Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els millors llocs de 'brunch' de Barcelona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Brunch, Two Schmucks
© Irene Fernández Brunch, Two Schmucks

Els millors llocs de 'brunch' de Barcelona

L' esmorzar tardà s'ha estés per Barcelona amb infinitat d'ofertes i combinacions. No te'n perdis cap amb aquesta llista.

Per Ricard Martín
Advertising

A mig camí entre l'esmorzar i el dinar, molts bars i restaurants de la ciutat s'han apuntat a la moda del 'brunch'. L'àpat de les mil combinacions s'ha refinat i s'experimenta fins i tot en l'alta cuina. Un bon xut d'energia a base d'ous remenats o pa torrat amb cansalada cada dia guanya més adeptes, per això us ho volem ficar fàcil i destriar-vos el gra de la palla.

Els més tradicionals diran que no deixa de ser un esmorzar de forquilla com els de tota la vida i, en part, encertaran. El 'brunch' no exclou i combina perfectament amb els més cafeters que persegueixen les millors cafeteries d'especialitat de Barcelona. Feu-nos cas, el 'brunch' ha vingut per quedar-se!

NO T'HO PERDIS: llocs on esmorzar a Barcelona

Els millors 'brunch'!

Eat My Trip
FOTO: Eat My Trip

Eat My Trip

3 de 5 estrelles
Restaurants Estadounidenca Dreta de l'Eixample

Petit miracle: amb producció casolana, l’Eugenia Sukhacheva ha convertit l’Eat My Trip en un dels llocs d’esmorzar més hot. “Vaig començar a cuinar tard, després d’un viatge. I se’m va acudir fer esmorzars amb tocs internacionals”. Carta bicèfala, dolç i salat: de 10 a 17 h us podeu calçar unes gofres aloha –pollastre esfilagarsat a la hawaiana amb ous ferrats i coleslaw!– o una torrada francesa tapada per cotó de sucre!

Nobu Restaurant
© Ivan Giménez

Nobu Restaurant

4 de 5 estrelles
Restaurants Japonesa Hostafrancs

El 'brunch' dominical del Nobu Barcelona és únic i singular: barra lliure de sushi i plats icònics del 'rockstar' mundial de la cuina asiàtica, Nobu Matsuhisa. Els 54 euros per cap us poden semblar cars, però inclouen inclouen unes vistes inenarrables, barra lliure del millor sushi que podreu trobar a Barcelona, un exhuberant bufet d'entrants freds i un dels plats icònics de la carta de Matsuhisa; si és la primera vegada que tasteu Nobu, és obligatori demanar aquesta meravella anomenada bacallà al miso negre. I si voleu tirar la casa per la finestra, el menú de 79 € inclou tot això més plats de l'apartat d'autor de la carta, com per exemple el delirantment bo 'Yellowtail Jalapeño'

Advertising
Auto Rossellon
© Maria Dias

Auto Rossellon

Restaurants Mediterrània

Sota una aparença de total descontextualització culinària, fan cuina de la bona. Aquest és el segon restaurant de la Ronit Stern i el Rafael Campos, empresaris propietaris del Toto i ja no de les fleques Crustó. Tenen una carta de 'brunch' excel·lent. Tant podeu optar per uns molt nòrdics ous remenats amb 'crème fraîche', salmo i raifort (l'apartat ous aquí treu el sentit, ecològics boníssims) com per un bon bol de granola amb iogurt de la casa i fruita ecològica, així com torrades amb melmelada casolana, bikinis diversos i còctels mataressaques. Teca de nivell, sensibilitat ecològica.

Yummy Sundays
Foto: Francisco Urrutia

Monument Hotel

Hotels Eixample

Fans de la cuina basca (bé, de l'alta cuina en general): Martín Berasategui –el xef amb més estrelles Michelin d'Espanya i de Cataluna– us ofereix la seva versió de la cuina basca tradicional al 'brunch' de l'Hotel Monument. Alerta, que els 'Yummy Sundays' només es celebren el primer diumenge de mes, de 12.30 a 16 h, i es gaudeixen a Glasss, el lluminós restaurant a la terrassa de l'Hotel. 

Valen la pena, els 59 euros per cap? Per Déu... El Papa és catòlic? Aquí hi trobareu la visió de la cuina d'Euskadi del cuiner basc viu més important en exercici.  Recomanacions: atureu-vos a l'estació de truites en directe –Berasategui és un dels grans 'truitòlegs' del món– i prepareu-vos per a meravelles com el lluç fregit -plat favorit d'infantesa del xef-, les kokotxes de bacallà amb escopinyes al Txakolí o el txangurro a la donostiarra. I totes les delicadeses fredes que se us acudeixin. Per si fos poc, barra lliure d'aigua i cocteleria servida al moment (res pot batre un bon Bloody Mary els diumenges). 

Advertising
Federal Cafè Gòtic
©MariaDias

Federal Cafè

Restaurants Sant Antoni

Un establiment a l'estil de les ciutats més cosmopolites i certament 'trendy'. Llum natural, decoració cuidada, bona música, servei molt atent i simpàtic i una carta especialitzada en esmorzars, capaç d'aixecar la nit més apassionada de la vostra vida: sucs i batuts, ous ferrats i salsitxes, fruita i entrepans... Ells van ser un dels pioners del 'brunch' a Barcelona i han mantingut el nivell.

Two Schmucks
© Irene Fernandez

Two Schmucks

4 de 5 estrelles
Bars i pubs Cocteleries El Raval

Aquí trobareu afabilitat i qualitat-preu brutal. Els dos schmucks són de Suècia (el Moe) i de Londres (l’AJ). Van obrir un bar de cafè, cocteleria i brunch en construcció. D’aquí a un any tindran el lloc que volien: ara hi trobareu una versió del brunch del sud dels EUA amb ous i pollastre de la Catalunya central. El xef és americà: mida USA per a plats espectaculars. El pollastre fregit amb gofres i mantega de mel és un plaer que de tan culpable et condemna.

Advertising
Enkel
© Irene Fernandez

Enkel

Restaurants Europea contemporània

'Hem viatjat molt i portem les experiències a la carta. Juguem amb sabors asiàtics, llatins i els reinterpretem amb el producte de proximitat' expliquen els veneçolans Fabio i Francia: a l’Enkel han creat un deliciós puzle gastro on la carta de brunch –cada dia de 10 a 16 h– se solapa amb la de dinars i sopars. Els seus shakshuka –ous a la cassola amb iogurt, alvocat i més– són un deliri de cremositat que s’escura amb pa de pagès. No us perdeu les tapes ni la cervesa artesana: sis tiradors.

Hotel Fairmont
Foto: Hotel Fairmont

Fairmont Rey Juan Carlos I

Hotels Les Corts

Luxe amb arrels i fonament: un diumenge al mes (consulteu la seva web!), l'Hotel Fairmont presenta un 'brunch' temàtic amb música en directe que és un deliri gurmet, tant per quantitat com per qualitat. Hi trobareu, per exemple, una primera estació de pans i embotits –que van del pernil ibèric al tall fins la llonganissa de pagès–  i una tria de fumats del mar –de la molt nostrada arengada al millor salmó del nord. 

La part principal és una exhibició d'esmorzar de forquilla amb truites fetes davant vostre, un capipota per sucar-hi pa o un trinxat de la Cerdanya amb bolets i cansalada ibèrica (i fins i tot hi ha suquet!). Un grans èxits de la cuina catalana en la millor de les versions. I l'estació de postres és inenarrable. Embadaliu-vos contemplant el majestuós 'hall' de Carles Ferrater. Preu: 59 € amb copa de cava. 

Advertising

The Corner Bar

3 de 5 estrelles
Hotels Eixample

Tots esmolem la dalla contra la gentrificació, però The Corner, hotel de quatre estrelles superior, fa una oferta per a totes les butxaques. Un 'bruncheiges' de diumenge -si em permeteu la catalanada- per menys de vint euros, a l'Eixample 'cool'? Per 21 euros, Ds. i dg. de 12 a 16 h, teniu un entrant -dos ous Benedict, delícia mòrbida, amb pernil ibèric, per exemple- i una hamburguesa generosa, amb cheddar del bo-que hi ha! -, ou remogut i pa de llet. Copa de cava, aigua i cafès inclosos. Per si no fos prou, amenitzat amb música en viu de ni més ni menys que Joan Tena, un dels sis finalistes de la primera 'Operación Triunfo'.

Can Dendé
©MariaDias

Can Dendé

Restaurants Brasilera El Poblenou

La Patricia Leone, brasilera de Sao Paulo, és l'ànima d'aquest petit i bufó bar-restaurant on hi podeu fer un esmorzar superlatiu. Cuinera professional amb molta experiència, ha optat per posar un lloc propi de cuina simple i de producte quotidià, amb un gir. Especialistes en esmorzars dels bons –dieu-ne brunch si voleu– hi trobareu quatre menes d'ous Benedict, pancakes dolços i salats i per dinar delicadeses senzilles però fetes amb molta cura, com entrepans de pulled pork o alguns plats brasilers. 

Advertising
Mandarin
© Isolda Delgado Mora

Blanc

Restaurants Catalana Dreta de l'Eixample

Que quedi clar: això no és el clàssic brunch d’hotel de luxe –aquelles fartaneres de cansalada i ou que tant mal ens han fet als homes bàsics!– sinó la visió de la Carme Ruscalleda d’aquest àpat. Inclou una visió panoràmica dels seus favorits catalans (canelons, mar i muntanya, arròs de llamàntol...), sushi delicat i exquisit, totes les possibilitats que podeu esperar en un hotel d’alt nivell (formatge, embotit, dolç...) i plats especials que entren segons el calendari, bé sigui l’Any Nou Xinès o la Mercè. Sigueu zen: us ho podeu prendre com una fartanera desaforada o convertir-ho en un brunch de degustació excels. Només els diumenges de 12.30 a 16 h.

Paddy Flaherty
©Iván Moreno

Flaherty's Irish Bar

Restaurants Irlandesa El Gòtic

Anem del cuquisme gurmet a l’esmorzar extrem. El tradicional 'Irish breakfast', va arribar al seu zenit després de la gran fam de la patata de mitjan del segle XIX. La cosa anava axí: posaven en una paella plena de llard tots els productes de la granja que tenien a mà. Al Paddy Flaherty perviu en tota la seva greixosa esplendor (per menys de 9 euros!): salsitxa irlandesa, 'baked beans', 'hash brown' (patata fregida i triturada), xampinyons, ou ferrat i 'white pudding' (botifarra blanca). Va amb cafè, torrades i melmelada. Servia per perseguir les cabres per Derry i et portarà al final de la teva jornada laboral.

Advertising
Ugot
© Maria Dias

Ugot

Restaurants Pastisseries

Tres anys després que obrís, l’Adi Nachson se sent orgullosa que l’Ugot ('pastís' en hebreu). Aquesta deliciosa bruncherie desarma el hater del cuquisme i la vaixella de l’àvia més aferrissat. I més ara que han ampliat una carta que és de les que millor toca els ous de Barcelona. Tenen cinc receptes de Benedict –celestials els que suren en porc esfilagarsat i french toast– i cinc d’altres que incideixen en l’esmorzar de forquilla, Israel, les truites i la sopa. I tapes, amanides, hamburgueses i pastissos mitificats amb tota la justícia del món.

Picnic
© Maria Dias

The Little Basket

Restaurants Barcelona

El 2009 va ser un punt d’inflexió en el brunch: Tara Penke va obrir el Picnic. Ara, la californiana ha obert The Little Basket, el seu germà petit. A més de menjar, hi podeu comprar productes d’artesania local. El local és un cop de puny diàfan i preciós, on el marit cuiner de la Tara, en Jaime, explica que hi porta tots els experiments del Picnic. Per exemple, confit d’ànec amb pa naan i ous amb salsa chipotle. És el regne del brunch d’autor, on el sabor neutre del pancake esdevé una tela on el xef es deixa anar. De dijous a diumenge, de 10.30 a 17 h.

Advertising
Maai
© Maai

Maai

Restaurants Britànica Gràcia

Vicky Valls, consumada cuinera, tenia un càtering exitós, fins que un tomb a la salut la va obligar a mesurar greix, sal i sucre. La conseqüència és el Maai –contracció de Max i Aitana, els seus fills–, un restaurant de menjar saludable que de dilluns a divendres, de 8 a 12.30 h, posa en joc una carta d’esmorzar i brunch sa. Res de pancakes nedant en auró, sinó una gofra de cigrons amb hummus, alvocat i dos ous: energia per pujar a la bastida. Farinetes, açai i granola, tot fet des de zero, amb ofici i producte de primera. I un menú de migdia excel·lent

Picnic

Restaurants Cuina internacional Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El 'brunch' del Picnic ja s’ha establert com la millor manera de recuperar-se d’una ressaca a Barcelona davant d’uns ous Benedict i amb un còctel a la mà. Van obrir el restaurant el 2010, quan el tema dels ous selectes estava, com qui diu, en pilotes. Al migdia hi mana una visió entre tradicional i autoral de l'esmorzar 'made in USA'. I a la nit, segons la temporada, serveixen plats gustosos i consistents com les costelles de porc amb puré o el 'gumbo' típic de Nova Orleans, o més lleugers, com ara el cebiche amb tortitas. Un lloc d'allò més sòlid.

Advertising

Milk

Restaurants Nord-americana El Gòtic

Respecteu-lo: és una potència que mai no ha abaixat la qualitat. No és que treballin per al turista: és que és un d’aquells breakfast 'all day' on un paio de Michigan s’hi troba com a casa. Fa més de tres lustres que s’hi dediquen i tenen un repertori de brunch immens que cobreix dolç (pancakes), amanides, hamburgueses, bagels i tot el que es pugui fer amb uns ous. Des de la greixosa satisfacció del 'fry-up' anglès fins al picantet dels huevos rancheros. La parròquia només parla anglès, però els ous són un llenguatge universal.

L'Artesana
© Maria Dias

L'Artesana

4 de 5 estrelles
Restaurants Catalana El Poblenou

La vocació d’aquest restaurant jove, amb cuiners ex-Gresca i Monvínic, és oferir una visió moderna i popular de la cuina catalana: un lloc que arrisca encaixat en un bar d’esmorzars. Això inclou fusionar el primer àpat en la seva versió de forquilla amb l’anglosaxó. Però guanya la tradició catalana per golejada: quin plaer clavar-te un entrepà de galta de vedella i formatge –amb impecable pa de focaccia del forn Cruixent– amb un mini d’ou Benedict amb cansalada. Tenen un repertori de platets essencials –peus de porc, callos amb xoriço...– i entrepans espectaculars (calçots i romesco!).

Advertising
Marmalade
© Maria Dias

Marmalade

Música El Raval

Tot i que no té la gran personalitat del seu antecessor, Muebles Navarro, Marmalade és un lloc molt agradable per a fer-hi un còctel al capvespre. I els caps de setmana ofereix un 'brunch' excel·lent de 10 a 14 h. Val a dir que la propietat és la mateixa que la de Milk, o sigui que ja sabeu que us espera.

Norte
Ivan Giménez

Norte

Restaurants Dreta de l'Eixample

Tres amics llicenciats en filosofia, periodisme i història de l'art han convertit un bar cantoner en un deliciós restaurant en miniatura, on reelaboren i modernitzen clàssics de la cuina gallega i vasca en format platet. I els dissabtes al matí oficien un 'brunch' amb unes torrades a la planxa i melmelada casolana, per exemple, que són motiu de peregrinació.

Advertising

Caravelle

Restaurants Cuina contemporània El Raval

Abans la bodega Fortuny, aquest local minimalista d'una anglesa i un australià es defineix com a 'gastropub'. Hi podreu trobar receptes originals i delicioses, amb influències britàniques, italianes o catalanes però sempre molt originals. Bons esmorzars, dolços i salats, i plats imaginatius com el 'fried rabbit', és a dir, conill fregit i arrebossat a l'estil USA. Postres casolanes excel·lents. Hi fan de tot i bo: des de costelles confitades a la brasa a foc lent, fins als ara omnipresents i molt saludables 'poke bowls', aquelles súper-amanides amb peix cru i deu mil cosetes.

La Desayunería

Restaurants Cafès Sant Antoni

'El nostre concepte és el de 'breakfast all day', però no volíem que això fos un local per a estrangers', expliquen. Són un poder fàctic al barri: les iaies de Sant Antoni han après a demanar pancakes amb el suís. La carta fa vertigen: hi ha TOT el que pugueu imaginar en un diner, passat pel sedàs de la proximitat catalana. Encara em llepo els bigotis recordant el Manchito’s Tail: french toast al límit de la torrija amb ou remenat i cheddar, cansalada fregida de cruixent sobrenatural, festa de la untuositat. Descobriu què es pot fer amb un pancake, o el po’boy sandwich, entrepà

Advertising
Mama's Cafe
© Maria Dias

Mama's Cafe

Restaurants Estadounidenca

Encara que la gent hi ve molt a esmorzar, la propietària de Mama's Cafe prefereix l'etiqueta 'diner' –restaurant informal nord-americà– a la de brunch. "Als EUA un diner és un lloc molt informal on pots anar a qualsevol hora i fer un esmorzar, brunch, dinar o sopar. Aquí, en tota la franja horària, hi trobareu esmorzars molt potents –alerta, disponibles tot el dia– plat del dia i entrepans gurmet, amb la majoria de la matèria primera ecològica. Pastissos boníssims i una terrassa interior deliciosa.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising