Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Test covid
Foto: Shutterstock

El nou símptoma inesperat de Covid davant el qual hem d'estar alerta

Una nova variant infecciosa està circulant actualment

Amy Houghton
M. P. Muñoz
Escrit per
Amy Houghton
Traduït per
M. P. Muñoz
Publicitat

El moment de màxima fama del Covid pot haver passat, però és lluny d'acabar per a sempre. Continuen apareixent nous ceps, i la variant més recent 'Arcturus' (també coneguda com a XBB.1.16) provoca ja una onada de casos positius i comporta un símptoma completament nou. 

Si bé la majoria de les variants han mostrat símptomes similars (febre, mal de coll, secreció nasal), els experts han notat que la nova onada està causant conjuntivitis en alguns pacients, particularment en nens. La infecció ocular fa que els ulls s'envermellin, piquin i s'inflin.

Índia s'ha vist especialment afectada per l'últim cep, amb nous casos augmentant un 30% en només un dia. 

El pediatre Dr. Vishin Vashishtha va tuitejar: "Sembla estar sorgint un fenotip infantil: nadons tractats amb febre alta, refredat i tos, i conjuntivitis no purulenta amb picor i ulls enganxosos, cosa que no s'havia vist en onades anteriors".

En aquest moment, Arcturus només representa el 0,4% dels casos al Regne Unit, però els funcionaris de salut han advertit que això podria augmentar, ja que sembla estar propagant-se més ràpidament que onades anteriors. 

NO T'HO PERDIS: copes menstruals gratis a totes les farmàcies de Catalunya

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona  amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions de lleure i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat