[title]
Des dels seus inicis, han venut uns 25.000 steak tartars. Sí, els han comptat! I això vol dir que l’aportació del restaurant Sintonia de l’Hotel Gallery –amb l’exBulli Pablo Tomás al capdavant– ha estat fonamental en la tartarització de Barcelona, és a dir, en posar el bistec tàrtar al capdamunt de la moda gastronòmica (fins al punt que la meva filla de vuit anys el demanava: al cap i a la fi, per a ella era com sushi de carn). Arribats a aquest punt, van decidir independitzar el plat i donar-li la categoria que es mereix.
A Steak & Wine Bar, dins del mateix restaurant Sintonia, però segregat a la barra gràcies a una reforma elegant, se serveix en format brioix i s’envolta d’una selecció de tapes pensades per menjar informalment, però sense baixar el nivell: cuina amb garanties, en ple centre, per als qui es mouen entre Rambla Catalunya i Passeig de Gràcia amb gana (i una mica de pressa). La idea és clara: oferir una carta breu, amb mossets freds i calents pensats per a vermuts, aperitius o tardeos en un bar de vins amb totes les de la llei.

"És una proposta senzilla que acompanya molt bé el vi i els moments de consum més improvisats", explica el xef Pablo Tomás. "Són petits mossecs que complementen el descobriment de nous vins", matisa. Tapes pensades no només per acompanyar, sinó per quedar-se a la memòria: cuina directa, sense disfresses, que dona espai al producte sense complicacions (que bones, les croquetes de calamar en la seva tinta!).
I de vins? Cinquanta de totes les DO catalanes, disponibles a copes o en ampolla, en una carta eclèctica i viva que anirà rotant segons les eleccions del maître i sommelier Julià Duque. Res de cartes infinites ni referències impossibles: aquí es beu bé, sense complicar-se. A més, cada primer dijous de mes hi haurà tastos guiats amb elaboradors convidats, començant per noms com Terroir al Límit, Olivardots o Martina Pariente.

El nou Steak & Wine Bar es pot gaudir tant a la barra com a la terrassa del Sintonia, un espai que ja jugava en la lliga dels millors patis gastronòmics de Barcelona i que ara suma punts amb aquesta nova aposta pel vi i el tapeig fi. Tranquil·litat, verd i una bona copa a la mà. Ni més, ni menys.
I per si no n’hi hagués prou, l’espai s’ha vestit per a l’ocasió: l’artista Gemma Mercader firma la nova imatge del bar, amb una interpretació lliure (i molt visual) del steak tartar com a tòtem gastronòmic. Perquè quan un plat et fa famós, el mínim és dedicar-li un interiorisme amb estil.