Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right On comprar els millors panellets de Barcelona
Panellets de l'Atelier
Foto: L'Atelier Panellets de l'Atelier

On comprar els millors panellets de Barcelona

La part més dolça del dia dels morts són els panellets: t'expliquem on trobar els millors, bé siguin tradicionals o innovadors

Per Ricard Martín i Manuel Pérez
Advertising

Un simple pastisset rodó fet de massapà i rematat amb pinyons. Aquesta és la recepta original que ens endolceix cada any la castanyada. Les formes de preparar-lo, però, són tan diverses com la perícia dels cuiners. Si no us voleu enfarinar, podeu acostar-vos a algunes de les millors pastisseries de la ciutat, on trobareu propostes que van des dels sabors més tradicionals a la innovació més avantguardista. Aquest any toca una Castanyada amb grups reduïts, a casa i en família. A banda de les restriccions de mobilitat, la coincidència de la celebració de Tots Sants en diumenge (sense pont) també afavorirà les celebracions a casa. Però el Gremi de Pastissers és optimista: preveuen un increment en vendes d'un 2,5 %, que tal com estan les coses és tota una victòria. 

NO T'HO PERDIS: Fer panellets és molt fàcil si saps com 

 

Pastisseria Mauri
Foto: Pastisseria Mauri

Mauri

Restaurants Dreta de l'Eixample

Des de 1929 aquesta pastisseria subministra dolços a la zona més senyorial de Rambla Catalunya. Si hi aneu, busqueu els seus panellets, que són una delícia, però si voleu tastar els seus ossos de sant, uns morireu de gust. Jo prefereixo el seu rotund sabor de sucre i ou de lluny al dels panellets. I el seu nom d'escatologia eclesiàstica encara afegeix més delit al seu consum.

Sant Croi
Foto: Sant Croi

Sant Croi by Albert Roca

Botigues Pastisseries Sants - Montjuïc

Fantàstica pastisseria d'autor on Albert Badia deixa via lliure a la seva creativitat. Si voleu sorpreses, passeu-vos-hi, de ben segur que s’amaguen a la màniga algun panellet ben singular: de praliné, pipes i xocolata, llimona, taronja, a més dels tradicionals de pinyons, ametlla i coco. A la façana de l'establiment diu que és el "Campió del millor croissant de mantega d'Espanya" (dues vegades!), però també es desmarquen una mica de la tradició per oferir alta gastronomia dolça de butxaca.

Advertising
Els panellets de l'Escribà
Foto: Pastisseria Escribà

Pastisseria Escribà

Restaurants Eixample

Els seus panellets són un paradigma, massapà perfecte i generosos amb els pinyons. Res millor per triomfar per la castanyada que portar a casa una safata dels seus panellets 'tradinnovadors', com diu en Christian Escribà. Que tenen un equilibri perfecte per satisfer la tieta amb sabors agosarats però entenedors: panellets de 'lemon pie', de tiramisú, de gerds... De crema catalana!  

Casa Vives

Restaurants Sants - Montjuïc

Quatre generacions de pastissers que donen fe de la resistència d'aquesta pastisseria de referència a Barcelona. Aquesta casa centenària té una gran varietat de receptes de panellets, entre les quals destaquen els de figues, deliciosos. Ah, i no marxeu sense tastar el seu assortiment de pastissos de xocolata. El millor de tot és agafar un assortiment de coco, llimona, pinyons, xocolata, taronja, cafè i ametlla i així teniu tothom content.

Advertising
Bubó
Foto. Bubó

Bubó

Restaurants Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Bubó és una pastisseria artesana que cuida els petits detalls en tots productes, utilitzant ingredients de primera qualitat. Això s'aplica, esclar, als panellets. I ho apliquen amb un saludable esperit d'innovació transgressora que ens encanta. Aquest any, la que s'han empescat per Tots Sants és una p@#¢ bogeria, si em permeteu l'expressió malsonant: la seva visió del sincretisme Castanyada-Halloween passa per una calavera futurista de xocolata blanca farcida de panellets! Que has de rebentar amb un martellet de metall!

I també pots introduir una nota amb un missatge secret dins la calavera. Aquesta magnífica parafernàlia no surt cara, sobretot si tenim en compte el preu dels panellets: la calavera petita costa 18 euros, amb tres panellets, i la gran 38, amb dotze. La podeu encarregar a la seva web.

Panellets de l'Atelier
Foto: L'Atelier

L'Atelier Barcelona

Botigues Pastisseries La Nova Esquerra de l'Eixample

Aquesta escola de pastisseria amb degustació combina la creativitat i capacitat docent del xef Eric Ortuño –qui havia sigut xef i pastisser de l'escola Hofmann–, amb la visió empresarial de la també xef Ximena Pastor, ex-cap de pastisseria d'Albert Adrià. 

I els panellets que han preparat per a aquesta temporada tardorenca van des del fet tradicional –el de pinyons del país–  al trencament esquemes amb un gran coneixement de causa: de llimona, de coco i mango-fruita de la passió, de gerds o de bocinets de xocolata. Si el panellet de pinyó i massapà us fa bola, penseu que els seus són lleugers, amb molt protagonisme de les textures de melmelada de fruites. I enguany agermanen la Castanyada amb el Dia dels Morts de Mèxic amb decoracions de xocolata. 

Advertising
Pastisseria Canal
Pastisseria Canal

Pastisseria Canal

Botigues Pastisseries El Putget i Farró

La Pastisseria Canal (amb seu a Calvet 15 i Muntaner 566) reivindica la innovació pastissera sense desestimar la tradició. Sí, hi trobareu 15 varietats de panellets clàssics –començant pels de pinyons, però també d'ametlles, coco, etc...– però també agosarades reinterpretacions cada temporada. 

Panellets del Forn Baltà
Foto: Forn Baltà

Forn Baltà

Botigues Sants - Montjuïc

On no falla mai el dolç tradicional i festiu és al Forn Baltà de Sants, tot un clàssic. Per aquests dies convulsos, a més de vendre-us els panellets fets –exquisits! A més dels de pinyons n'hi ha de pruna, orellana, coco, panses i anous, codony, avellana, figa, cafè... – us han preparat un kit per a preparar panellets: una safata ben 'cuqui' amb tots els ingredients necessaris i les instruccions. Si es desferma la revolució a l'asfalt, sempre tindreu assegurats els panellets. 

Advertising
Pastisseria l'Estrella
© L'Estrella

Pastisseria L'Estrella

4 de 5 estrelles
Botigues Pastisseries El Raval

L'Estrella és tota una institució: és la pastisseria en peu més antiga de Barcelona –va ser fundada el 1825!– i forma part del patrimoni de locals emblemàtics protegits de Barcelona, amb la màxima qualificació. De fet, passar per davant del local és quedar-se embadalit amb la seva fusteria modernista i el marbre del taulell, una visió dolça i brillant que és el paradigma estètic d'una pastissseria tradicional de pel·lícula. 

I hi trobareu els panellets tradicionals en la millor de les versions: fets amb pinyons de Castella, farina d'ametlla de qualitat superior, ous frescos i essències naturals. 

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising