de fer gelats originals i d'apropar a la gent que passa per Barcelona, sense cap mena de pretensió, els dolços i tradicions d'aquí". Pot sonar maximalista, però la veritat és que he repassat quasi tots els 23 sabors de la carta i estan tots molt ben trobats i definits. 

Baboia
Foto: BaboiaBaboia

El gelat de cava amb mandarina té un toc de bombolla final. El gelat de ratafia té l'inequívoc sabor entre dolç i amargant del licor d'herbes. El gelat de cabell d'àngel és una passada: clava el sabor i la textura d'un dolç que a algunes persones fa angunieta (a mi em sembla deliciós). I el gelat de pet de monja, doncs això: té el sabor potent i dolç de la galeta amb un toc de cremositat. I aquests dies, res millor que tastar un gelat de coca de Sant Joan, on pots gaudir del sabor del brioix i la fruita confitada, però ben fresquet. El de mel i mató és un deliri de bo. I el gelat de gaspatxo és exactament això. "Volíem aconseguir un equilibri entre dolç, salat i afruitat", diu la Laurence (i també venen els típics de pistatxo, avellana i maduixa, esclar). 

Baboia
Foto: BaboiaBaboia

El responsable d'aquest festival és en Jordi Roig, un mestre gelader de Canet de Mar, que va guanyar el premi a la millor copa de Gelat del Món a la Copa del Món de Pastisseria a Lyon el 2009. Roig elabora tots els gelats que es venen a la cantonada de Canvis Vells. "La fidelitat del sabor s'aconsegueix fent servir el producte que dona nom al gelat, i potenciant-lo amb espècies", explica la Laurence, que promet que a l'hivern tindrem un gelat de cigaló de rom

Baboia
Foto: BaboiaBaboia

Per cert, què coi vol dir Baboia? Em sona caribeny. I no. És "una mena de joc ancestral català de la ruleta que hi havia a les fires", m'il·lumina la Laurence. Aquí costa decidir-se; per això, clavada a la paret hi ha una baboia. Feu-la girar i us donarà una opció de gelat. Si et toca xocolata i et sembla massa estàndard, oposa't al destí fotent-te un gelat de sangria! 

NO T'HO PERDIS: Els millors gelats de Barcelona 

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat