Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els millors llocs de 'brunch' de Barcelona

Els millors llocs de 'brunch' de Barcelona

L' esmorzar tardà s'ha estés per Barcelona amb infinitat d'ofertes i combinacions. No te'n perdis cap amb aquesta llista.

Brunch de Two Schmucks
© Irene Fernández Brunch de Two Schmucks
Per Ricard Martín |
Advertising

A mig camí entre l'esmorzar i el dinar, molts bars i restaurants de la ciutat s'han apuntat a la moda del 'brunch'. L'àpat de les mil combinacions s'ha refinat i s'experimenta fins i tot en l'alta cuina. Un bon xut d'energia a base d'ous remenats o pa torrat amb cansalada cada dia guanya més adeptes, per això us ho volem ficar fàcil i destriar-vos el gra de la palla.

Els més tradicionals diran que no deixa de ser un esmorzar de forquilla com els de tota la vida i, en part, encertaran. El 'brunch' no exclou i combina perfectament amb els més cafeters que persegueixen les millors cafeteries d'especialitat de Barcelona.

Feu-nos cas, el 'brunch' ha vingut per quedar-se!

Els millors 'brunch'!

Auto Rossellon
© Maria Dias
Restaurants, Mediterrània

Auto Rossellon

Sota una aparença de total descontextualització culinària, fan cuina de la bona. Aquest és el segon restaurant de la Ronit Stern i el Rafael Campos, empresaris propietaris del Toto i ja no de les fleques Crustó. Tenen una carta de 'brunch' excel·lent. Tant podeu optar per uns molt nòrdics ous remenats amb 'crème fraîche', salmo i raifort (l'apartat ous aquí treu el sentit, ecològics boníssims) com per un bon bol de granola amb iogurt de la casa i fruita ecològica, així com torrades amb melmelada casolana, bikinis diversos i còctels mataressaques. Teca de nivell, sensibilitat ecològica.

Federal Cafè Gòtic
©MariaDias
Restaurants

Federal Cafè

icon-location-pin Sant Antoni

Un establiment a l'estil de les ciutats més cosmopolites i certament 'trendy'. Llum natural, decoració cuidada, bona música, servei molt atent i simpàtic i una carta especialitzada en esmorzars, capaç d'aixecar la nit més apassionada de la vostra vida: sucs i batuts, ous ferrats i salsitxes, fruita i entrepans... Ells van ser un dels pioners del 'brunch' a Barcelona i han mantingut el nivell.

Advertising
Two Schmucks
© Irene Fernandez
Bars i pubs, Cocteleries

Two Schmucks

icon-location-pin El Raval

Aquí trobareu afabilitat i qualitat-preu brutal. Els dos schmucks són de Suècia (el Moe) i de Londres (l’AJ). Van obrir un bar de cafè, cocteleria i brunch en construcció. D’aquí a un any tindran el lloc que volien: ara hi trobareu una versió del brunch del sud dels EUA amb ous i pollastre de la Catalunya central. El xef és americà: mida USA per a plats espectaculars. El pollastre fregit amb gofres i mantega de mel és un plaer que de tan culpable et condemna.

Time Out diu
Enkel
© Irene Fernandez
Restaurants, Europea contemporània

Enkel

'Hem viatjat molt i portem les experiències a la carta. Juguem amb sabors asiàtics, llatins i els reinterpretem amb el producte de proximitat' expliquen els veneçolans Fabio i Francia: a l’Enkel han creat un deliciós puzle gastro on la carta de brunch –cada dia de 10 a 16 h– se solapa amb la de dinars i sopars. Els seus shakshuka –ous a la cassola amb iogurt, alvocat i més– són un deliri de cremositat que s’escura amb pa de pagès. No us perdeu les tapes ni la cervesa artesana: sis tiradors.

Advertising
Hotels

The Corner Bar

icon-location-pin Eixample

Tots esmolem la dalla contra la gentrificació, però The Corner, hotel de quatre estrelles superior, fa una oferta per a totes les butxaques. On 'bruncheiges' un diumenge –si em permeteu la catalanada– per menys de vint pavos, a l’Eixample cool? Per menys de 20 euros, ds. i dg. de 12 a 16 h, teniu un entrant –dos ous Benedict, delícia mòrbida, amb pernil ibèric, per exemple– i una hamburguesa generosa, amb cheddar del bo –que n’hi ha!–, ou remenat i pa de brioix. Copa de cava, aigua i cafès inclosos. Per si no fos prou, els diumenges, soul vellutat en viu amb una cantant amb veu d’àngel.

Time Out diu
Can Dendé
©MariaDias
Restaurants, Brasilera

Can Dendé

icon-location-pin El Poblenou

La Patricia Leone, brasilera de Sao Paulo, és l'ànima d'aquest petit i bufó bar-restaurant on hi podeu fer un esmorzar superlatiu. Cuinera professional amb molta experiència, ha optat per posar un lloc propi de cuina simple i de producte quotidià, amb un gir. Especialistes en esmorzars dels bons –dieu-ne brunch si voleu– hi trobareu quatre menes d'ous Benedict, pancakes dolços i salats i per dinar delicadeses senzilles però fetes amb molta cura, com entrepans de pulled pork o alguns plats brasilers. 

Advertising
Mandarin
© Isolda Delgado Mora
Restaurants, Catalana

Blanc

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Que quedi clar: això no és el clàssic brunch d’hotel de luxe –aquelles fartaneres de cansalada i ou que tant mal ens han fet als homes bàsics!– sinó la visió de la Carme Ruscalleda d’aquest àpat. Inclou una visió panoràmica dels seus favorits catalans (canelons, mar i muntanya, arròs de llamàntol...), sushi delicat i exquisit, totes les possibilitats que podeu esperar en un hotel d’alt nivell (formatge, embotit, dolç...) i plats especials que entren segons el calendari, bé sigui l’Any Nou Xinès o la Mercè. Sigueu zen: us ho podeu prendre com una fartanera desaforada o convertir-ho en un brunch de degustació excels. Només els diumenges de 12.30 a 16 h.

Paddy Flaherty
©Iván Moreno
Restaurants, Irlandesa

Flaherty's Irish Bar

icon-location-pin El Gòtic

Anem del cuquisme gurmet a l’esmorzar extrem. El tradicional 'Irish breakfast', va arribar al seu zenit després de la gran fam de la patata de mitjan del segle XIX. La cosa anava axí: posaven en una paella plena de llard tots els productes de la granja que tenien a mà. Al Paddy Flaherty perviu en tota la seva greixosa esplendor (per menys de 9 euros!): salsitxa irlandesa, 'baked beans', 'hash brown' (patata fregida i triturada), xampinyons, ou ferrat i 'white pudding' (botifarra blanca). Va amb cafè, torrades i melmelada. Servia per perseguir les cabres per Derry i et portarà al final de la teva jornada laboral.

Advertising
Ugot
© Maria Dias
Restaurants, Pastisseries

Ugot

Tres anys després que obrís, l’Adi Nachson se sent orgullosa que l’Ugot ('pastís' en hebreu). Aquesta deliciosa bruncherie desarma el hater del cuquisme i la vaixella de l’àvia més aferrissat. I més ara que han ampliat una carta que és de les que millor toca els ous de Barcelona. Tenen cinc receptes de Benedict –celestials els que suren en porc esfilagarsat i french toast– i cinc d’altres que incideixen en l’esmorzar de forquilla, Israel, les truites i la sopa. I tapes, amanides, hamburgueses i pastissos mitificats amb tota la justícia del món.

Picnic
© Maria Dias
Restaurants

The Little Basket

icon-location-pin Barcelona

El 2009 va ser un punt d’inflexió en el brunch: Tara Penke va obrir el Picnic. Ara, la californiana ha obert The Little Basket, el seu germà petit. A més de menjar, hi podeu comprar productes d’artesania local. El local és un cop de puny diàfan i preciós, on el marit cuiner de la Tara, en Jaime, explica que hi porta tots els experiments del Picnic. Per exemple, confit d’ànec amb pa naan i ous amb salsa chipotle. És el regne del brunch d’autor, on el sabor neutre del pancake esdevé una tela on el xef es deixa anar. De dijous a diumenge, de 10.30 a 17 h.

Mostra'n més
Advertising