Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El govern obre un expedient a l'arquebisbat per la missa a la Sagrada Família

La missa va reunir 500 convidats i no comptava amb l'aval del Procicat

Clara Martorell
Escrit per
Clara Martorell
Publicitat

Diumenge es va celebrar una missa en homenatge a les víctimes de la Covid-19 al temple de la Sagrada Família, en una jornada convocada per la Comisión Ejecutiva de la Conferencia Episcopal Española i que van celebrar totes les diòcesis d’Espanya. L’acte el va oficiar l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Juan José Omella i hi van acudir 500 persones, el 23% de l’aforament de la basílica, entre elles familiars de les víctimes, representants dels sectors hotelers, de restauració, residències de gent gran, tanatoris, cementiris, periodistes i entitats del tercer sector.

Va ser un acte religiós i públic, per tant, havia de comptar amb el consentiment del Procicat, òrgan que aprova o desaprova tots els actes que esperen un volum de persones. En aquest s'hi van reunir fins a 500 persones, un número molt superior al que permeten les limitacions establertes per la Generalitat i Salut. 

Tot així la missa es va celebrar igual sense comptar amb l’aval del Procicat i la Generalitat, que havia limitat a 10 persones les reunions en actes religiosos. La Sagrada Família va demanar al Procicat que s’inclogués l’acte d’homenatge com a excepció i aquest li va denegar la sol·licitud, tot i que l'arquebisbat va seguir amb la celebració. Arran d'aquest clar incompliment de la normativa, el president Quim Torra, en l'última compareixença als mitjans, ha anunciat l'obertura d'un expedient sancionador a l’arquebisbat.

El president ha dit que "tots som iguals" i que "si el Procicat i el Govern prenen mesures pensant en la salut de les persones tots hem de complir-les". Per altra banda i com a resposta a la decisió de la Generalitat, l'arquebisbat de Barcelona ha anunciat que també emprendrà accions legals contra el departament de Salut, ja que vulnera "la llibertat religiosa i la llibertat de culte".

NO T'HO PERDIS: El personal sanitari, educadors i treballadors de residències entraran gratis als museus de Barcelona

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat