Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Louvre publica online tota la seva col·lecció (i és gratis)

El museu parisenc, el més gran del món, ofereix les seves 482.000 obres a través de la plataforma Louvre Collections

Escrit per
Miquel Blanes
Publicitat

De moment haurem d'esperar per tornar a gaudir dels viatges com ho fèiem abans. Tanmateix, no farà falta desplaçar-se a París per a veure les obres del Louvre. A partir d'ara, les podrem veure sense moure'ns de casa.

L'any passat per aquestes dates, els museus de tot el món van començar a publicar les seves col·leccions online. El tancament global va fer que les visites a galeries en línia fos el més semblant a la realitat que podíem trobar. De fet, hi havia tantes visites virtuals a museus que era difícil mantenir-se al dia. Però el Louvre mai es va sumar a aquesta tendència: la Gran Dama no es va apuntar a aquestes ximpleries digitals d'última generació... fins ara.

Val més tard que mai, i el Louvre acaba de posar online gairebé tota la seva col·lecció. El millor de tot és que explorar-la és totalment gratuït. I no és gens estrany que hagi trigat tant: és el museu més gran del món (a més de ser el més visitat en temps normals) i la nova plataforma, ‘Louvre Collections’, reuneix versions digitalitzades de 482.000 obres d'art. Intenta comptar-les!

Les enormes exposicions en línia abasten pintures, gravats, esbossos, objectes i escultures de totes les galeries del museu, així com les del Museu Nacional Eugène Delacroix. Fins i tot inclou estàtues dels jardins veïns de les Tuileries i els jardins Carrousel.

Et sents aclaparat per aquesta quantitat d'obres d'art? Prova de seleccionar-les per departaments o per àlbums temàtics, o simplement explora el museu sala per sala gràcies a un mapa interactiu.

Amb els museus de París tancats sota les actuals mesures de bloqueig –i les fronteres de França encara tancades a la majoria dels viatgers–, probablement passarà un temps abans que puguis explorar el Louvre en persona. Però aquest nou i èpic recurs hauria de servir-te d'ajuda almenys mentre duri aquesta situació.

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions que pots veure ara a Barcelona

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat