Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Panellets de l'Atelier
Foto: L'Atelier Panellets de l'Atelier

Els millors panellets de Barcelona (de més cars a més barats!)

La part més dolça del dia dels morts són els panellets: t'expliquem on trobar els millors, bé siguin tradicionals o innovadors

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Un simple pastisset rodó fet de massapà i rematat amb pinyons. Aquesta és la recepta original que ens endolceix cada any la castanyada. Les formes de preparar-lo, però, són tan diverses com la perícia dels cuiners. Si no us voleu enfarinar, podeu acostar-vos a algunes de les millors pastisseries de la ciutat, on trobareu propostes que van des dels sabors més tradicionals a la innovació més avantguardista. Aquest any toca una castanyada marcada per l'augment de l'IPC: els panellets poden pujar de preu fins a un 3 %, tot i que Gremi no preveu un increment del panellet artesà. "No podem repercutir la pujada de costos en els nostres productes artesans, perquè no som un producte de primera necessitat", diu el Gremi. Potser no són de primera necessitat, però sí que fan la vida més dolça. Per cert, us els hem ordenat de més cars a més barats: de res!  

NO T'HO PERDIS: Fer panellets és molt fàcil si saps com 

  • Botigues
  • Pastisseries
  • Ciutat Vella

Qualsevol producte o especialitat el trobareu en la millor de les versions possibles, a Hofmann, bé sigui un luxuriant rotlle de canyella i desficis clàssics com una tarta de brownie amb cremós de xocolata, o macarons. I els panellets no en són una excepció: la seva no és una innovació radical, sinó que eleven a l'altar del millor producte i tècnica recepta personals i encertadíssimes. Enguany, amb panellets de cafè 100 % aràbiga, panellets de gerds amb sucre de gerds sec, panellets de festuc amb interior de taronja confitada i panellets de tres cítrics. La caixa de sis unitats costa 18 euros: és a dir, a tres euros el panellet. L'excel·lència mai és barata. 

  • Restaurants
  • Eixample

Els seus panellets són un paradigma, massapà perfecte i generosos amb els pinyons. Res millor per triomfar per la castanyada que portar a casa una safata dels seus panellets 'tradinnovadors', com diu en Christian Escribà. Que tenen un equilibri perfecte per satisfer la tieta amb sabors agosarats però entenedors: panellets de 'lemon pie', de tiramisú, de gerds... De crema catalana!  Els clàssics van a 2,20 euros la unitat. 

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • La Nova Esquerra de l'Eixample

Aquesta escola de pastisseria amb degustació combina la creativitat i capacitat docent del xef Eric Ortuño –qui havia sigut xef i pastisser de l'escola Hofmann–, amb la visió empresarial de la també xef Ximena Pastor, ex-cap de pastisseria d'Albert Adrià. 

I els panellets que han preparat per a aquesta temporada tardorenca van des del fet tradicional –el de pinyons del país– al trencament esquemes amb un gran coneixement de causa. Enguany han preparat panellets amb consciència ambiental i que fan al·lusió a la mitologia catalana a més de Halloween. Per exemple, a la caixa de panellets variats (a 14,5 euros la caixa de nou unitats) hi trobareu panellets en forma de bolets màgics –tribut als follets del Montseny, troncs d'arbre i carabasses. I els panellets de tradicionals van a 16 euros la caixa de nou. És a dir, a 1,77 la unitat. Una bona relació qualitat-preu. 

  • Restaurants
  • Eixample

Després de guanyar la copa del món de pastisseria, el jove pastisser J.M. Rodríguez Guerola va obrir aquesta pastisseria amb espai de degustació per donar sortida a la seva creativitat i talent. Apart del panellet tradicional, delícies d'aquelles que monopolitzaran la conversa a l'hora de les postres. Uns panellets de cirera –massapà amb pasta d'avellana i interior de compota de cirera– i els panellets Pacaya, amb massapà amb xocolata i deliciós rom Zacapa amb petits trossets de xocolata negre i un dolç interior de caramel coulant. Un deliri. I els panellets tradicionals surten bé de preu: a 20 euros la caixa de dotze, és a dir, a 1,66 els panellets.  

Publicitat
  • Restaurants
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Bubó és una pastisseria artesana que cuida els petits detalls en tots productes, utilitzant ingredients de primera qualitat. Això s'aplica, esclar, als panellets. I ho apliquen amb un saludable esperit d'innovació transgressora que ens encanta, com calaveres geomètriques de xocolata gegants, farcides de xocolata. La podeu encarregar a la seva web. Ara bé, si voleu una opció més tradicional, una caixa de 32 panellets us sortirà per 40 €. És a dir, a 1,25 euros la unitat. Una oferta immillorable, sobretot si sou colla i voleu que els panellets us surtin per les orelles.  

  • Botigues
  • Pastisseries
  • El Putget i Farró

La Pastisseria Mervier Canal (amb seu a Calvet 15 i Muntaner 566) reivindica la innovació pastissera sense desestimar la tradició. Sí, hi trobareu 15 varietats de panellets clàssics –començant pels de pinyons, però també d'ametlles, coco, etc...– però també agosarades reinterpretacions cada temporada. Els panellets de pinyons costen 70 euros el quilo, que és el preu mitjà per la banda alta. 

Publicitat
La Colmena
  • Botigues
  • Pastisseries
  • El Gòtic

Des que el 1928 van aterrar a l'antiga Ca l'Abella, que ja duia el nom actual des del 1895, tres generacions de Roig s'hi han ben guanyat l'honor de fer els caramels artesans més antics del país. L'aparador és d'aquells on et quedes embadalit. Els panellets, d'irrefutable solvència, surten a 70 euros els de pinyons i a 50 euros els variats (quelcom que és d'agrair, perquè la majoria de pastisseries han unificat preus a l'alça). 

  • Botigues
  • Sants - Montjuïc

On no falla mai el dolç tradicional i festiu és al Forn Baltà de Sants, tot un clàssic. Per aquests dies convulsos, a més de vendre-us els panellets fets –exquisits! A més dels de pinyons n'hi ha de pruna, orellana, coco, panses i anous, codony, avellana, figa, cafè... – us han preparat un kit per a preparar panellets: una safata ben 'cuqui' amb tots els ingredients necessaris i les instruccions. Si es desferma la revolució a l'asfalt, sempre tindreu assegurats els panellets, que surten a 70 euros el quilo. 

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • Sants - Montjuïc

Fantàstica pastisseria d'autor on Albert Badia deixa via lliure a la seva creativitat. Si voleu sorpreses, passeu-hi, de ben segur que s’amaguen a la màniga algun panellet ben singular: de praliné, pipes i xocolata, llimona, taronja, a més dels tradicionals de pinyons, ametlla i coco. A la façana de l'establiment diu que és el "Campió del millor croissant de mantega d'Espanya" (dues vegades!), però també es desmarquen una mica de la tradició per oferir alta gastronomia dolça de butxaca. Els panellets surten a 68 euros el quilo. 

  • Restaurants
  • Dreta de l'Eixample

La pastisseria Carrió és una pastisseria de barri i proximitat, adaptada als temps.  L'Oriol Carrió, el mestre pastisser de l'obrador, firma una oferta de pastisseria que revisa els grans clàssics incorporant nous gustos i combinacions. I aquest han rebut el merescut premi als millors panellets de Catalunya! Una delícia dolça i de massapà esponjós. La notícia és que els panellets més bons també són dels que surten més bé de preu d'aquesta llista! A 65 euros el quilo.

Recomanat

    Més de Tots Sants

      També t'agradarà
        Publicitat