Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El preu dels panellets augmenta un 3% a Catalunya

La factura de la llum i l'augment dels preus dels ous i la mantega en són els motius, segons explica el Gremi de Pastisseria de Barcelona

Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Aquesta castanyada s’espera que es venguin 250.000 quilos de panellets a Catalunya, durant els dotze dies que dura la campanya de Tot Sants. És una bona notícia perquè la xifra s’acosta a la de l’any passat i confirma que ja hem vist la llum al final del túnel: la recuperació postpandèmica és possible! Ara bé, la castanyada del 2022 serà recordada potser per un altre tema: l’augment del preu d’aquests dolços tradicionals.

De fet, la inflació ha portat els pastissers catalans a augmentar fins a un 3% el preu dels panellets. Un dels motius? En l’últim any s’ha duplicat el cost dels ous i de la mantega, tal com ha explicat el president del Gremi de Pastisseria de Barcelona, Antoni Bellart, en declaracions a l'ACN. De fet, Bellart assegura que el sector "està fent un gran esforç" per no incrementar preus, però admet que en alguns casos és inevitable. 

A més, des del Gremi de Pastisseria afirmen que la Castanyada és una diada que ja no genera "grans beneficis" pel sector. Malgrat tot, però, les previsions de vendes dels pastissers “són bones”. Enguany les dates juguen a favor del gremi: com que el dia de Tots Sants cau en dimarts, les celebracions per la Castanyada començaran el cap de setmana d'abans, un fet que impulsa les vendes de panellets.

Ah, i el rei indiscutible de vendes continua sent el mateix. El panellet clàssic de pinyons. De fet, el Gremi de Pastisseria de Barcelona calcula que tres de cada quatre panellets que es venen són de pinyons. Bellart diu que, a més, ha augmentat la demanda del panellet de xocolata, el de castanya i el de massapà flamejat. 

Un altre factor que contribueix a la pujada de preus dels dolços tardorencs és la factura de la llum, que es duplica en la majoria de pastisseries. Antoni Bellart diu que en la majoria d'establiments del sector la factura ha passat de situar-se en uns 2.000 euros de mitjana, a escalar fins als 4.200 o 4.800 euros i que, malgrat el “sacrifici grandiós” del sector, “en algun moment” es veuran obligats a apujar els preus o “a tancar portes”.

NO T'HO PERDIS: On comprar els millors panellets de Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat