Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Govern confirma que no hi haurà "cap canvi de tram" la setmana vinent

La portaveu del Govern confirma que Catalunya seguirà una setmana més en el tram 1

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

La Generalitat i el Procicat anunciaven a principis de mes el pitjor dels escenaris contemplats en el Pla de desescalada, la possibilitat de no passar de tram. Es va complir el mal auguri després de dies augmentant les xifres de positius i superant el llindar d'1 pel que fa al ritme de contagis. Els portaveus eren clars, calia esperar dues setmanes més per passar del tram u al tram dos i, sobretot, estar pendents d'una taxa que en punts com Barcelona ja és tornar a trobar per sota de l'1. 

Aquest dijous era el moment de saber si el Govern compareixeria per anunciar el tram 2 de cara a la setmana que ve, però finalment s'ha confirmat que no serà així i Catalunya seguirà en el tram 1 una setmana més. A l'espera de les xifres de positius que hagi pogut ocasionar el pont i la lenta disminució de la taxa de contagis, Salut prefereix no confiar-se i seguir en el tram 1 de desescalada tal com va anunciar ahir la portaveu del Govern, Meritxell Budó.

"No anunciarem cap canvi de tram. Quan vam presentar el pla de reobertura, vam establir que hi havia uns criteris epidemiològics i que s’havien de donar per poder anar avançant de tram. I un d’aquests criteris era que l’R estigues per sota de 0,9. Aquests dies l’R ha estat per sobre de 0,9 i ara hem d’esperar que l’R torni als valors que s’havien establert"

La novetat que va avançar Budó és la possibilitat de revisar les mesures en funció del territori, ja que hi ha regions sanitàries que compten amb millors dades de contagis que altres. La Generalitat també va anunciar que estudiarà en els pròxims dies la possibilitat d'obrir els centres comercials després de les imatges d'aglomeracions que es van veure aquests dies festius en els principals eixos comercials del país. 

NO T'HO PERDIS: Catalunya es queda al tram 1 aquest dilluns: què implica?

Últimes notícies

    Publicitat