Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Museu Nacional d'Art de Catalunya
Foto: Pere VivasMuseu Nacional d'Art de Catalunya

El MNAC s’ampliarà al Palau Victòria Eugènia

Les obres acabaran el 2029, coincidint amb el centenari de l’Exposició Internacional de Barcelona

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

El Museu Nacional d’Art de Catalunya ampliarà els seus espais expositius. Així ho ha decidit el Patronat del Museu -format per la Generalitat, el Ministerio de Cultura y Deporte, l’Ajuntament de Barcelona i per altres personalitats- en un acord unànime per a tramitar el concurs del projecte d’ampliació. 

L’ampliació d’aquest museu situat a la muntanya de Montjuïc, però, trigarà a ser visible. La finalització de les obres es preveu de cara al 2029, centenari de l’Exposició Internacional, la urbanització de Montjuïc i la construcció del Palau Nacional. La trasnformació més important serà l’ampliació del museu al Pavelló Victòria Eugènia, que anirà lligada d’un replantejament global del projecte museístic del MNAC i dels seus espais i relats. 

De moment, es cal que es desenvolupin els plans de viabilitat i museografia i els projectes arquitectònics durant el 2022 i el 2023. Després, a finals de 2023 o principis de 2024, s’afrontarà el concurs públic del projecte definitiu. Mentrestant, des del MNAC es treballa per a dotar el museu dels mecanismes necessaris per fer possible aquesta actuació tant en els aspectes tècnics com en les qüestions conceptuals. 

A més, el Patronat ha decidit renovar a Pepe Serra com a director del museu per a cinc anys més i ha valorat molt positivament la tasca desplegada. Durant la seva etapa al capdavant del MNAC, hi ha hagut un increment de visitants, arribant a prop de 900.000 el 2019 (respecte als 400.000 de 2012), s'han organitzat més de 70 projectes expositius i s'ha format la col·lecció de postguerra i segones avantguardes.  

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat