Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Teatre Lliure
Foto: Teatre Lliure

El pla de la Generalitat per rescatar el sector de la cultura

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Els professionals del sector de la cultura ho han anat advertint; el teatre, el cinema, la música, l'art i els respectius protagonistes i espais que s'hi dediquen poden ser els darrers que retornin a la normalitat després de l'aturada total i la situació provocada per la crisi sanitària. Davant d'una situació de crisi econòmica que agreuja un dèficit estructural –fa un mes just la cultura reclamava el 2% d'uns pressupostos encara no aprovats–, la Generalitat ha anunciat un pla de mesures per contribuir a reflotar el sector.

El pla ha estat traçat en col·laboració amb associacions, organitzacions públiques, equipaments, sindicats i altres entitats i preveu una revisió de la distribució pel que fa als pressupostos. En clau de finançament, es prepara un paquet de normatives per adequar les subvencions a la situació actual, mesures per afavorir la liquiditat (en aquest sentit, destaquen les ajudes promogudes per l'Institut Català de les Empreses Culturals) i una nova línia de subvencions per contrarestar el cessament d'activitats, la compensació de caixets, taquillatges i contractacions anul·lades i per a la gestió d'activitats cancel·lades i no reprogramables.

També es doten de més recursos les biblioteques, i destaquen les ajudes per comprar llibres: fins a 2,2 milions d'euros per adquirir novetats editorials en català i també subvencions als ajuntaments perquè puguin ampliar els seus catàlegs. D'acord amb l'augment del consum de llibres electrònics des de casa, s'han previst un increment de 120.000 euros en el pressupost del Departament de Cultura per adquirir títols i llicències de llibres electrònics per a e-Biblio.

També Sant Jordi (virtual)

El pla també es fixa en diades com la de Sant Jordi i expressa el suport a les iniciatives del sector del llibre per a la seva promoció durant la diada, a més de recolzar les activitats culturals que es puguin realitzar de forma virtual. En aquesta línia destaca el disseny d'activitats de la Generalitat de cultura a través de la xarxa; hi destaquen el foment de la lectura, el consum de música i d'arts escèniques, entre d'altres. 

Juntament amb el pla, que preveu una tornada a la normalitat esglaonada i progressiva segons els tipus d'equipaments, es posa en marxa un correu que vol recollir consultes, peticions, queixes i suggeriments del sector per superar la situació actual (suportalacultura@gencat.cat). 

NO T'HO PERDIS: 50 idees genials per fer a casa

 

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.

Més de Time In

    Últimes notícies

      Publicitat