Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Hospital Clínic
Foto: Ajuntament de Barcelona

El millor hospital de Catalunya torna a ser a Barcelona per vuitè any consecutiu

L'Índex d'Excel·lència Hospitalària també ha inclòs al pòdium als centres barcelonins Vall d'Hebron i Teknon

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Dies després de ser anomenat el segon millor hospital públic d'Espanya pel Monitor de Reputació Sanitària 2023, l'Hospital Clínic de Barcelona torna a ser el millor de Catalunya. El centre s'ha endut la medalla d'or de l'Índex d'Excel·lència Hospitalària per vuitè any consecutiu, seguit pels també barcelonins Vall d'Hebron, que manté la segona posició de 2022, i el Centre Mèdic Teknon, que n'ha pujat dues respecte a l'any passat.

Hospital Clínic
Foto: Instagram / @hospital_clinic

A més d'aquests, el rànquing de l'Institut de Coordenades de Governança i Economia Aplicada que reconeix els millors hospitals públics i privats, n'ha inclòs d'altres de barcelonins com el Quirónsalut, en quarta posició, i l'Hospital de Sant Pau, en cinquena.

La llista s'ha elaborat a partir de 2.100 enquestes que s'han fet a diversos professionals del sector de la salut com metges i infermeres, que valoren factors com la qualitat assistencial, el servei hospitalari, el benestar i satisfacció percebuts pels pacients i la capacitat innovadora, entre d'altres. A més, les enquestes també han tingut en compte el compromís amb la qualitat i la sostenibilitat del sistema de salut.

L'índex a escala estatal

A més dels millors de Catalunya, l'índex també ha analitzat els centres a escala estatal, on Catalunya té quatre hospitals entre els deu primers. En aquest cas, el Clínic es troba en quarta posició, el Vall d'Hebron en cinquena, el Centre Mèdic Teknon en novena i el Quirónsalut en desena posició.

L'índex d'excel·lència dels hospitals d'arreu d'Espanya està liderat per tres centres madrilenys: la Fundació Jiménez Díaz, que repeteix a la primera posició, seguit l'Hospital La Paz i del Gregorio Marañón. Aquesta és la llista completa dels deu millors centres hospitalaris de l'Estat:

1. Hospital Universitario Fundación Jiménez Díaz (Madrid)

2. Hospital Universitario La Paz (Madrid)

3. Hospital Universitario Gregorio Marañón (Madrid)

4. Hospital Clínic Barcelona (Barcelona)

5. Hospital Universitari Vall d'Hebron (Barcelona)

6. Hospital Ruber Internacional (Madrid)

7. Hospital Universitario Clínico San Carlos (Madrid)

8. Hospital Universitario i Politècnic La Fe (València)

9. Centre Mèdic Teknon (Barcelona)

10. Hospital Quirónsalut Barcelona (Barcelona)

*Consulteu aquí l'informe complet de l'Institut de Coordenades de Governança i Economia Aplicada

NO T'HO PERDIS: Sis dels millor hospitals especialitzats del món són a Barcelona

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat