Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Museu Casteller
Foto: Jordi Ferrer / Viquipèdia

El nou Museu Casteller obre divendres després de nombrosos ajornaments

En projecte neix 50 anys després que es plantegés la necessitat de crear un espai dedicat a la cultura castellera

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

L'any 1977, l'historiador i fotògraf Pere Català Roca va plantejar per primer cop la necessitat de crear un museu dedicat a la cultura castellera. Més de quatre dècades després, el projecte finalment es materialitza.

No ha estat un camí fàcil. El 2009 es va anunciar la proposta, el 2017 es va acabar l'espai i fins avui no s'ha completat la proposta de museïtzació. Finalment, el Món Casteller, el Museu Casteller de Catalunya obrirà portes el pròxim divendres 8 de setembre.

Museu Casteller
Foto: Arnau Martínez

L'equipament compta amb tota mena d'elements audiovisuals i immersius, un museu del segle XXI per tractar a fons una tradició molt arrelada per tot el territori. El relat museogràfic de l'espai segueix els principis castellers: força, equilibri, valor i seny.

S'hi organitzaran visites guiades, activitats familiars ludificades i un programa pedagògic per a les escoles, segons confirma l'ACN. El nou museu s'ubica al centre de Valls (Tarragona), situat al cèntric triangle entre la plaça del Blat i de l'Oli, nou punt de visita obligada per a tots els visitants de la capital de l'Alt Camp.

Museu Casteller
Foto: Arnau Martínez / ACN

NO T'HO PERDIS: Els 14 pobles més bonics de Tarragona per visitar el 2023

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat