Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Guns'n'Roses
© Shutterstock Guns N' Roses actuam no Passeio Marítimo de Algés

El nou disc de Guns'n'Roses costa mil euros

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

L'altre dia parlàvem dels mecanismes de la indústria discogràfica per esprémer els calés dels fans completistes. I els Guns'n'Roses, una banda que té una parròquia granadeta i amb capacitat d'apoquinar –edat mitjana, 40 anys– treu una caixa recopilatòria que més que una caixa és un armari. Axl Rose i companyia commemoren l'Appetite For Destruction (1987) –30 milions de còpies venudes, un dels discos de rock definitius dels anys vuitanta– amb diverses edicions.

Però ja se sap que l'Axl Rose sempre ha fet les coses en gran, i l'edició Locked'N'Loaded, que surt a la venda el 29 de juny, no pot ser més ambiciosa: «el Sant Grial de G'N'R», com el defineix la discogràfica, va en una caixa de fusta massissa embolicada en fals cuir, i conté el disc clàssic remasteritzat, així com tres CD's més, amb «material prèviament no enregistrat». En resum, una miscel·lània d'una setantena llarga de cançons en directe i en estudi que els fans que hem anat acumulant material pirata amb els anys ens sabem de memòria. I costa mil euros. Entre els fans ja circula el rumor que l'Axl, a l'estil Willy Wonka, ha amagat un 'bitllet daurat' en una de les deu mil caixes d'aquesta 'edició limitada'. I que l'afortunat que el trobi rebrà com a premi un concert privat!

Produeix una sensació estranya, enfrontar-me al sumari de la caixa: un cofre de mil euros (mil euros!) on només hi ha dues cançons que encara no he sentit (i que demanaré a algú que em gravi!). El single ganxo és l'excel·lent 'Shadow of Your Love', del 1986 –de la que en tenim constància en diversos discos pirates des de meitat dels 90's–, ara amb la cara rentada.


Altres cançons inèdites boníssimes que circulen pel món des de fa dècades (Goodnight tonight, Crash diet, Sentimental movie...) han quedat fora, suposo que per a properes publicacions.

Curiosament, l'única cançó pre-Use Your Illusion (1991) que no han empaquetat és la polèmica One in a Million, on Rose disparava a tot el que es movia, des dels immigrants a la policia. Altres formats menys luxosos del llançament van dels 179 als 13 € de la reedició pelada. Ara, la caixa definitiva inclou, a més, un llibret de 96 pàgines i tota la parafernàlia de marxandatge (pues, pins, pòsters, tatuatges falsos...) imaginable. Què, fans, cediu una mensualitat d'hipoteca cara als Axl i Slash' boys?

Últimes notícies

    Publicitat