Notícies

El MNAC s’ampliarà al Palau Victòria Eugènia

Les obres acabaran el 2029, coincidint amb el centenari de l’Exposició Internacional de Barcelona

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Editora Cultura i Notícies
Publicitat

El Museu Nacional d’Art de Catalunya ampliarà els seus espais expositius. Així ho ha decidit el Patronat del Museu -format per la Generalitat, el Ministerio de Cultura y Deporte, l’Ajuntament de Barcelona i per altres personalitats- en un acord unànime per a tramitar el concurs del projecte d’ampliació. 

L’ampliació d’aquest museu situat a la muntanya de Montjuïc, però, trigarà a ser visible. La finalització de les obres es preveu de cara al 2029, centenari de l’Exposició Internacional, la urbanització de Montjuïc i la construcció del Palau Nacional. La trasnformació més important serà l’ampliació del museu al Pavelló Victòria Eugènia, que anirà lligada d’un replantejament global del projecte museístic del MNAC i dels seus espais i relats. 

De moment, es cal que es desenvolupin els plans de viabilitat i museografia i els projectes arquitectònics durant el 2022 i el 2023. Després, a finals de 2023 o principis de 2024, s’afrontarà el concurs públic del projecte definitiu. Mentrestant, des del MNAC es treballa per a dotar el museu dels mecanismes necessaris per fer possible aquesta actuació tant en els aspectes tècnics com en les qüestions conceptuals. 

A més, el Patronat ha decidit renovar a Pepe Serra com a director del museu per a cinc anys més i ha valorat molt positivament la tasca desplegada. Durant la seva etapa al capdavant del MNAC, hi ha hagut un increment de visitants, arribant a prop de 900.000 el 2019 (respecte als 400.000 de 2012), s'han organitzat més de 70 projectes expositius i s'ha format la col·lecció de postguerra i segones avantguardes.  

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat