Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els millors panellets de Barcelona

Els millors panellets de Barcelona

La part més dolça del dia dels morts, els panellets, t'expliquem on trobar els millors

Panellets
1/2
Pastisseria Canal
2/2
Pastisseria Canal
Per Ricard Martín i Manuel Pérez |
Advertising

Un simple pastisset rodó fet de massapà i rematat amb pinyons. Aquesta és la recepta original que ens endolceix cada any la castanyada. Les formes de preparar-lo, però, són tan diverses com la perícia dels cuiners. Si enguany no us voleu enfarinar, podeu deixar descansar el vostre forn i acostar-vos a algunes de les millors pastisseries de la ciutat on els preparen, propostes que van des dels sabors més tradicionals a la innovació més avantguardista. Aquí teniu 6 referències per obrir boca.

Restaurants

Mauri

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Des de 1929 aquesta pastisseria subministra dolços a la zona més senyorial de Rambla Catalunya. Si hi aneu, busqueu els seus panellets, que són una delícia, però si voleu tastar els seus ossos de sant, uns morireu de gust. Jo prefereixo el seu rotund sabor de sucre i ou de lluny al dels panellets. I el seu nom d'escatologia esclesiàstica encara afegeix més delit al seu consum.

Restaurants

Pastisseria Escribà

icon-location-pin Eixample

Els seus panellets són un paradigma, massapà perfecte i generosos amb els pinyons. Els croissants de mantega és una altra de les seves especialitats (en venen 50.000 unitats a l’any). Tenen un altre establiment a La Rambla, 83.

Advertising
Botigues, Pastisseries

Pastisseria Badia Roca

icon-location-pin Sants - Montjuïc

Fantàstica pastisseria d'autor on Albert Badia deixa via lliure a la seva creativitat. Si voleu sorpreses, passeu-vos-hi, de ben segur que s’amaguen a la màniga algun panellet impossible. A la façana de l'establiment diu que és el "Campió del millor croissant de mantega d'Espanya", però també es desmarquen una mica de la tradició per oferir alta gastronomia dolça de butxaca.

Restaurants

Casa Vives

icon-location-pin Sants - Montjuïc

Quatre generacions de pastissers que donen fe de la resistència d'aquesta pastisseria de referència a Barcelona. Aquesta casa centenària té una gran varietat de receptes de panellets, entre les quals destaquen els de figues, deliciosos. Ah, i no marxeu sense tastar el seu assortiment de pastissos de xocolata. El millor de tot és agafar un assortiment de coco, llimona, pinyons, xocolata, taronja, café i ametlla i axí teniu tothom content.

Advertising
Botigues, Pastisseries

Pastisseria Canal

icon-location-pin El Putget i Farró

La Pastisseria Canal (amb seu a Calvet 15 i Muntaner 566) reivindica la innovació pastissera sense desestimar la tradició. Sí, hi trobareu 15 varietats de panellets clàssics –començant pels de pinyons, però també d'ametlles, coco, etc...– però també agosarades reinterpretacions cada temporada. Per aquesta s'han empescat un delicat mos de panellets de fruits secs torrats amb praliné, amb la base clàssica d'ametlla crua i sucre, que es suma a aportacions recents, com el de moscatell i panses. 

Botigues

Forn Baltà

icon-location-pin Sants - Montjuïc

On no falla mai el dolç tradicional i festiu és al Forn Baltà de Sants, tot un clàssic. Per aquests dies convulsos, a més de vendreu's els panellets fets –exquisits!– us han preparat un kit per a preparar panellets: una safata ben 'cuqui' amb tots els ingredeints necessaris i les instruccions. Si es desferma la revolució a l'asfalt, sempre tindreu assegurats els panellets. 

Advertising