Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Palau Moja
Foto: Generalitat de Catalunya

El Palau Moja ofereix visites guiades gratuïtes dos caps de setmana al mes

Les visites duren una hora i recorren l'únic palau barroc obert al públic de Barcelona

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

A partir d'ara, podreu visitar gratis, i amb un guia, l'únic palau barroc obert al públic de Barcelona. El Palau Moja ofereix visites guiades gratuïtes dos caps de setmana al mes des del dissabte 14 d'octubre. Amb l'entrada podreu conèixer la planta noble del Palau i tots els salons que amaguen la història i les vivències de les famílies que el van construir i habitar des del segle XVIII fins al dia d'avui. Fins ara, només es podia accedir a l'edifici, situat a la rambla dels Estudis, alguns cops puntuals al llarg de l'any, però no hi havia un horari establert de visites.

L'edifici va servir com a punt de trobada de la burgesia catalana dels segles XVIII i XIX, un espai que es va començar a construir de la mà de l'arquitecte Josep Mas, l'any 1784, a demanda de Josep de Copons, marquès de Moja, i Maria Lluïa Descatllar, la seva dona. Gairebé un segle després, el 1870, va ser el marquès de Comillas qui va comprar i adequar el palau a l'època, on també va viure Jacint Verdaguer durant quinze anys. Finalment, el palau va patir un incendi el 1971, quan va quedar abandonat durant onze anys fins que es va recuperar i va ser catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional.

L'anunci de les visites ha arribat amb la finalització del procés de conservació i restauració del palau, que actualment funciona com a seu de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural i del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CONCA).

Com funciona el recorregut?

Les visites s'ofereixen dos caps de setmana al mes i duren una hora. Durant octubre i novembre, el dissabte i el diumenge hi ha dues hores diferents disponibles, una a les 10 h i l'altre a les 12 h, on la visita es fa en català, menys una al diumenge, que es fa en castellà. De moment, la darrera data que hi ha programada és el dia 1 de desembre, amb una última opció a les 12 h en català. Les entrades són aptes per a totes les edats i és necessari registrar-se a la pàgina web de l'edifici prèviament, ja que l'aforament és limitat.

NO T'HO PERDIS: Els edificis més visitats del 48H Open House Barcelona

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat