Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Nou Panot
Foto: Ajuntament de Barcelona

El panot clàssic de Barcelona ara més sostenible i durador

Es presenta un nou disseny de l'element tradicional "adaptat a les necessitats climàtiques, socials i urbanes del segle XXI"

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

És un dels elements del patrimoni de la ciutat que ens fan mirar a terra, una de les imatges més icòniques de Barcelona que ha traspassat la seva aura a peces d'art i marxandatge. Però renovar-se o morir, diuen, i el panot clàssic de la ciutat està en plena transformació.

Després de buscar idees a través d'un concurs, aquesta setmana s'ha començat a testejar un nou model de panot que segons l'Ajuntament és més "sostenible, durador i resilient", dissenyat per adaptar-se a les necessitats climàtiques i sostenibles del segle XXI.

Nou Panot
Foto: Ajuntament de Barcelona

El nou model començarà a instal·lar-se a l'eix verd del carrer Almogàvers, a una superfície concreta de 2.500 metres quadrats (entre els carrers Roc Boronat i Badajoz), i els seus rendiments s'avaluaran durant tot l'any per mirar d'incorporar-los, si tot va bé, a tota classe de remodelacions de l'espai públic.

En les tres noves propostes de panot s'han incorporat noves tecnologies que reinterpreten el disseny clàssic. L'objectiu és aconseguir, per exemple, que redueixin el soroll dels vehicles de motor, així com la disminució dels efectes de la calor extrema i la neutralització de gasos contaminants. Es vol també crear amb ells un paviment més permeable i més durador, ja que s'ha intentat maximitzar la seva durabilitat.

Els nous panots s'han fabricat amb materials reciclats, com àrids recuperats i ciment provinent d'escòries. Amb aquests procediments es busca fomentar l'economia circular i reduir l'emissió de CO2 en la producció. Així, gaudirem dels dissenys de sempre, però amb nous procediments actuals amb l'objectiu que Barcelona sigui una ciutat neutra en carboni el 2030.

Nou Panot
Foto: Ajuntament de Barcelona

NO T'HO PERDIS: la Barcelona del futur que guanya premis d'arquitectura

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat