Els millors llocs on prendre cafè de Barcelona

Cafeteries d'especialitat: gaudir del millor cafè del món a la nostra ciutat

Animal Coffee Bar

Les cafeteries de tercera generació revolucionen el món del cafè a Barcelona amb un producte de primera i una traçabilitat exhaustiva en tot el procés que porta l'or negre fins a nosaltres. Apreneu a gaudir amb cafè d'alta qualitat i acabat de torrar, on els matisos fruitals i herbacis són a anys llum de l'horror recremat que ens feien passar per cafè.

El cafè nu

Nomad Roaster's Home

Aquesta és la cafeteria d'especialitat de referència de Poblenou. Nomad, importadors i torradors de cafè d'alta gamma, han instal·lat aquí el seu quarter general. En part botiga, cafeteria i torradora de cafè, aquest és un lloc ideal per a aprendre, tastar i preguntar. Aquí seleccionen els grans, els torren i els serveixen en tots els formats cafeters que us podeu imaginar, amb l'excel·lència com a denominador comú (però ep, no trobareu aquells horrors amb pastís de carbassa i noms quilomètrics en got de litre). En Jordi Mestres, que es va formar com a barista Londres i un dels homes clau de l'escena del cafè d'especialitat a casa nostra, explica que “primer la gent es va preocupar per posa cafeteries maques amb plantetes i sofàs. Ara la preocupació per tenir bon cafè és el tercer pas”. Com a bona cafeteria d'especialitat, són als antípodes del brodat i la cosa rosa: són d'estètica minimalista, de fusta nua, acer i vidre. “Ensenyem tot el que fem. El focus no és en els quadres sinó en la manera de fer cafè i servir-lo. Fem una sola cosa i la volem fer molt bé", reflexiona.

Llegir-ne més

Cafés el Magnífico

Recomanat

A la botiga de Cafés El Magnífico –on es poden comprar alguns dels millors grans del món– també disposen d'una zona de degustació on prendre café excel·lentment preparat. Salvador Sans, tot un guru carismàtic del cafè, va obrir aquesta botiga i torradora de cafè l'any 1989, vins anys després que els seus pares iniciessin la marca Cafés El magnífico a la Ribera. Hi trobareu torrefacció i venda majorista i minorista de cafès d'origen i mescles excepcionals. En tots els formats d'especialitat, infusió freda inclosa i també 'shakerato'. També per emportar o per prendre al banquet de l'entrada, compartint espai amb 'hipsters' locals i foranis. Sants opina que el consum de cafè és imparable: "Ara muntar una cafeteria sense tenir-ne ni idea de cafè és impossible". Però no és dogmàtic: "Al client li faré tastar el cafè, però mai li diré com l'ha de prendre".    

Llegir-ne més
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Advertising

Satan's Coffee Corner

4 de 5 estrelles

Satan's Coffee Corner, cafeteria de tercera generació -les d'alts estàndards de qualitat -va deixar de ser un negoci incrustat -primer dins una botiga de regals, després en un taller de bicis- per ocupar una cantonada senyorial al Gòtic. Marcos Bartolomé, el propietari, és de San Millán de la Cogolla (La Rioja) i no pinta pentagrames a terra. Però és fill de torradors de cafè, i serveix un dels millors cafès de Barcelona. El lliure albir satànic s'adiu amb la seva manera de fer pedagogia del gra acabat de moldre: "Molts clients han deixat estar el sucre, la llet fresca ja és prou dolça. O potser l'expresso ja és prou dolç -afirma-. Però no vull adoctrinar-los. No m'agrada que si prenc una bona cervesa em fotin la tabarra. Tenim tota la informació del món, però només te la donarem si ens la demanes". I tenen una filosofia satànica: "Sortiràs satisfet i no et tocarem els collons", riu Marcos. Tenen un sistema de filtratge d'aigua nou,Marcos, que "remineralitza l'aigua amb el pH i els alcalins que necessita específicament el nostre cafè". Aquí hi trobareu cafès de Right Side Coffee, socis seus -torradors de cafè prèmium- en constant rotació, de manera que sempre tastis alguna cosa diferent. també serveix teca per a un esmorzar espectacular: "Tot és susceptible de menjar-se amb cafè. Recomano l'esmorzar japonès tradicional, amb arròs, truita, espinacs, sopa de miso i cafè de filtre", diu.

Llegir-ne més
El Gòtic

Onna Coffee

3 de 5 estrelles

L’Annahí Páez ve de Costa Rica, de família de cultivadors de cafè: el duu a la sang i es nota. El seu local gracienc és l’ambaixada perfecta d’un racó perdut a l’interior del país centreamericà, Tarrazu, d’on arriba el seu cafè, Rio Jorco, després de viatjar 9.000 quilòmetres. Degustar-lo és una experiència: no té res a veure amb els cafès habituals, té mil matisos, és potent i alhora subtil, una meravella. Els cambrers de l’Onna Cafè són com coctelers i, amables, t’assessoren perquè sàpigues les opcions que tens: no es limiten a cafè amb llet o tallat! T’ofereixen diverses maneres d’infusionar-lo amb filtre segons la màquina que es fa servir: Chemex, V60 Dripper o Aeropress. Si no et sonen gens, cap problema, ells t’explicaran la diferència. També fan flat whites o cold brew, que és un cafè que goteja 8 hores –en aquest procés treu el màxim de cafeïna del gra– i després se serveix amb gel. Si tens gana, els entrepans de pastrami són espectaculars i les postres, casolanes.

Llegir-ne més
Vila de Gràcia
Advertising

Animal Coffee Bar

En Segi Egea va aprendre l'ofici de barista amb en Kim Ossenblok, un dels grans mestres de la professió que hi ha Espanya, i això és tota una garantia. Animal Coffe és la cafeteria d'especialitat de referència de Sarrià. Hi trobareu tot el repertori habitual: café de filtre V60, cold brew coffe, latte, tallat, latte gelat frappé... Torren el seu propi cafè, i disposen d'un assortiment d'entrepans i capricis dolços (cookies, pastissos) de fabricació pròpia de bona qualitat. El públic, per ubicació, és l'oficinista i el treballador més que no pas el modern que vol coses japoneses per esmorzar. Egea advoca pel bon cafè de filtre: "Amb un filtre i un bon cafè, surten tota mena de gustos primaris. Més florals, més herbacis. El cafè exprés sotmet el cafè a altes pressions i en fa desaparèixer característiques organolèptiques", diu.

Llegir-ne més
Sarrià

Double B Coffe and Tea

Aquesta és la primera obertura a Espanya de la cadena de cafeteries d'especialitat russa. I a diferència de les franquícies de cafè anglo-saxones (no direm noms però ja sabeu quines) aquesta respecta fil per randa la manera de fer d'una bona cafeteria d'especialitat. I sí, aquí hi podeu trobar un 'latte-banana' (batut de cafè i platan) i altres invents, però sobretot aquella espartana llista que distingeix els llocs de cafè seriosos. Cafè selecte acabat de torrar, servir per baristes amb molta experiència, i una llista d'especialitats que són el parenostre: l''aeropress', llarg, de filtre, 'latte' i 'flat white'.

Llegir-ne més
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Advertising

Black Remedy

Un cafè i un bon entrepà són imbatibles. Sota la premissa, els Ascaso (pioners de la cafetera exprés a Espanya) han obert Black Remedy. Posantme repel·lent, això és una concept store del fast food artesà que ajunta Brooklyn amb el Gòtic: els pans són de Cloudstreet Bakery, res és processat, i quan et menges una barbaritat com el de pastrami –aromàtic, planxat, amb mostassa delicada– saps que poc l’igualen. El seu fort són els fumats: “Nosaltres volem fer les coses com cal, amb fumats de 15 hores”, em diuen. Les amanides i el cafè tampoc són d’eixe món.

Llegir-ne més
El Gòtic

Espai Joliu

Joliu és una paraula enriolada, plena de bonhomia, i també és el nom d’una planta de bulb emparentada amb el jacint que floreix d’abril a juny als Pirineus. Lucía López va triar la primera de les accepcions per batejar el seu espai, una concept-store dedicada a les plantes, la iŀlustració i el disseny que també és galeria i cafeteria (hi serveixen els beuratges de Nømad Coffee, acompanyats dels pastissos artesanals de la Jana, veïna i amiga de la casa). A més de plantes, sobretot crasses i cactus, la Lucia ha reservat lloc per a creadors locals: hi trobareu il·lustracions d'Hermano Gato, Miu Mirambell i Julia Navarro i la ceràmica d'Irina Yudina, Cara Janelle i Amenamen. Els caps florits de Pompilio i els testos de Bas completen la tria d’un espai que sedueix a l’instant. Potser és per la monstera que et dóna la benvinguda?

Llegir-ne més
Sant Martí
Advertising

Nomad Coffee

En Jordi Mestres, després de set anys en “barris perifèrics londinencs com Brick Lane, a Barcelona només podria viure al Poblenou”, explica. Mestres va estudiar disseny a l'Elisava i va emigrar a Londres. Allà, va descobrir el món del cafè d'especialitat, i va tenir el seu propi carretó itinerant, el Nomad. De retorn a Barcelona, i en un temps rècord –ni tot just quatre anys–, va establir Nømad –torradors de cafè, cafeteria, venda majorista i al detall, escola– com a zona zero del cafè d'especialitat a Catalunya. A Coffee Lab & Shop, experimenten amb el cafè i els clients poden anar a provar els cafès preparats de moltes maneres, com l'espresso, flat white, V60, aeropress, cold brew o cold drip. I al Roaster's Home de Poblenou reben cafè verd de tot el món, el tasten i el torren i fan formació i distribució a restaurants i cafeteries. També tenen una cafeteria a Joaquín Costa, 26, el Nomad Everyday.

Llegir-ne més

Comentaris

0 comments