Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Port de Barcelona vol recuperar el projecte del Museu Hermitage

L'entitat ha presentat al·legacions a la negativa del govern municipal d'instal·lar el museu en el recinte portuari

Escrit per
Aitana Palomar
Publicitat

L'Autoritat del Port de Barcelona insisteix en recuperar el projecte de construcció d'una sucursal del museu Hermitage en la nova bocana del port de la ciutat. El govern municipal està en contra d'aquesta proposta, cosa que ja va manifestar a inicis d’any quan va presentar quatre informes desaconsellant el projecte tant per la ubicació triada pels promotors (que, segons diuen, generaria problemes de mobilitat) com per la falta de garanties en la viabilitat econòmica.

Enfront d'aquesta negativa, el Port ha presentat al·legacions als informes, argumentant que el pla és d’“interès general”, ja que es tracta d'un “projecte cultural i arquitectònic emblemàtic”, a més d'insistir que la construcció del museu rus a Barcelona generaria 377 llocs nous de treball.

Mercè Conesa, presidenta del Port de Barcelona, ha enviat una carta a l'alcaldessa Ada Colau per proposar un conveni consensuat i demanda que se celebri una reunió per a tractar aquest debat. El tinent d'alcalde de Cultura, Joan Subirats, ha insistit a la Comissió de Cultura de l'Ajuntament sobre que “la ubicació presenta problemes”, però ha assegurat que les al·legacions del Port seran degudament contestades.

Subirats ha afirmat que “estem perfectament oberts a estudiar altres ubicacions” per a aconseguir que la sucursal del museu s'estableixi a Barcelona, però que “lamentablement encara queden alguns interrogants per resoldre”.

NO T'HO PERDIS: Barcelona ja disposa del primer bitllet electrònic sense contacte

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial

Últimes notícies

    Publicitat