Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Pasta Alfredo
Foto: Shutterstock

El pitjor que li pots fer al menjar italià, segons els italians

Una enquesta ha identificat les maneres més controvertides de menjar pasta i pizza

Sophie Dickinson
Núria Méndez
Escrit per
Sophie Dickinson
i
Núria Méndez
Publicitat

Ets fan de la pizza amb pinya? T’agrada la carbonara cremosa? La cuina italiana és apreciada a tot el món, però la manera en què la gent escull menjar-la és controvertida. 

La pizza i la pasta s’han estès per tot el món i potser per això la gent ha començat a donar a aquests plats italians el seu propi toc. Ara, també podria ser perquè cada regió italiana originalment tenia la seva manera de fer les coses. Probablement, una barreja entre aquestes dues teories ens permet explicar per què hi ha tantes maneres diferents -i problemàtiques- de menjar pizza i pasta

Tanmateix, això no vol dir que els italians estiguin menys enfadats pel que ha passat amb molts dels seus plats clàssics. Una enquesta oficial de YouGov acaba de classificar els "crims contra el menjar italià" més brutals, i els resultats són una lliçó d'humilitat.

Per elaborar el rànquing, els enquestadors van fer una llista de dinou maneres en què els estrangers han estat acusats de sacrificar el menjar italià. Després van preguntar a un grup d’italians què pensaven realment i van donar un número a cada crim culinari: bullir pasta sense sal, posar formatge als plats de pasta amb peix, etc. El resultat és un nombre positiu si han considerat majoritàriament que aquesta acció és acceptable, mentre que els nombres negatius signifiquen que l'acció és un veritable crim.  

Les opcions gastronòmiques més inadmissibles inclouen menjar pa d’all amb un àpat de pasta, amb una puntuació de menys catorze, i beure un caputxino a les postres (-23), mentre que pels espanyols és un fet acceptable. Encara és més escandalós incloure nata a una salsa carbonara (-45), posar pinya a la pizza (-63) i, el pitjor de tot, menjar pasta amb quètxup (-82).

Els italians, però, no es posen d'acord en tot. La resposta a tenir un risotto com a guarnició va ser força variada (2), igual que trencar els espaguetis abans de cuinar-los (-1). Tanmateix, els enquestats van coincidir que tallar-los amb un ganivet després de bullir era molt pitjor (- 46).

Tot i això, els italians no són tan tradicionals com sembla. Menjar mandonguilles amb espaguetis és un invent italo-americà, però després de popularitzar-se és acceptable per la majoria dels italians, que li atorguen una puntuació de 58 punts.

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants italians de Barcelona

Llegeix el número de febrer de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat