Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El programa 'Obrim carrers' es reprèn a Barcelona

El projecte impulsat per l'Ajuntament es va aturar al març degut a les mesures aprovades per frenar la pandèmia

Escrit per
Julen Chavarrías
Publicitat

Abans que arribés la pandèmia i sacsegés la rutina del nostre dia a dia, existia una realitat que a molts encara ens costa assumir. Un dels elements d'aquesta vella normalitat, tot i ser efímera, era la possibilitat de baixar a carrers altament transitats com la Via Laietana o el carrer d'Aragó i gaudir, sense restriccions, d'activitats organitzades per les associacions veïnals i els comerços de barri.

Si ets dels que baixaves a la via a gaudir d'activitats lúdiques com el ping-pong, la dansa contemporània o simplement t'acostaves als escenaris on es programaven tallers, aquest cap de setmana estàs de sort. Barcelona torna a cedir els carrers als seus veïns en detriment dels vehicles. Els dies 17 i 18 d'octubre, l'Ajuntament ha anunciat que restringirà el pas dels automòbils a l'Eix Creu Coberta - Carrer de Sants i al Carrer Gran de Gràcia. Aquestes mesures s'establiran cada cap de setmana de 9 a 21 h.

El programa 'Obrim carrers' es reprèn a Barcelona
Foto: Llibert Teixidó

Amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament de Barcelona pretén oferir nous espais de passeig i lleure a la ciutadania per millorar la seva qualitat de vida, alliberant-los durant unes hores de la contaminació acústica i de les emissions de CO₂ que es concentra en aquells punts de la ciutat. A més, l'estratègia s'inclou en un pla per ampliar i fomentar l'activitat en els eixos comercials. La novetat aquest mes d'octubre és que la Via Laietana no tallarà el trànsit, tot i que l'Ajuntament assegura que treballarà conjuntament amb veïns i comerciants de la zona una proposta vinculada al programa 'Obrim carrers'.

Durant l'horari de l'activitat, es garantirà el pas dels serveis municipals, els vehicles d'emergència i els vehicles de persones amb mobilitat reduïda i permetrà l'accés als aparcaments de la zona. D'altra banda, també es restringirà la circulació de vehicles a dos trams de la Travessera de Gràcia a petició dels comerciants, es tracta dels trams compresos entre Gran de Gràcia i Torrent de l'Olla i entre Torrent de l'Olla i Milà i Fontanals.

Urbanisme sostenible a Barcelona

El programa 'Obrim carrers' s'emmarca en el full de ruta de l'Àrea d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona i va néixer amb la intenció de restringir la mobilitat dels vehicles només durant el primer cap de setmana de cada mes. De fet, la seva estrena va ser el dissabte 1 de febrer amb el tall a la Via Laietana i el Carrer Gran de Gràcia, només de 17 a 21 hores. Davant la bona resposta oferida per la ciutadania en la inauguració, el dia 7 de març va tornar l'activitat al carrer. Aquest cop, també van ser per als vianants Creu Coberta i el carrer d'Aragó. Ara, torna a la nostra ciutat per la porta gran.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a l'octubre a Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat