Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Hospital Clínic
Foto: Ajuntament de Barcelona

El nou Hospital Clínic de Barcelona estarà a la Diagonal i ocuparà 290.000 metres quadrats

El futur Campus de Salut acollirà serveis mèdics, la Facultat de Medicina de la UB i altres equipaments científics i de recerca

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Després d'anys de recerca per trobar la nova ubicació del nou Hospital Clínic, l'any passat les administracions implicades van arribar a un acord que situava el nou equipament als terrenys esportius que la Universitat de Barcelona (UB) té a la part alta de la Diagonal. Un any després d'anunciar el gran acord, la Generalitat, el Consorci Hospital Clínic de Barcelona, la Universitat de Barcelona (UB), els ajuntaments de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i Esplugues de Llobregat i la Diputació de Barcelona s'han reunit al Palau de la Generalitat per signar el projecte que construirà el nou Campus de Salut de l'Hospital Clínic de Barcelona a les pistes de la UB.

Malgrat que encara no s'han anunciat els terminis de les obres ni s'ha adjudicat un pressupost (es preveu que sigui una obra multimilionàriael president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat que el futur campus de salut de la ciutat serà "un dels més avançats d'Europa". El nou equipament ocuparà 290.000 metres quadrats que acolliran l'ampliació de l'hospital, la Facultat de Medicina de la UB i altres equipaments assistencials, universitaris, científics i de recerca que encara no s'han acordat.  

Palau de la Generalitat
Foto: Laura Fíguls / ACN

A més de l'activitat de recerca i el trasllat de l'activitat de l'actual Hospital al nou equipament, es mantindran els serveis de proximitat a les seus de Villarroel, Plató i la Maternitat per cobrir les necessitats de la població. Pere Aragonès també ha destacat que el projecte no és “un bolet aïllat” en inversions científiques i de salut a Catalunya i que s’afegirà a “infraestructures de primer nivell”, com el Barcelona Supercomputing Center (BSC), i a altres que encara estan en procés de projecció, com el Biopol de l’Hospitalet.

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, també ha assegurat que espera que el nou Clínic, a més de ser un "gran campus de recerca i activitat hospitalària”, permeti millorar la qualitat assistencial als barris de l’Eixample, les Corts, Sants i Gràcia.

Ampliació de l'L3 per arribar-hi

Collboni, també ha recordat la necessitat de gaudir d'una bona connexió de transport públic amb el futur equipament i, per aquest motiu, ha anunciat que treballaran per ampliar l'L3 del metro, ja que la parada més pròxima al recinte és la de Zona Universitària, a gairebé un quilòmetre del futur gran hospital de Barcelona. 

NO T'HO PERDIS: Què fer a Barcelona al febrer

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat