Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Mobile World Congress se celebrarà a Barcelona fins al 2024

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Corria a mitjans de febrer, la crisi sanitària començava a aplicar-se a Italia. Aquí, encara sumats en l'eufòria d'aquells problemes que passen fora i aquí no arribaran mai, rebíem un anunci que era tot un senyal del que podia passar, el Mobile World Congres (MWC) d'aquest 2020 es cancel·lava. Com podia ser que la cita anual més important de la indústria del mòbil es tombés per la por? Apple, Samsung i un llarg etcètera d'empreses anaven escenificant el degoteig de baixes al certamen. Finalment, i tan sols a dues setmanes del congrés previst pel cap de setmana del 24 al 27 de febrer, es feia oficial la cancel·lació per part de GSMA, l'empresa organitzadora.

Dos mesos després, la prorroga

El temps, les xifres, l'estat d'alarma i les corbes han donat la raó a una decisió que ara ens sembla més que comprensible. En aquell comunicat del 12 de febrer els impulsos deixaven clar que "els actors de la ciutat continuarien treballant a l'uníson i donant-se suport per al MWC Barcelona 2021 i futures edicions". Quedava oberta una nova data pel 2021 i la incertesa si aquest any perdut, es calcula que un impacte de 500 milions d'euros, es compensaria d'alguna forma. Els dubtes s'han resolt i finalment, Fira Barcelona i la GSMA han arribat a un acord per prorrogar un any més el contracte, expirava el 2023, que tenien per celebrar el saló fins al 2024.

El Mobile World Congress es prorroga
El Mobile World Congress es prorrogaFOTO: Ivan Garcia, Shutterstock


En el comunicat el president de la GSMA, John Hoffman, destacava que la pròrroga del contracte un any més és "una demostració de compromís amb el nostre ecosistema, així com amb les parts implicades". Entre aquestes parts també hi ha l'Ajuntament de Barcelona que en paraules del tinent d'alcaldia d'Empresa, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha valorat molt positivament l'acord i ha reivindicat que l'esdeveniment "és un punt de referència de l'activitat firal i de l'economia que interessa molt a Barcelona". En la mateixa línia Pau Relat, president de Fira Barcelona, també considera que l'ampliació del contracte és la millor notícia i que "reforça encara més el posicionament de Barcelona com a capital mundial del mòbil".

El congrés del 2021

A curt termini i si les condicions sanitàries així ho permeten, la pròxima data ja confirmada del congrés de mòbils és de l'1 al 4 de març de l'any que ve. El president de l'empresa organitzadora assegura que serà l'edició "més gran i millor que s'hagi celebrat mai". De fet, el mateix president assegurava a La Vanguardia que als assistents confirmats d'aquesta edició cancel·lada se'ls ha tornat els diners i a tots els expositors se'ls ofereix rebaixes per tal d'assegurar la seva presència en edicions futures.

NO T'HO PERDIS: El Barça emociona amb un vídeo dedicat als que lluiten contra el coronavirus

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.

Últimes notícies

    Publicitat