Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els millors restaurants xinesos de Barcelona

Els millors restaurants xinesos de Barcelona

On menjar a Barcelona la cuina del gegant asiàtic amb garanties
Per Ricard Martín |
Advertising

¿Farts de patir la síndrome del restaurant xinès? ¿El glutamat us fa venir mal de cap? La cuina xinesa és un patrimoni mil·lenari que, durant una mala època, a casa nostra es va convertir en un parc temàtic. De fet, dir menjar xinès és com dir menjar africà, perquè és una àrea immensa i de cuines molt diferenciades. A Barcelona mana la cuina cantonesa i de la Xangai, i si segui el nostre consell, l'autenticitat i bona digestió estan garantides.

I si encara voleu més Àsia, podeu visitar alguns dels millors restaurants japonesos de Barcelona o, fins i tot, tailandesos!

11 xinesos de veritat

Restaurants, Xinesa

Chen Ji

icon-location-pin Eixample

Des de ja fa un temps, el Chen Ji és conegut com el xinès-xinès de Barcelona. És a dir, un restaurant autèntic sense els habituals ornaments a base de llums vermells, dracs ni plafons lluminosos amb cascades. El local és del més normal que us podeu imaginar, molt senzill i pràctic. Els seus horaris, extensos. Des de les 9 del matí fins a ben bé mitjanit hom hi pot anar a fer un bol de fideus, una sopa o tastar el menú de self-service per uns 5 €. La carta és immnesa Heu esmorzat mai a base de dumplings al vapor com fan ells?

He Cheng
©MariaDias
Restaurants, Xinesa

He Cheng

icon-location-pin Sant Antoni

En Monzó m’ha dit que és el millor xinès de Barcelona. I encara que la decoració no sigui gaire diferent de la dels restaurants xinesos blanquejadors, la veritat és que s’hi menja de nassos. La carta és extensa, extensíssima, i sempre és millor anar-hi acompanyat o en grup per tal de tastar exquisideses en racions generoses. A la dona del menjador se l’entén poc, per no dir gens, ja que empra unes eles en lloc d’erres que semblen geminades. Demanem uns niangao, pasta d’arròs fregida amb cansalada i xampinyons, unes guo tie, crestes de carn a la planxa, ànec fumat, que serveixen cruixent i tallat con un rosbif, i cranc rostit amb pebre. La cuina té l’aroma del foc, o sigui, que la mà de cuiner elabora amb destresa les comandes i el sabor és exquisit, sobretot la pasta melosa i gruixuda dels nian-giao i el cranc de closca picant, encara que seria injust no destacar les altres eleccions.

Time Out diu
Advertising
Restaurants, Xinesa

Dim Sum Cantonesas

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

No, no és que siguin un restaurant exclusivament de senyores de Guangzhou: és que volen assimilar el concepte de yum cha –menjar dim sum i prendre te– a la tapa nostrada. I la veritat és que l’oferta gairebé és única a la ciutat: el seu repertori de tapes al vapor és extens i variat com pocs en veureu. I amb tapes que es mouen entre 2 i 3,50 € podem muntar-nos un festival amb delicadeses com els dumplings de gingebre i vedella o els chiu chao, farcellets lleugerament cruixents amb porc i rave. Les postres xineses us obriran un nou món. No desconfieu de l’exposició pública d’ànecs decapitats a l’entrada: això és un xinès de batalla dels de veritat.

Restaurants, Xinesa

Out of China

icon-location-pin Eixample

Un xinès amb esperit jove pels qui troben poc 'cool' els xinesos, aquest era el reclam d'Out of China quan van obrir, l'any 2002. Ara podem parlar d'ell com a el xinès pioner a obrir aquesta cuina mil·lenària al producte català, com per exemple el ravioli d'ànec i foie a la planxa. I segueix essent tot un senyor restaurant a preus ajustats. I és més, les seves 'gyozas' són extraordinàries: demaneu la degustació.

Advertising
Restaurants, Xinesa

Río Azul

icon-location-pin Eixample

Un dels primers xinesos a Barcelona. Excel·lent ànec i un llamàntol òptim. Es pot demanar amb temps el refinadíssim banquet imperial per un mínim de vuit persones. El servei és amabilíssim, i hi podem demanar plats que són poc comuns de trobar a Barcelona, com per exemple el preuat i rar marisc,  'abalon' (mol·lusc també conegut com a orella de mar) amb salsa d'ostres.

Restaurants, Japonesa

LEE Comida China

Conegut com l’antiga ‘Olla de Sichuan’, aquest restaurant del grup Lee, és un espai totalment reformat amb tocs que recorden a la Xina més primaveral. Un restaurant amb una carta d’allò més variada i atractiva, on podreu gaudir d’una autèntica experiència gastronòmica pels vostres paladars. Plats típics de molts dels països asiàtics com la Xina, Vietnam, Japó o la Índia com ara els fideus cruixents amb salsa de soja, o tofu amb ous mil·lenaris són alguns dels que podreu trobar, com també les exquisides dim sum al vapor o les famoses broquetes de barbacoa que tan conegudes són als foodtrucks de tota Àsia.

Advertising
Restaurants, Xinesa

Memorias de China

icon-location-pin Sarrià - Sant Gervasi

Memorias de China és la solució més còmoda per als executius de la zona alta que volen aprofitar l'hora de dinar per parlar de feina sense perdre massa temps ni allunyar-se de l'oficina. Aquí troben un menú de qualitat per 27,50 euros i un servei ràpid. Les albergínies fregides amb all són més senzilles però igual de bones que els llagostins o el llamàntol. L'home amb cara d'actor de pel·lícula de Bruce Lee és el propietari, Lam Chueng Ping. També és el president de la Unió d'Associacions Xineses de Catalunya i un dels principals impulsors del kung-fu al nostre país.

Restaurants, Xinesa

Shanghai

icon-location-pin Sarrià - Sant Gervasi

Les fotografies del xef Josep Maria Kao amb Pep Guardiola i altres famosos decoren l'entrada del Shanghai, un dels millors restaurants de cuina xinesa de la ciutat. Kao ha estat capaç de fusionar la delicadesa de la cuina heretada dels seu pares amb la qualitat de la matèria primera local. Ell mateix s'encarrega d'anar a comprar a la Boqueria: rossinyols, espinacs, gambes de Palamós o un lluç per fer al vapor. La carta varia segons la temporada. 'Tai gui le'!

Advertising
Restaurants, Xinesa

Shangai 1930

icon-location-pin Eixample

Gran equipament amb espais que mereixen la visita. Els 1000 m2 quadrats de local estan decorats amb pedres centenàries procedents de Xangai, poemes xinesos a les parets, salons privats tranquils (¡o amb karaoke!) i sala amb pista de ball. 

Chuen Soun Lam va obrir un dels primers restaurants xinesos de Barcelona l'any 1979, el Kowloon, i el Shangai 1930 simbolitza la seva dedicació a la gran cuina cantonesa, una de les vuit grans tradicions culinàries del gegant asiàtic. 

Ofereix una gran diversitat de plats asiàtics i mediterranis, destacant sobretot l'autèntica menjar xinès. Serveix des de plats casolans fins a banquets imperials. Hi podreu tastar la seva aleta de tauró autèntica i pels més agosarats, una mica de medusa.

More to explore

Advertising