Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Pan de Sant Jordi
Foto: Wikipedia Pan de Sant Jordi

El millor pa de Sant Jordi 2024 es fa en aquest forn centenari de Barcelona

El certamen ha reconegut el pa d'aquest establiment del Guinardó, que es va inaugurar l'any 1925

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Ja queda poc per tornar a celebrar la festa de la cultura catalana per excel·lència. Tot i que els llibres i les roses són les estrelles de Sant Jordi, també ho és el pa de Sant Jordi (vegeu la recepta), una delícia que omple els forns i pastisseries de Catalunya durant uns dies d'abril. A Barcelona podeu trobar-lo a diversos establiments, i si voleu tastar el millor de tot el territori, també ho podreu fer sense sortir de la ciutat. La setena edició dels premis al Millor Pa de Sant Jordi 2024 ha reconegut el de L'Obrador dels 15, situat al número 209 del Passeig Maragall, al Guinardó.

Fundat l'any 1925, el forn és un dels establiments centenaris de Barcelona i darrere del taulell hi ha la cinquena generació. La Mònica Gregori encapçala un negoci que encara conserva el mètode de treball amb el qual es va fundar el forn: una matèria primera de qualitat i massa mare de cultiu. Igual que han fet amb tots els seus productes, el pa de Sant Jordi també conserva l'essència tradicional. Segons com Gregori ha confirmat a Betevé, per fer-lo fan servir tres masses: una amb nous, una amb formatge emmental i una tercera amb sobrassada. Gregori també ha aclarit que tots els productes que utilitzen són catalans.

Tot i que són grans amants de conservar les tradicions, aquest serà el primer any que el forn també fa el seu pa de Sant Jordi apte per a persones veganes. En lloc de les tres masses habituals, les han substituït per una de remolatxa i llinassa i una altra de farina de blat de moro, cúrcuma i llavors de gira-sol per cobrir les necessitats de tots els seus clients. Si voleu tastar qualsevol dels dos tipus, el podeu comprar al seu local del Guinardó i al de Sant Andreu, al carrer Navas de Tolosa, 401.

Malgrat que és el primer cop que L'Obrador dels 15 guanya el concurs, no és el primer any que està nominat, sinó que el 2019, el pa de Sant Jordi del forn va quedar finalista. Aquest any, els dos finalistes han estat el Forn de la Llibreria, al número 22 del carrer d'Aribau de Barcelona, i la Pastisseria Larrosa, al número 6 de la plaça del Mercat, a Flix.

Un croissant en forma de rosa

Tot i que el producte típic és el pa de Sant Jordi, L'Obrador dels 15 també oferirà per primer cop la seva pròpia rosa de Sant Jordi que, en lloc de sortir del jardí, surt del forn. L'establiment farà croissants i mascarpone amb gerds en forma de rosa amb la intenció que es converteixin en un producte més de l'oferta del forn per la Diada.

NO T'HO PERDIS: Les millors activitats per celebrar Sant Jordi a Barcelona

Tota la informació sobre el Time Out Fest 2024, el millor festival gastronòmic de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat