Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El gremi més antic de Barcelona celebra 575 anys

L'Associació Antic Gremi de Revenedors 1447 engega aquest cap de setmana els actes de commemoració

Escrit per
Meritxell Palou
Publicitat

L'associació més antiga de tota Barcelona està de celebració. Us imagineu una entitat amb més de 500 anys d'història ininterrompuda a la ciutat? L'Associació Antic Gremi de Revenedors, fundada el 1447, celebra els seus 575 anys, amb un conjunt d'actes que comencen aquest dissabte 9 d'abril amb el desplegament d'un mural commemoratiu a la seva façana a la plaça del Pi.

Així doncs, el dia 9 està ple d'activitats que arrencaran al migdia amb una exhibició dels Gegants del Pi. A les 12:30 h s'iniciarà l'acte presentat per l'actriu Sílvia Bel, seguidament es faran els parlaments institucionals. Als voltants de la 13:00 h, es desplegarà la pancarta a la façana de l'Associació i l'Esbart Català de dansaires farà una ballada de sardanes.

L'acte del dissabte és només una de les activitats programades, ja que el 575è aniversari inclou dues exposicions temporals a la seu gremial de la plaça del Pi; la presentació d'un segell editorial; i la convocatòria de la 3a edició d'una beca de recerca que premiarà un projecte d'investigació que tingui com a eix central l'entitat.

L'Associació, sense ànim de lucre, es dedica a vetllar pel patrimoni històric de la ciutat, així com promoure la recerca històrica. Un altre dels seus objectius és conservar l'esperit per mantenir els drets dels seus membres.

Una mirada enrere

L'Associació Antic Gremi de Revenedors de Barcelona va sorgir l'any 1447 com a Confraria de Tenders Revenedors i des d'aquell moment, i amb el suport de La reina Maria de Castella, no ha aturat el seu funcionament fins al dia d'avui.

Si bé és cert que l'associació ha evolucionat al llarg del temps, sempre ha tingut el propòsit de preservar, estudiar i divulgar l'antic patrimoni històric documental de l'entitat.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona a l'abril

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat