Notícies

El restaurant de sopes que triomfa a la Xina ha obert un local a Barcelona en què pots triar tots els ingredients del plat

L’establiment és especialista en ‘malatang’, una sopa calenta i picant de la regió xinesa de Sichuan

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Redactora
malatang, sopa, xina
Foto: Instagram / @yangguofu.barcelona
Publicitat

Bones notícies per als amants del menjar asiàtic. Després de triomfar a la Xina i obrir més de 6.000 locals arreu del món, ja podeu tastar les conegudes sopes d’YGF Malatang a Barcelona. La cadena de malatang individuals –una mena de fondue xinesa– es troba al número 732 de la Gran Via de les Corts Catalanes, a l’Eixample. 

Què té d’especial, però, aquest restaurant? Doncs bé, molts comparen YGF Malatang amb un McDonald's o un KFC però de sopes. Aquesta cadena funciona com una mena de bufet on cadascú s’ha de servir el seu plat. 

En primer lloc, cal que agafeu un bol i us apropeu a una zona on haureu d’escollir quins ingredients voleu posar-vos dins la vostra sopa. El brou, les fruites, les verdures… Tot ho podreu triar al vostre gust i els xefs de l’establiment us cuinaran la sopa per poder-vos-la menjar al moment. 

Pel que fa al preu, funciona igual que moltes botigues de segona mà: al pes. Un cop hàgiu triat els ingredients, el personal del restaurant pesarà el bol ple i en calcularà el preu total. Cada 100 grams haureu de pagar uns 2,20 euros, el que fa que un malatang complet us surti a un preu que va entre 10 i 15 euros.

Què és exactament el ‘malatang’?

El malatang és una sopa originària de la Xina que, malgrat que es pugui confondre amb altres de similars com la fondue xinesa, no és el mateix. Aquest plat va néixer a la regió de Sichuan, coneguda per cuinar gran part dels seus plats típics amb salses i ingredients picants, i el malatang no és una excepció. 

Aquesta sopa calenta inclou ingredients que cadascú pot triar al seu gust, com fideus, diferents tipus de carn i verdures, tofu i bolets, entre d’altres. Un cop escollits, es barreja i tot es bolca a un brou vermell fet amb xilis, pebre de Sichuan, all, gingebre, espècies i, de vegades, també amb oli picant. 

Llavors, quina és la diferència amb la fondue xinesa? En el cas de la fondue xinesa l’usuari és qui cuina els ingredients a la mateixa taula, mentre que en el malatang ho fan els xefs per tu.

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants xinesos de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de menjar barat
    Últimes notícies
      Publicitat