Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El primer autobús de Barcelona tornarà a admetre passatgers al juny

Durant el mes de juny es podrà pujar al rehabilitat Tilling-Stevens del 1922, en motiu del centenari de TMB

Escrit per
Ainhoa Echeverría
Publicitat

A principis d'aquest mes de juny els barcelonins i barcelonines podreu pujar al primer autobús de TMB que va circular pels carrers de Barcelona. L'autobús Tilling-Stevens TS3A, del 1922, ha estat rehabilitat i serà l'estrella de la celebració del centenari de la implantació definitiva del servei d'autobús a la ciutat

El Tilling-Stevens va ser el primer model de la xarxa de la Compañía General de Autobuses (CGA), l'origen de l'actual TMB. Era un vehicle cridaner, pintat de color vermell i amb dos pisos comunicats per una escala exterior en corba, que es podrà trepitjar 100 anys més tard. Entre les seves peculiaritats destaquen el motor 'petrol-electric', precursor de les actuals propulsions híbrides, i el fet que tenia el volant a la dreta, ja que venia del Regne Unit. 

Autobús Tilling Stevens
Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

El 1922 hi havia 64 vehicles Tilling-Stevens circulant per Barcelona que cobrien quatre línies batejades amb les primeres lletres de l’abecedari: A, B, C i D. Aquest primer model d'autobús va facilitar la popularització d'aquest transport col·lectiu, però amb la Guerra Civil es van quedar sense recanvis i això va suposar la desaparició d'aquest model. 

L'històric bus ha estat un any restaurant-se als tallers de l'empresa Consman, sota la supervisió dels tècnics de la Fundació TMB i amb l’assessorament de l’historiador Albert González. A més, aquest serà un dels cinc vehicles més antics que formen la col·lecció de la Fundació TMB i l'únic Tilling Stevens que existeix a l'Estat espanyol.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al maig

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat