0 M'encanta
Guarda-ho

Mamma mia! Cuina italiana a Barcelona

Els restaurants on podreu tastar pizza, pasta i altres especialitats italianes

© Maria Dias
Due Spaghi

La cuina italiana és, possiblement, la més popular del món. A qualsevol racó d'Occident és ben fàcil trobar un restaurant del país de la bota o degustar un bon plat de pasta, una pizza ben feta o delícies dolces com el tiramisú. Barcelona, on viu una important colònia d'italiana, és tota una referència de la cuina italiana fora d'Itàlia. Descobriu els millors restaurants de cuina italiana que podeu trobar a Barcelona.

Due Spaghi

4 de 5 estrelles

Due Spaghi interpreta la cuina italiana més muntanyosa, la de la regió de l'Emília-Romanya, amb una perspectiva creativa, fent servir el nostre producte de proximitat. Són plats com, per exemple, els pappardelle amb 'ragoût' de conill (del Matarranya) o una 'tagliata' de vedella bruna del Pirineu.

Llegir-ne més
Sant Antoni

Bacaro

4 de 5 estrelles
Recomanat

No és un restaurant italià. No és, tampoc, una trattoria italiana. És una taverna veneciana i porta el nom amb què anomenen aquests llocs a la ciutat dels canals, Bacaro. Els venecians són diferents de la resta dels italians. Proveïdors de peix a l’època romana, els venecians encara continuen vivint amb els peus a l’aigua i en qualsevol dels seus sis sestieri (barris) es menja divinament si es pren la precaució d’esquivar els llocs turístics. Tenen una cuina molt particular, marinera i refinada, amb tocs que van quedar de les evitades invasions turques i enriquides gràcies a la passió aventurera dels seus marinaros, amb Marco Polo al capdavant. Un lloc on es pot prendre des d’un prosecco fins a una canya, i passar una de les nits més delicioses en bona companyia i amb una oferta gastronòmica excel·lent i a preus més que raonables.

Llegir-ne més
Ciutat Vella
Advertising

Massimo

4 de 5 estrelles
Recomanat

Ja coneixíem les gràcies del sard Massimo Pascucci al seu antic restaurant homònim del carrer de Muntaner. Ara s’ha instal·lat, desafiant la crisi i amb la seva invariable simpatia, en una superba cantonada de Barcelona: Via Augusta amb Modolell. És un local esplèndid, lluminós, ben decorat, alegre i amb una terrassa de la qual se’n sentirà parlar. De fora recorda algun dels bons restaurants de les places de Roma, com els de la Piazza del Popolo; Massimo va passar gran part de la seva adolescència a la capital. Allí probablement va sorgir la idea del plat de pasta amb què ens va sorprendre molt gratament el dia de la nostra visita: els paccheri alla vaccinara.

Llegir-ne més
Sarrià - Sant Gervasi

Non Solo Pizza

Non Solo Pizza elabora una de les millors pastes de la ciutat, per no parlar del seu pesto, que res no ha d'envejar als de la terra del seu xef i propietari Alberto, la Ligúria. En un local molt animat es gaudeix de la seva excel·lent focaccia, els seus entrants típics com l'affetatto misto o la burrata amb tomàquet i ruca, una exquisida varietat de pasta farcida elaborada a la casa i pasta seca. Bons vins italians, de preus assequibles, i excel·lents grappes completen el panorama. Té una oferta molt saborosa de pastes segons el dia de la setmana. M.A

Llegir-ne més
Eixample
Advertising

Santa Marta

En aquest molt atractiu i desenfadat bar a la vora del mar, els bessons Colombo del Xemei serveixen sandvitxos especials, 'panini' i 'tramezzini', molt diferents als nostres entrepans. I també plats del dia com bacallà 'mantecato' i tota mena d'aperitius italians i venecians. Tenen 'spritz'!

Llegir-ne més
La Barceloneta

De Gustibus Italiae

4 de 5 estrelles
Recomanat

Hi ha restaurants italians que es basen en l’èxit de la pizza i la pasta i no cuiden prou els segons plats, ni ofereixen uns antipasti més enllà de l’albergínia arrebossada amb all i julivert. Però hem trobat un lloc on el tradicional ossobuco (literalment, 'os foradat'), originari de la Llombardia, mereix l’adjectiu d’excel·lent. De Gustibus Italiae és un restaurant de cuina clàssica italiana situat a Sant Gervasi. No és gaire pràctic arribar-hi amb transport públic, però si agafeu el cotxe o us animeu a pujar carrers costeruts tindreu la recompensa. De Gustibus ofereix un menú de migdia per 16,25 euros amb dos plats per escollir.

Llegir-ne més
Sarrià - Sant Gervasi
Advertising

Gravin

4 de 5 estrelles
Recomanat

El restaurant Gravin té la gràcia de tenir un esperit de trattoria italiana, però amb un aire fresc i renovat de cuina regional mediterrània. No es limita a oferir una cuina típica i més que coneguda, sinó que progressa cap a una cuina més cosmopolita, moderna, però sense allunyar-se de la tradició i del caràcter casolà que caracteritzen les diferents cuines d’Itàlia. El seu creador, en Giovanni, és de la Pulla; el seu xef, en Cristian, és venecià. Té un servei excel·lent amb cambrers romans i un sommelier professional, en Giuseppe. Es donen les condicions per passar-hi grans moments, com va ser durant la nostra visita, en la qual vam arrencar amb una superba amanida de burrata, amb pomodorini i ruca, molt ben presentada, a la qual va seguir un puré d’albergínies fumades amb tomàquet i ceba.

Llegir-ne més
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Le Cucine Mandarosso

El rei de Le Cucine Mandarosso és Pietro Leonetti, un noi amb ulleres de pasta, arracades a les orelles i barbeta. Si no l’hagués conegut, pensaria que darrere d’aquesta abundància de rebost, hi ha una nonna italiana obsessionada que els seus cadells no passin gana. Res a veure. Hi ha menú de migdia. Els dies laborables ofereixen menú, els diumenges a la nit munten el famós aperitiu i al migdia només serveixen fettuccine. Vaja, cintes. Del que es tracta és que cada dia sigui especial. L’abundància de Le Cucine Mandarosso arriba al celler. Hi podreu tastar begudes que són difícils de trobar fora d’Itàlia com el chinotto (una cola amb un punt amargant), el Crodino (un aperitiu sense alcohol) i la cedrata, una llimonada d’un groc superlatiu molt famosa allà.

Llegir-ne més
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Advertising

Xemei

Recomanat

No és el mateix dir "avui hem sopat en un italià" que "avui hem sopat en un venecià". Encara hi ha categories! El lloc té glamur i, com pertoca en aquests casos, corre la brama que algun jugador del Barça n'és client. L’ambient de taverna vintage, la hiperactivitat dels xemei, les cambreres xerraires i uns plats buoni, buoni, buoni són motius suficients per decidir que hi tornareu. Abans, però, acabeu-vos els bigoli in salsa veneziana, les sipietes a la planxa amb polenta, el pop a la brasa o, si voleu semblar venecians de soca-rel, el fetge de vedella a la veneciana.

Llegir-ne més
El Poble-sec

Da Greco

Recomanat

Quan es travessa per primer cop la pesada porta de fusta del Da Greco, el comensal pot sentir-se com el protagonista d'algun film italià. A mesura que ens endinsem en el local podem reviure escenes de pel·lícules de Visconti o Fellini o sentir-nos participant en alguna de les versions d'El Padrí. Unes taules àmplies, ben disposades entre antiguitats i peces de valor, reben el comensal després de ser acollit i encaminat per un personal femení, agradable i eficient. Distribuït en dues plantes, la superior té un toc menys espectacular. Com que havia estat una notaria té aquest ambient senyorial del passeig de Gràcia; des d'un dels seus salons podem gaudir de vistes als Jardinets de Gràcia. On el públic no pot accedir és als soterranis; aquest nivell va pertànyer a un banc i en una de les caixes de cabals s'hi va instal·lar la bodega, amb més de 200 referències de grans vins italians, francesos i espanyols. Amb Da Greco, Toni, Claudia i els seus fills van consolidar la bona fama que ja es va fer el patró quan va obrir, fa més de vint anys, un restaurant a Castelldefels, on va néixer un dels seus plats estrella, el risoto acabat en la forma d'un gegant parmigiano reggiano. Els antipasti són plats ideals per a començar la vetllada. Les postres que presenta el novaiorquès John Greco, fill del Toni, són una autèntica bogeria.

Llegir-ne més
Gràcia
Advertising

Blau Cucina e Caffé

Recomanat

Les pizzes més bones són les més simples. Això diu el napolità Diego Martone al Blau, enganxadet al mercat de Santa Caterina, un favorit de la colònia italiana. Defineix la fórmula del Blau com a "tavola calda"; és a dir, taula calenta. Al matí, esmorzars; al migdia, menú (sempre amb pizza de segon), i a la nit, una carta de platets italians. Sempre amb la seva excel·lent pizza que venen a talls de teló de fons. En Diego ens recomana la d’albergínia, tomàquet fresc i formatge scamorza, fresc de llet de vaca.

Llegir-ne més
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Obe

4 de 5 estrelles

L’Obe és un petit restaurant situat a la plaça de Santa Caterina, i la situació, en plena Barcelona del turisme a gran escala, fa pensar que aquest és un restaurant per a turistes sense escrúpols. Res més lluny de la realitat. L’Obe –que, per cert, du un nom que porta a confusions amb la cuina japonesa– és un petit honest restaurant italià. A l’Obe hi ha respecte cap a la cuina que representen. A més a més el vi, un negre de L’Azienda Agricola Tacoli Asquini, el vi de la casa, és altament recomanable.

Reserva ara Llegir-ne més
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Advertising

Sarrietto

Ens resistíem a fer públic un dels nostres italians de referència, al Putxet, però com voleu que no compartim amb els amants de la Bell'Italia les bondats de les seves salses amb tomàquet i ricotta, pesto, carbassó... combinades amb diferents tipus de pasta? Dimecres ho tindrem complicadíssim: és el dia de la lasanya.

Llegir-ne més

Comentaris

21 comments
Eduardo P

Jo afegiria Al contadino sotto le stelle,  Gusto i Piazze d'Italia...


Miriam C

Imperdonable no destacar el restaurant Meneghina!

Noemi B

da greco???? por favor....


Alex M

Es nota que aquestes llistes es fan amb "sobres"... 

Tenim a Barcelona el Restaurant guanyador per segon any consecutiu del premi de l'embaixada italiana i ni el nombrem...

Zero Zero 39, bon gust, bon servei i un menjar exquisit. A partir d'aqui refem la llista?

advanced

I'm Italian and I suggest you to check out the new and more authentic restaurant in town Du spaghi : www.tripadvisor.es/Restaurant_Review-g187497-d5980953-Reviews-Due_Spaghi-Barcelona_Catalonia.html 

Lola I

Jo recomano Pappa e citti, a Gràcia. Impressionantment bo, és molt petitó i els plats costen una mica més del que t'esperaries, però és el preu juts per la seva qualitat. De la llista Massimo també és dels nostres preferits, a més que et tracten sempre com t'esperes d'un bon restaurant italià, amb aquella amabilitat extrema però burleta que et fa sentir que no només pagues pel menjar sinó per un molt bon servei.

Anna P

El Da Greco italià? És americà!

Mònica

Un nou lloc a Sants que te tracten genial i que tindria que sortir:LA VILA, al passeig Sant Antoni de campmany numero 15

Maria

No estic d'acord amb què hagueu posat el Da Greco. Segons la meva opinió és mediocre i car. En canvi, recomano el Murivecchi, al Born

sara

Jo vaig sovint al Mamarosa Casanova, em tracten genial i tot està boníssim! Quasi tot el personal és italià i a més està molt ben situat, al carrer Casanova 262. Sovint llencen ofertes de menus degustació a molt bon preu.

Pietro Carbasoni

Jo crec que les pizzes "Tarradellas" s´haurien de dir "Tarradellini",de la mateixa manera que els gelats "Farggi" són d´un senyor que es diu Fargues.

pol

I l´Specchio Magico? el millor italia de Bcn amb moltissima distancia...Desastre de llista!

pol

I l´specchio magico? mamma mia! quin dessastre de llista! Fora!

Sergi

Interessants algunes de les recomanacions, però deixeu d'utilitzar tant tòpic quan parleu de coses relacionades amb Itàlia!

maria rosa muñoz

Soberbi el "Da Greco" curiosament no en dieu res del menjar..... ja ho dic jo: espectacularment bó i amb un detall que no havia vist mai enlloc; de tots el plats que demanes t´en porten un altre, de franc, per compartir tots i així tastes de tot i us ben asseguro que está tot boníssim. El millor rissotto que he tastat mai, ni tant sols a Italia

Antoni Nouvilas

@maria rosa muñoz no és cert, això. Potser ets part interessada...