Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El plàtan vermell amb gust de gerds que triomfa a l'Alcampo

Aquesta fruita exòtica va arribar a les Canàries l’any 82 i no s'havia comercialitzat fins ara

Escrit per
Mar Baró
Publicitat

Les seccions de fruites exòtiques han anat guanyant en protagonisme i oferta en els últims anys. L'última novetat és el plàtan vermell que, a diferència de la resta, no arriba de l'altra punta del món, sinó que es conrea a Canàries. El fet és que aquest fruit s'ha convertit en un fenomen que ha desbordat totes les previsions i distribuïdors canaris. Es tracta d'una varietat més acolorida i cridanera per la qual, això sí, cal pagar bastant més. 

El plàtan vermell el va introduir a les Canàries l’Institut Canari d’Investigacions Agràries l’any 1982, originari de l’illa de Martinica. Segons informa en una entrevista a RAC1 Ricardo Torres, gerent de FAST, empresa que distribueix aquesta fruita, van introduir el producte al mercat, primer a les illes i ara a la Península, amb un acord amb Alcampo, i actualment hi ha molta menys producció que demanda. "És un èxit rotund”, assegura Torres. 

El color és el tret característic de la fruita que ha captivat el mercatels seus productors el defineixen com a “porpra brillant, entre marró i grana”. La pell és més gruixuda que la dels plàtans grocs tradicionals i el fruit o la carn, més petit, d’un to entre groc i rosa clar. El que més sorprèn és el seu gust, dolç i lleuger.  

De moment només Alcampo distribueix la fruita a la península Ibèrica amb un preu una mica superior als quatre euros el quilo. No hi ha prou conreu per a tothom que el vol comercialitzar, encara que Torres afirma a RAC1 que estan “tancant acords per buscar més plantacions”.

NO T'HO PERDIS: Els millors llocs de 'brunch' de Barcelona

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat