Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Copa menstrual
Foto: Shuterstock

Copes menstruals gratis a totes les farmàcies de Catalunya

També es repartiran calces i compreses reutilitzables com a part d'un pla per combatre la pobresa menstrual

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Els productes higiènics femenins ha estat durant anys gravats amb el 10% d'impostos, la qual cosa ha augmentat la coneguda com a pobresa menstrual. A principis de 2023, el gravamen va baixar fins a situar-se en el 4%, un índex més lògic en tractar-se de productes de primera necessitat,

En aquesta mateixa línia, el Departament d'igualtat i feminismes ha arribat a un acord amb els col·legis de farmacèutics per combatre encara més la pobresa menstrual. A partir del primer trimestre de 2024, les farmàcies de Catalunya repartiran de forma gratuïta copes menstruals, calces i compreses reutilitzables, igualant-se a polítiques com les d'Escòcia.

Es preveu que es beneficien de la mesura 2,5 milions de dones, amb un cost per a les arques públiques de 8,5 milions d'euros. A més de facilitar l'accés als productes de primera necessitat, la mesura també aspira a reduir considerablement les 9.000 tones de residus menstruals no reutilitzables que es calcula que es generen cada any a Catalunya.

Cada dona podrà retirar un únic producte presentant a la farmàcia un codi QR que serà descarregable a través de l'aplicació La Meva Salut.

NO T'HO PERDIS: Regla sense residus: copa menstrual i compreses reutilitzables

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat