Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
‘Col·lecció MACBA. Preludi. Intenció poètica’
‘Col·lecció MACBA. Preludi. Intenció poètica’Miquel Coll

El MACBA fa portes obertes durant cinc dies

El museu obrirà gratis fins al 18 de desembre perquè tothom pugui gaudir de la nova mirada a l’exposició permanent, titulada ‘Col·lecció MACBA. Preludi. Intenció poètica’

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

El MACBA ha renovat la seva col·lecció permanent i, per celebrar-ho, obrirà gratis del 14 al 18 de desembre. Així doncs, el museu convida a tothom qui ho desitgi a passejar per les sales de l’exposició ‘Col·lecció MACBA. Preludi. Intenció poètica’, comissariada per Elvira Dyangani Ose, directora del MACBA, juntament amb Antònia Maria Perelló, Claudia Segura i Patricia Sorroche.

La nova mirada a la col·lecció permanent del museu aplega 88 llibres d’artista i 127 obres de gairebé un centenar de creadors i es renovarà cada sis mesos: s’hi substituiran algunes de les obres exposades i es canviarà la narrativa de la mostra perquè sigui una exposició mutant i viva, que culminarà amb una nova presentació a finals del 2024. 

‘Col·lecció MACBA. Preludi. Intenció poètica’
Miquel Coll‘Col·lecció MACBA. Preludi. Intenció poètica’

A més, tal com ha explicat la directora del MACBA, la idea és que les peces siguin les protagonistes de la nova exposició permanent, i que el públic pugui interpretar-les a la seva manera, sense estar condicionat per la museografia.

L’exposició combina obres adquirides aquests últims anys que busquen nous escenaris de relació amb obres existents dins els fons del museu, però també amb obres en préstec d’artistes. Una de les peces singulars de l’exposició és l’obra ‘Una pared’ (2022-2024) de Luz Broto, que travessarà l’edifici Meier i donarà la benvinguda al públic, i que s’anirà construint a mesura que avanci la mostra. 

Entre les noves incorporacions de 2022 a la Col·lecció MACBA, proposades per la direcció i el comitè assessor per a la compra i dipòsit per part de la Fundació MACBA, hi ha peces de Mari Chordà, Teresa Lanceta, Bouchra Khalili, Angela Ferreira, Miguel Benlloch, Coco Fusco, Aurèlia Muñoz, Alicia Fingerhut, Mirtha Dermisache, Alfons Borrell i Allan Kaprow.

‘Col·lecció MACBA. Preludi. Intenció poètica’
Miquel Coll‘Col·lecció MACBA. Preludi. Intenció poètica’

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer gratis a Barcelona

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat