Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
LaBar
© Maria DiasLaBar

El primer bar/bugaderia d'Espanya és a Barcelona!

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Tothom que hagi hagut d’anar a una bugaderia escurabutxaques –un negoci a l’alça– sabrà la gran tocada de nassos que és omplir els 45 minuts de rentat i assecat. El món és sorprenent: la Marta Pérez i en Gerard Navas acaben d’obrir LaBar (Consell de Cent, 442), una equilibrada fusió al 50 % de bugaderia i cafeteria d’especialitat! “La idea és òbvia: fer el cafè mentre poses la bugada o viceversa”, explica Pérez. «Són dues activitat cent per cent separades, i com que en aquesta zona proliferen molt les bugaderies d'autoservei, creiem que obrir-ne una amb un bar té nínxol de mercat», prossegueix. «Aquest és un negoci únic a Espanya: vam tenir la idea i després vam investigar a veure si existien llocs similars, i només en vam trobar a Bèlgica i a Suïssa», expliquen.

Si vens amb el sac de roba bruta, no estàs obligat a prendre res, però si ho fas serà en un acollidor espai altíssim i lluminós –les obres han unit una antiga vaqueria i una botiga de mobles– on al recer fresc d’un mur amb pedra a la vista pots endollar-te al wi-fi i prendre un excel·lent cafè d’El Magnífico: els propietaris han rebut formació de baristes, i presideix la barra una cafetera Ascaso, la millor que es fabrica a Espanya.

LaBar
LaBar
© Maria Dias

Cafè amb llet del bo 1,90 €, rentar i assecar 6,5 € (amb una canya ben tirada a 1 € per fer temps!). La gran virtut del LaBar, Laundry Bar (el nom mereix un premi!) és que té vocació de bar de barri actualitzat on pots prendre refrescos ètics –no hi ha begudes de multinacionals sinó Fritz Kola– bon cafè, fer el vermut, cervesa artesana, vins naturals a copes i fer un mos curós: hummus, guacamole i pastissos casolans, bikinis i entrepans fets amb pa de coca de Folgueroles. «No ens volem passar de moderns ni apujar massa el preu de les coses. Oferir un bon producte que no sigui massa més car que el d'un lloc on el cafè o els entrepans siguin horrorosos», expliquen. «I d'altra banda, molta gent gran que no s’atreveix a fer servir les bugaderies automàtiques aquí pot demanar com va», diuen.

Torno a l'inici. L'única cosa que manca en aquesta bugaderia és la solitud sòrdida de qui tira monedes i mira el tambor girar sense tenir cap lloc on anar.

Últimes notícies

    Publicitat