Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Govern preveu tancar bars i restaurants per frenar els contagis

Diferents mitjans han filtrat aquesta informació tot i que de moment només es tracta d'una proposta i cal la validació del Procicat

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Les últimes xifres de contagis sembla que han precipitat unes restriccions que s'esperaven per divendres. Tots els valors que avaluen dia a dia el ritme de contagis han agafat un ritme ascendent i sense fre. En una situació crítica on el risc de rebrot s'ha enfilat fins al 338 i la Rt ja se situa al perillós 1,33, el Govern no vol esperar més a aplicar unes mesures que la setmana passada ja preveien de "contundents". 

Abans d'entrar en detalls és important aclarir que tota aquesta informació ha estat publicada en mitjans com 'El Periódico' i 'La Vanguardia', els quals asseguren haver accedit a fonts governamentals que confirmen el més que probable tancament immediat dels bars i restaurants. Aquestes mateixes fonts asseguren que fins demà no es podran confirmar les mesures, ja que abans cal consensuar-les en una reunió amb el sector i, sobretot, cal que el Procicat les aprovi.

Quins sectors quedarien afectats?

Si finalment es complís amb la voluntat de l'executiu, bars i restaurants reduirien la seva activitat al servei de menjar a domicili, veient-se obligats a abaixar altre cop la reixa durant 15 dies. El sector cultural també es veuria afectat per les mesures materialitzant, novament, la reducció de l'aforament a la meitat, com a mínim. Encara no se sap quines són les intencions per altres activitats com el comerç, gimnasos, actes culturals, biblioteques o llocs de culte, entre d'altres. Segons avança el diari Ara, el Govern també contempla limitacions d'accés als centres comercials per evitar aglomeracions. 

S'espera que les limitacions es confirmin davant dels mitjans i de forma oficial aquest dimecres al migdia. Si finalment tiren endavant es calcula, com ha passat en altres ocasions, que s'efectuïn en les pròximes 24 hores, per tant, dijous. Les noves restriccions se sumarien a les recents aprovades relacionades amb la cancel·lació de les competicions esportives amateurs durant 15 dies i el retorn a les classes telemàtiques pels universitaris. L'aplicació de les mesures significaria tornar a una versió més relaxada de la fase 1, sense restriccions de moviment ni confinaments perimetrals per regions sanitàries. En les pròximes hores es confirmarà quina és la voluntat definitiva de la Generalitat i quin és el seu pla per frenar els contagis.

NO T'HO PERDIS: Mapa interactiu per saber el nombre de contagis barri a barri

Últimes notícies

    Publicitat