Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Govern demana implementar el certificat Covid a bars i restaurants, gimnasos i residències

Si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l’avala, la mesura entrarà en vigor aquest divendres

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

El govern de la Generalitat demana estendre l’ús del passaport covid a l’interior de bars i restaurants, gimnasos, centres esportius i residències de gent gran. Perquè aquesta mesura sigui una realitat, però, abans caldrà que l'avali el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, com ja va fer per autoritzar el passaport en l'oci nocturn.

Aquesta mesura serviria per fer front a l'augment dels contagis i els ingressos a UCI, i seria una alternativa amb la qual el Govern vol evitar restriccions més importants, com tancar locals o restringir-ne horaris. Si el TSJC aprova la mesura, aquesta estaria vigent durant 15 dies, i el govern controlaria que es complís als establiments on el certificat Covid serà necessari: als bars, restaurants, gimnasos i residències. 

Els detalls de la mesura s’estan acabant de definir en una reunió del Procicat, però de moment s’ha confirmat que, en el cas que el TSJC l’aprovi, aquesta restricció s’aplicaria només a l’interior dels locals, no a les terrasses, i a les residències de gent gran, la mesura afectaria les visites

Fins ara, el certificat Covid només és necessari per accedir als locals d’oci nocturn i per a les celebracions amb ball en interiors com ara casaments. Ara bé, el Govern deixa la porta oberta perquè el passaport Covid s’acabi implantant a altres sectors, com ara el cultural, cosa que es decidirà més endavant i sempre amb relació a les dades sanitàries.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona aquesta setmana

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat