Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El mapa interactiu per saber la contaminació del teu carrer

Descobreix els nivells de contaminació acústica i atmosfèrica de Barcelona en aquesta pàgina web de l’Ajuntament

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

 Tinc els veïns més sorollosos del món? Es respira aire pur al meu carrer? Podria sortir a córrer pel barri, o ja faig bé de posar la contaminació com a excusa per no fer-ho? Tots hem tingut dubtes com aquests alguna vegada. Trobar la resposta és més fàcil del que sembla, sobretot si saps on buscar: l’Ajuntament de Barcelona posa a la teva disposició dos mapes sobre contaminació a la ciutat

Aquests mapes interactius indiquen la contaminació de l’aire de Barcelona i també la contaminació acústica: dues variables que són decisives a l’hora d’escollir on viure i que no només afecten el nostre dia a dia, sinó la nostra salut de cara al futur. A l’apartat de ‘cerca adreça’ pots buscar el teu carrer i descobrir-ne els nivells de contaminació, així com filtrar la informació per franges horàries o agents contaminants. 

A més, l’Ajuntament de Barcelona fa servir les dades recopilades per prevenir, prioritzar i actuar amb l’objectiu de mantenir i millorar les condicions ambientals de la ciutat, com a factors clau d’una bona qualitat de vida.

Els mapes de qualitat de l’aire de Barcelona

Aquests mapes permeten conèixer el nivell de contaminació a qualsevol indret de la ciutat (al carrer de casa nostra, en un parc concret, etc.), seleccionant l’agent contaminant que es consideri en cada cas. Han estat creats conjuntament per l’Ajuntament de Barcelona i l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i avaluen la presència dels contaminants que influeixen en l’aire. 

Segons aquest mapa, els punts on la contaminació de l’aire és pitjor són a diverses zones de l’Eixample i també a Ciutat Vella, concretament al Passeig de Colom, i també al llarg de la Gran Via de les Corts Catalanes. La qualitat de l’aire més bona es troba algunes zones de Les Corts i Horta, així com al Districte de Sarrià-Sant Gervasi. 

Contaminació de l'aire
Ajuntament de BarcelonaContaminació de l'aire

El Mapa Estratègic de Soroll (MES)

Aquest mapa avalua la contaminació acústica de la ciutat tenint en compte les fonts de soroll exigides per normativa com el trànsit viari, els eixos ferroviaris, les grans infrastructures i la indústria. A més, també té en compte altres tipologies d’emissors i receptors de soroll no exigibles per normativa, però que afecten molt al nivell de soroll d’un carrer, ja siguin l’oci, les aglomeracions de persones, els carrers de vianants, els parcs i els patis interiors.

Segons aquest mapa, els punts on la contaminació acústica és més perillosa es troben a Gran Via de les Corts Catalanes, al carrer València, a prop de la Ronda de Dalt i la Ronda Litoral. 

Contaminació acústica
Ajuntament de BarcelonaContaminació acústica

NO T'HO PERDIS: 10 jardins i espais verds amb encant de Barcelona

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat