Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Panellets de Hofmann
Panellets de HofmannPanellets de Hofmann

On comprar els millors panellets de Barcelona

La part més dolça del dia dels morts són els panellets: t'expliquem on trobar els millors, bé siguin tradicionals o innovadors

Ricard Martín
Manuel Pérez
Escrit per
Ricard Martín
i
Manuel Pérez
Publicitat

Un simple pastisset rodó fet de massapà i rematat amb pinyons. Aquesta és la recepta original que ens endolceix cada any la castanyada. Les formes de preparar-lo, però, són tan diverses com la perícia dels cuiners. Si no us voleu enfarinar, podeu acostar-vos a algunes de les millors pastisseries de la ciutat, on trobareu propostes que van des dels sabors més tradicionals a la innovació més avantguardista. Aquest any toca una Castanyada com les d'abans: sense restriccions! El Gremi de Pastissers és optimista: preveuen unes vendes d'uns 250.000 kg de panellets artesans a tot Catalunya. Aferrats a la ceba, sigueu tolerants amb la intersecció dels panellets amb esquelets i carabasses infernals: 'Panaween' és un fet que ja no té marxa enrere.  

NO T'HO PERDIS: Fer panellets és molt fàcil si saps com 

  • Botigues
  • Pastisseries
  • Sants - Montjuïc

Fantàstica pastisseria d'autor on Albert Badia deixa via lliure a la seva creativitat. Si voleu sorpreses, passeu-vos-hi, de ben segur que s’amaguen a la màniga algun panellet ben singular: de praliné, pipes i xocolata, llimona, taronja, a més dels tradicionals de pinyons, ametlla i coco. A la façana de l'establiment diu que és el "Campió del millor croissant de mantega d'Espanya" (dues vegades!), però també es desmarquen una mica de la tradició per oferir alta gastronomia dolça de butxaca.

  • Botigues
  • Pastisseries
  • Ciutat Vella

Qualsevol producte o especialitat el trobareu en la millor de les versions possibles, a Hofmann, bé sigui un luxuriant rotlle de canyella i desficis clàssics com una tarta de brownie amb cremós de xocolata, o macarons. I els panellets no en són una excepció: la seva no és una innovació radical, sinó que eleven a l'altar del millor producte i tècnica recepta personals i encertadíssimes. Enguany, amb panellets de cafè 100 % aràbiga, panellets de gerds amb sucre de gerds sec, panellets de festuc amb interior de taronja confitada i panellet de tres cítrics. 

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • La Nova Esquerra de l'Eixample

Aquesta escola de pastisseria amb degustació combina la creativitat i capacitat docent del xef Eric Ortuño –qui havia sigut xef i pastisser de l'escola Hofmann–, amb la visió empresarial de la també xef Ximena Pastor, ex-cap de pastisseria d'Albert Adrià. 

I els panellets que han preparat per a aquesta temporada tardorenca van des del fet tradicional –el de pinyons del país–  al trencament esquemes amb un gran coneixement de causa. Trencament d'esquemes? Aniquilació! Aquest any l'Enric Ortuño ha fet panellets quadrats! No pas per la 'patilla', sinó inspirat en l'obra de l'escultor francès César Baldaccini, que comprimia ferralla per fer escultures d'un nou realisme pertorbador. Esclar que vosaltres us hi trobareu uns reconfortants panellets quadrats de coco, pinyons i ametlles quadrats. Enguany també incorporen nous sabors de figues castanyes, llimona i canyella.  

  • Restaurants
  • Dreta de l'Eixample

Des de 1929 aquesta pastisseria subministra dolços a la zona més senyorial de Rambla Catalunya. Si hi aneu, busqueu els seus panellets, que són una delícia, però si voleu tastar els seus ossos de sant, uns morireu de gust. Jo prefereixo el seu rotund sabor de sucre i ou de lluny al dels panellets. I el seu nom d'escatologia eclesiàstica encara afegeix més delit al seu consum.

Publicitat
  • Restaurants
  • Eixample

Els seus panellets són un paradigma, massapà perfecte i generosos amb els pinyons. Res millor per triomfar per la castanyada que portar a casa una safata dels seus panellets 'tradinnovadors', com diu en Christian Escribà. Que tenen un equilibri perfecte per satisfer la tieta amb sabors agosarats però entenedors: panellets de 'lemon pie', de tiramisú, de gerds... De crema catalana!  

  • Botigues
  • Pastisseries
  • El Putget i Farró

La Pastisseria Mervier Canal (amb seu a Calvet 15 i Muntaner 566) reivindica la innovació pastissera sense desestimar la tradició. Sí, hi trobareu 15 varietats de panellets clàssics –començant pels de pinyons, però també d'ametlles, coco, etc...– però també agosarades reinterpretacions cada temporada. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Eixample

Després de guanyar la copa del món de pastisseria, el jove pastisser J.M. Rodríguez Guerola va obrir aquesta pastisseria amb espai de degustació per donar sortida a la seva creativitat i talent. Apart del panellet tradicional, dues delícies d'aquelles que monopolitzaran la conversa a l'hora de les postres. Uns panellets de cirera –massapà amb pasta d'avellana i interior de compota de cirera– i els panellets Pacaya, amb massapà amb xocolata i deliciós rom Zacapa amb petits trossets de xocolata negre i un dolç interior de caramel coulant. Un deliri. 

Casa Vives
  • Restaurants
  • Sants - Montjuïc

Quatre generacions de pastissers que donen fe de la resistència d'aquesta pastisseria de referència a Barcelona. Aquesta casa centenària té una gran varietat de receptes de panellets, entre les quals destaquen els de figues, deliciosos. Ah, i no marxeu sense tastar el seu assortiment de pastissos de xocolata. El millor de tot és agafar un assortiment de coco, llimona, pinyons, xocolata, taronja, cafè i ametlla i així teniu tothom content.

Publicitat
  • Restaurants
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Bubó és una pastisseria artesana que cuida els petits detalls en tots productes, utilitzant ingredients de primera qualitat. Això s'aplica, esclar, als panellets. I ho apliquen amb un saludable esperit d'innovació transgressora que ens encanta. I s'han empescat per Tots Sants és una p@#¢ bogeria, si em permeteu l'expressió malsonant: la seva visió del sincretisme Castanyada-Halloween passa per una calavera futurista de xocolata blanca farcida de panellets! Que has de rebentar amb un martellet de metall! La podeu encarregar a la seva web. Ara bé, si voleu una opció més tradicional, si compreu un paquet de 30 panellets, us els porten a casa sense costos de transport. 

  • Botigues
  • Sants - Montjuïc

On no falla mai el dolç tradicional i festiu és al Forn Baltà de Sants, tot un clàssic. Per aquests dies convulsos, a més de vendre-us els panellets fets –exquisits! A més dels de pinyons n'hi ha de pruna, orellana, coco, panses i anous, codony, avellana, figa, cafè... – us han preparat un kit per a preparar panellets: una safata ben 'cuqui' amb tots els ingredients necessaris i les instruccions. Si es desferma la revolució a l'asfalt, sempre tindreu assegurats els panellets. 

Recomanat

    Més de Tots Sants

      També t'agradarà
        Publicitat