Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els millors panellets de Barcelona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Panellets 1/2
Pastisseria Canal 2/2
Pastisseria Canal

Els millors panellets de Barcelona

La part més dolça del dia dels morts, els panellets, t'expliquem on trobar els millors

Per Ricard Martín i Manuel Pérez
Advertising

Un simple pastisset rodó fet de massapà i rematat amb pinyons. Aquesta és la recepta original que ens endolceix cada any la castanyada. Les formes de preparar-lo, però, són tan diverses com la perícia dels cuiners. Si enguany no us voleu enfarinar, podeu deixar descansar el vostre forn i acostar-vos a algunes de les millors pastisseries de la ciutat on els preparen, propostes que van des dels sabors més tradicionals a la innovació més avantguardista. Aquí teniu vuit referències impecables per obrir boca. Enguany serà una castanyada molt 'panelletera': el Gremi de Pastissers preveu que pel pont de divendres festiu s'incrementin les vendes un 5 %.

Mauri

Restaurants Dreta de l'Eixample

Des de 1929 aquesta pastisseria subministra dolços a la zona més senyorial de Rambla Catalunya. Si hi aneu, busqueu els seus panellets, que són una delícia, però si voleu tastar els seus ossos de sant, uns morireu de gust. Jo prefereixo el seu rotund sabor de sucre i ou de lluny al dels panellets. I el seu nom d'escatologia esclesiàstica encara afegeix més delit al seu consum.

Sant Croi by Albert Roca

Botigues Pastisseries Sants - Montjuïc

Fantàstica pastisseria d'autor on Albert Badia deixa via lliure a la seva creativitat. Si voleu sorpreses, passeu-vos-hi, de ben segur que s’amaguen a la màniga algun panellet impossible. A la façana de l'establiment diu que és el "Campió del millor croissant de mantega d'Espanya" (dues vegades!), però també es desmarquen una mica de la tradició per oferir alta gastronomia dolça de butxaca.

Advertising

Pastisseria Escribà

Restaurants Eixample

Els seus panellets són un paradigma, massapà perfecte i generosos amb els pinyons. Res millor per triomfar per la castanyada que portar a casa una safata dels seus panellets 'tradinnovadors', com diu en Christian Escribà. El croissant de mantega és una altra de les seves especialitats (en venen 50.000 unitats a l’any). Tenen un altre establiment a La Rambla, 83.

Casa Vives

Restaurants Sants - Montjuïc

Quatre generacions de pastissers que donen fe de la resistència d'aquesta pastisseria de referència a Barcelona. Aquesta casa centenària té una gran varietat de receptes de panellets, entre les quals destaquen els de figues, deliciosos. Ah, i no marxeu sense tastar el seu assortiment de pastissos de xocolata. El millor de tot és agafar un assortiment de coco, llimona, pinyons, xocolata, taronja, café i ametlla i axí teniu tothom content.

Advertising
Pastisseria Canal
Pastisseria Canal

Pastisseria Canal

Botigues Pastisseries El Putget i Farró

La Pastisseria Canal (amb seu a Calvet 15 i Muntaner 566) reivindica la innovació pastissera sense desestimar la tradició. Sí, hi trobareu 15 varietats de panellets clàssics –començant pels de pinyons, però també d'ametlles, coco, etc...– però també agosarades reinterpretacions cada temporada. Si us perd la xocolata, esteu de sort. La novetat d'enguany són els panellets Bombó. Tres varietats de massapà d'ametlla, taronja i festuc, coberts de xocolata negra i amb llet. 

Forn Baltà

Botigues Sants - Montjuïc

On no falla mai el dolç tradicional i festiu és al Forn Baltà de Sants, tot un clàssic. Per aquests dies convulsos, a més de vendreu's els panellets fets –exquisits!– us han preparat un kit per a preparar panellets: una safata ben 'cuqui' amb tots els ingredeints necessaris i les instruccions. Si es desferma la revolució a l'asfalt, sempre tindreu assegurats els panellets. 

Advertising
Pastisseria l'Estrella
© L'Estrella

Pastisseria L'Estrella

4 de 5 estrelles
Botigues Pastisseries El Raval

L'Estrella és tota una institució: és la pastisseria en peu més antiga de Barcelona –va ser fundada el 1825!– i forma part del patrimoni de locals emblemàtics protegits de Barcelona, amb la màxima qualificació. De fet, passar per davant del local és quedar-se embadalit amb la seva fusteria modernista i el marbre del taulell, una visió dolça i brillant que és el paradigma estètic d'una pastissseria tradicional de pel·lícula. 

I hi trobareu els panellets tradicionals en la millor de les versions: fets amb pinyons de Castella, farina d'ametlla de qualitat superior, ous frescos i essències naturals. 

L'Atelier Barcelona

Botigues Pastisseries La Nova Esquerra de l'Eixample

Aquesta escola de pastisseria amb degustació combina la creativitat i capacitat docent del xef Eric Ortuño –qui havia sigut xef pastisser de l'escola Hofmann–, amb la visió empresarial de la també xef Ximena Pastor, ex-cap de pastisseria d'Albert Adrià. 

I els panellets que han preparat per aquesta temporada tardorenca van des d'allò tradicional –el de pinyons del país–  al trencament esquemes amb un gran coneixement de causa: en fan de coco, rom cremat i carabassa, però també de gelat Dràcula i yuzu. Amb aquest darrer han aconseguit una explosió de sabors afruitats, amb un farciment fi de melmelada feta de yuzu. 

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising