Satan's Coffee Corner
Foto: Maria DiasSatan's Coffee Corner

Els millors llocs on prendre cafè de Barcelona

Cafeteries d'especialitat: gaudir del millor cafè del món a la nostra ciutat

Ricard Martín
Publicitat

A la ciutat tenim tot tipus de cafeteries, des de les més populars fins als temples del café. Però són ara les cafeteries de tercera generació les que revolucionen el món del cafè a Barcelona amb un producte de primera i una traçabilitat exhaustiva en tot el procés que porta l'or negre fins a nosaltres. Apreneu a gaudir amb cafè d'alta qualitat i acabat de torrar (en podreu aprendre més en esdeveniments com l'IBCF), on els matisos fruitals i herbacis són a anys llum de l'horror recremat que ens feien passar per cafè.

NO T'HO PERDIS: les millors cafeteries de Barcelona

 • Cafès
 • preu 1 de 4

La cafeteria d’especialitat de referència del Poblenou ja no torra el cafè –ara ho fan al carrer Marroc–, però encara és un lloc ideal per aprendre, tastar i preguntar. Serveixen cafè en tots els formats, amb l’excel·lència com a denominador comú, però sense invents amb carbassa ni estètica cuqui: aquí hi mana el minimalisme i l’essència.

En Jordi Mestres, que es va formar com a barista Londres i un dels homes clau de l'escena del cafè d'especialitat a Espanya, explica que “primer la gent es va preocupar per posa cafeteries maques amb plantetes i sofàs. I la preocupació per tenir bon cafè es va generalitzar, i els en són uns dels pricipals responsables. Com a bona cafeteria d'especialitat, són als antípodes del brodat i la cosa rosa: són d'estètica minimalista, de fusta nua, acer i vidre. "Ensenyem tot el que fem. El focus no és en els quadres sinó en la manera de fer cafè i servir-lo. Fem una sola cosa i la volem fer molt bé", reflexiona en Jordi Mestres, el mestre torrador i nòmada en cap. L'afegitó de Frutas Selectas al nom implica que s'hi poden comprar vegetals de temporada d'alta qualitat, a més de cafè. 

 • Botigues de cafè
 • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Cafés el Magnífico
Cafés el Magnífico

A la botiga de Cafés El Magnífico –on es poden comprar alguns dels millors grans del món– també disposen d'una zona de degustació on prendre café excel·lentment preparat. Salvador Sans, tot un guru carismàtic del cafè, va obrir aquesta botiga i torradora de cafè l'any 1989, vins anys després que els seus pares iniciessin la marca Cafés El magnífico a la Ribera. Hi trobareu torrefacció i venda majorista i minorista de cafès d'origen i mescles excepcionals. En tots els formats d'especialitat, infusió freda inclosa i també 'shakerato'. També per emportar o per prendre al banquet de l'entrada, compartint espai amb 'hipsters' locals i foranis.     

Publicitat
 • Cafès
 • El Gòtic
 • preu 1 de 4

Satan's Coffee Corner, cafeteria de tercera generació -les d'alts estàndards de qualitat -va deixar de ser un negoci incrustat -primer dins una botiga de regals, després en un taller de bicis- per ocupar una cantonada senyorial al Gòtic. Marcos Bartolomé, el propietari, és de San Millán de la Cogolla (La Rioja) i no pinta pentagrames a terra. Però és fill de torradors de cafè, i serveix un dels millors cafès de Barcelona. El lliure albir satànic s'adiu amb la seva manera de fer pedagogia del gra acabat de moldre: "Molts clients han deixat estar el sucre, la llet fresca ja és prou dolça. O potser l'expresso ja és prou dolç -afirma-. Però no vull adoctrinar-los. No m'agrada que si prenc una bona cervesa em fotin la tabarra. Tenim tota la informació del món, però només te la donarem si ens la demanes". I tenen una filosofia satànica: "Sortiràs satisfet i no et tocarem els collons", riu Marcos. Tenen un sistema de filtratge d'aigua nou,Marcos, que "remineralitza l'aigua amb el pH i els alcalins que necessita específicament el nostre cafè". Aquí hi trobareu cafès de Right Side Coffee, socis seus -torradors de cafè prèmium- en constant rotació, de manera que sempre tastis alguna cosa diferent. també serveix teca per a un esmorzar espectacular: "Tot és susceptible de menjar-se amb cafè. Recomano l'esmorzar japonès tradicional, amb arròs, truita, espinacs, sopa de miso i cafè de filtre", diu.

 • Botigues de cafè
 • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

A Coffee Lab & Shop, Nomad experimenten amb el cafè i els clients poden anar a provar els cafès preparats de moltes maneres, com l'espresso, flat white, V60, aeropress, cold brew o cold drip. I al Roaster's Home de Poblenou reben cafè verd de tot el món, el tasten i el torren i fan formació i distribució a restaurants i cafeteries. També tenen una cafeteria a Joaquín Costa, 26, el Nomad Every Day.

Publicitat
 • Cafès
 • Gràcia

No és una cafeteria, i encara menys un bar. És un taller amb les portes obertes, una invitació a viure d’una altra manera. La Carmen i en François es van trobar en aquell moment vital que t’ho replanteges tot i van decidir fer-ho plegats. Van començar a rumiar quina relació tenim amb el que mengem, les inèrcies, l’absurd de la indústria alimentària. Van veure que el moviment 'slow food' s’havia centrat molt en la gastronomia, però que quedava molt de camp per córrer en altres àmbits i amb l’assessorament i l’amistat dels torrefactors Coutume, de París, van ficar-se de cap al cafè d’especialitat. El 2015 van engegar SlowMov i el nom ho diu tot: a poc a poc. Amb la preciosa torradora Giesen a la vista i una petita eixida encantadora, obren el taller perquè tothom hi pugui degustar els cafès de temporada d’arreu del món: practiquen el comerç directe. Són uns entusiastes i t’explicaran fil per randa el que vulguis de l’elaboració, de l’origen, dels mil matisos del cafè i de tot el que treballen (el pa, l’oli, la llet...). Si volem un món millor, ens calen més projectes així.

 • Espanyola

Al local germà i connectat del Chicha, Solo Coffee Bar, hi trobareu una cafeteria d'especialitat amb baristes professionals molt formats, i cafè de Nomad Coffee, amb llet de Granja Armengol (llet única a Espanya amb Beta Caseïna A2, saludable i digerible). No només cafè: treballen amb artesans de brioixeria excel·lents: Obrador Duval i els seus magnífics croissants i 'pain au xocolat'; Rols de canyella o de Nutella de Cookies Demasié i pastissos i 'cookies' de Mar Dulce. I atenció: disposen d'una barra de marbre llis de 7 metres per poder fer parada ràpida i còmode, i assaborir el cafè en tasses de ceràmica selecta, i bona lectura amb una selecció de revistes del món del cafè, gastronomia, política i cultura. 

 

 

Publicitat
 • Cafeteries
 • Les Corts

"Hidden Coffee Roasters neix del cantó més fosc del cafè: de la seva cultura. Cuinem el cafè reflectint l'esforç realitzat en origen pels nostres amics, els petits productors", explica en Carlos Moral. Són un microtorrador de cafès especials, viatgen a l'origen per seleccionar els millors cafès i treballar colze amb colze amb els petits productors per treure el màxim profit de cada gra. A Hidden Café Barcelona tenen passió pel que fan i s'encarreguen de difondre cultura amb la intenció que cada client que s'hi acosti aprengui alguna cosa.

Tenen tradició familiar cafetera d'ençà 1979, també ideologia sostenible. La seva campanya contra les càpsules de cafè inclou el repartiment del millor cafè a domicili acabat de moldre, a la web cafedelbueno.online

 • El Gòtic

Potser no ho sabíeu, però aquesta és la cafeteria del senyor Marcilla. Res a veure (ara) amb la marca industrial: a principis del segle XX, Julián Marcilla avi torrava cafè a Sant Andreu. L’any 1981 una multinacional va adquirir la marca, però els hereus van continuar amb la torrefacció i venda de cafè com a Agrícola Marcilla. A la seva cafeteria-botiga Tostaderos Bon Mercat, Julián Marcilla net explica que hi trobareu el mateix cafè que torren per a hostaleria: un excel·lent cafè aràbiga, mescla de diferents varietats finíssim, boníssim i bé de preu. També podeu demanar cafè d’especialitat de la seva marca 80 plus: “Allò que en realitat defineix el cafè d’especialitat és que prové d’una mateixa finca i en tens tota la informació”, diu Marcilla.

Publicitat
 • Cafeteries
 • El Poblenou
 • preu 2 de 4

Encara que s'anomeni La Perfumeria del Cafè, aquest local ocupa el que fou una floristeria de tota la vida a Poblenou. I és una cafeteria d'especialitat pura i dura: hi trobareu un parell de peces de brioixeria bona i totes les varietats que se li suposa: expresso, flat white, latte, matcha, cold brew, shakerato i cafè de filtre infusionat de totes les maneres possibles. 

Mig botiga mig bar de cafè, la relació qualitat preu és excel·lent, lluny de les clatellades que et trobes pel món per un cafè amb llet. Això és possible perquè aquest és un bar vinculat a Cafè Delsams, una companyia torradora de cafè de Lleida que va començar la seva feina el 1952. I la torrefacció és el que aporta el toc diferencial: només fan servir llenya d'alzina del Montsec i clova d'ametlla de les Garrigues.  

 • Botigues
 • Sant Martí

Joliu és una paraula enriolada, plena de bonhomia, i també és el nom d’una planta de bulb emparentada amb el jacint que floreix d’abril a juny als Pirineus. Lucía López va triar la primera de les accepcions per batejar el seu espai, una concept-store dedicada a les plantes, la iŀlustració i el disseny que també és galeria i cafeteria (hi serveixen els beuratges de Nømad Coffee, acompanyats dels pastissos artesanals de la Jana, veïna i amiga de la casa). A més de plantes, sobretot crasses i cactus, la Lucia ha reservat lloc per a creadors locals: hi trobareu il·lustracions d'Hermano Gato, Miu Mirambell i Julia Navarro i la ceràmica d'Irina Yudina, Cara Janelle i Amenamen. Els caps florits de Pompilio i els testos de Bas completen la tria d’un espai que sedueix a l’instant. Potser és per la monstera que et dóna la benvinguda?

Publicitat
 • Cafès
 • Dreta de l'Eixample
 • preu 1 de 4
Ruma’s
Ruma’s

A Ruma’s beureu cafè de veritat. Només a tres minuts de Plaça Catalunya, us trobareu al santuari de la cafeïna. Ruma's és el bar on podeu beure el millor cafè del centre. La seva propietària, Ruma Motrenko, té negocis similars a Rússia i és una apassionada del cafè d’especialitat. Treballa amb gra torrat per Hidden –del milloret de Barcelona–, i la combinació de qualitat i bon servei d'aquest bar deriva de la seva capacitat de refrescar el gènere cada setmana i escollir la procedència del cafè, cercant sempre la millor maduració. El gra de cafè és el rei, sí, però també el de xocolata. La fan desfeta i en forma de bombons, pastissos i dolços artesanals. 

 • Botigues de cafè
 • El Raval

Dalston és el barri de Hackney (Londres) on en Borja Rosselló (cuiner amb estudis, per cert) va fer el canvi de xip de la cuina al cafè. Ara que el Satan's ja fa anys que ha passat de botigueta a temple cafeter esculpit en la pedra del Gòtic, aquesta espitllera a Ramelleres té la vacant de foradet al Raval on agafar al vol un boníssim cafè per emportar. És un 'one man' bar: tot just una barra on Rosselló fa anar amb destresa una cafetera exprés i una Moccamaster de filtre, per fer tot el repertori (exprés, filtre, 'flat white', caputxino, 'cold brew'...) del manual del bon barista.

Publicitat

13. Sweet Lima

Sempre parlem de cafè colombià o brasiler, però la veritat és que el Perú produeix un cafè excel·lent: produeix quasi 100 % Aràbiga, de producció totalment manual. I això ho podeu comprovar a la cafeteria peruana Sweet Lima, al Born. El seu punt fort és el cafè orgànic peruà: sembrat a l’ombra dels arbres més alts, té un sabor suau i lleugerament dolç que el fan molt apreciat pels 'connaisseurs'. També tenen entrepans, postres i gelats: el tradicional 'alfajor de manjar blanco', ben dolç, o els 'kekes' casolans, esponjosos i tot un regal per al paladar. En definitiva, una cafeteria d'especialitat de les bones a l'andina.  

Sweet Lima. Fusina, 5.  933 00 56 22

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat