Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Actua Cultura
Foto: Time Out Barcelona

El sector de la cultura reivindica el 2% del pressupost

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Que calen més inversions en cultura és un fet; el sector ha decidit fer un crit per reivindicar el 2% del pressupost en un acte que tindrà lloc el dilluns 9 a les 16 h a la plaça del Rei.

La iniciativa forma part de la campanya que Actua Cultura està duent a terme des de desembre de 2019, amb diferents accions i converses amb la Generalitat per reclamar que el pressupost en cultura sigui del 2%. El sector fa una comparativa de la inversió en cultura a nivell autonòmic (0,65% del pressupost) amb altres països d'àmbit europeu (2,5% a França; 1,8% a Portugal); també s'apunta la despesa per habitant, que és de 30€ a Catalunya enfront dels 476 € que es destinen a França, o els 158€ que inverteix el govern portuguès. Afegeixen que la davallada d'inversió i les retallades en ajudes per a la cultura ha implicat la desaparició de línies de suport a la creació, la producció i la promoció cultural.

Sota el paraigua d'Actua Cultura s'agrupen representants de les arts escèniques, l'art, la música, l'audiovisual i el llibre. A més de les associacions promotores, com l'ADETCA (Empreses de Teatre de Catalunya), l'Acadèmia Catalana de la Música, el Gremi de Galeries d'Art i Art Barcelona, el Gremi d'Editors, el Gremi de Llibreters de Catalunya, Productors Audiovisuals de Catalunya i Gremi de Cinemes de Catalunya, destaquen les més de 300 entitats adherides, com l'APPEC (Associació de Publicacions Periòdiques en Català), l'ACCA - Crítica Independent, la Fundació Privada Taller de Músics i la Nau Ivanow, entre d'altres.

La reivindicació continua si bé la Generalitat ha fet públics els pressupostos i la inversió en cultura, que serà de 13 milions (dels 72 milions de dèficit pressupostari), una xifra que equival a prop de 300 milions d'euros.

No t'ho perdis: Cultura de base denuncia una situació "d'emergència"

Últimes notícies

    Publicitat