Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Govern repartirà una mascareta gratis per persona

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Darrerament tots patim el mateix estrès: sentir per la ràdio que segurament serà obligatori anar pel carrer amb mascareta. Trenta segons després, entres a una farmàcia i preguntes per les maleïdes proteccions facials; i el pobre farmacèutic et mira amb cara de pòquer, s'arronsa d'espatlles i et diu que res de res. 

Fins ara: el Govern de la Generalitat ha anunciat la compra una comanda de 14 milions de mascaretes, que estaran disponibles a les farmàcies per a tota la població a partir del dimarts vinent. N'hi haurà dues per a cada persona; la primera sortirà de franc amb la targeta sanitària, i la segona, si el ciutadà així ho desitja, la podrà comprar.

La primera mascareta gratuïta es podrà recollir a partir del dilluns 20 d'abril, una setmana després del que s'havia anunciat d'un inici. Per tant, aquest primer desplegament de mascaretes, no podrà coincidir amb l'aixecament del confinament total, previst per aquest pròxim dimarts. El desig de la Generalitat era que les primeres que es fossin per a la gent que ha de tornar a trepitjar el carrer per força. Segons explica la Consellera de Presidència, Meritxell Budó, "demanaríem que tots els que encara puguin quedar-se a casa fent teletreball o confinats, s'esperin a les setmanes vinents per prioritzar que les primeres 100.000 mascaretes siguin pels que sí o sí han d'anar a partir de dimarts a treballar".

L'ajornament arriba després que el Col·legi de Farmacèutics hagués posat en dubte el compliment dels terminis. El primer repartiment serà d'1,5 milions de mascaretes. I segons explica l'amable farmacèutic de la meva finca que m'ho ha avançat, "la mascareta tindrà la condició de medicament, encara que de moment no et puc especificar de quina mena serà, però suposo que seran de les bones". Creuem els dits. 

NO T'HO PERDIS: Com fer-te una mascareta segura a casa! 

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.

Últimes notícies

    Publicitat