Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Teresa Carles
© Ivan GiménezTeresa Carles

El restaurant Teresa Carles fa deu anys com a vegetarià de referència

La xef de Lleida va portar a Barcelona una cuina basada en vegetals arriscada, saborosa i complexa

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Deu anys poden donar per a molt o per a molt poc. En el cas de restaurant vegetarià Teresa Carles, que ben aviat complirà una dècada de vida a Barcelona, n'hi ​​hauria per a un llibre. Va ser al març de l'any 2011 quan la xef Teresa Carles va obrir el seu restaurant a Jovellanos, 2 (precisament on hi havia hagut el vegetarià Unicornius).

La seva orientació era la d'un restaurant ovolàcteo-vegetarià que volia demostrar que menjar sa no tenia per què ser avorrit, i que la seva cuina tenia alguna cosa diferent per oferir: aviat es van establir com a referent dels restaurants vegetarians que, en lloc d'imitar la cuina feta amb proteïna animal, interpreten la tradició per crear nous plats.

De fet, l'arribada de Teresa Carles va ser tot un esdeveniment: a diferència del que sol passar –que des de Barcelona s'exporten tendències– Teresa Carles va arribar amb els antecedents d'haver obert el 1979 a Lleida, amb el seu marit Ramon Barri, el restaurant Paradís. El Paradís va ser el primer restaurant vegetarià de Lleida i un dels primers d'Espanya (en un moment en què, segons recorden, Lleida era una ciutat on la població vegetariana no arribava a 20 persones).

Deu anys després de la seva obertura a Barcelona, ​​Teresa Carles s'ha convertit en una icona de la cuina vegetariana. I per celebrar l'efemèride, la setmana del 15 al 19 de març, la xef tindrà en carta alguns clàssics del Paradís, com ara el rotllo de truita de patates farcit de pebrots i albergínies escalivats, amb formatge i maionesa suau de soja o els canelons de xampinyons i mató.

Teresa Carles
Foto: Scott ChasserotTeresa Carles

Avui, Teresa Carles Healthy Food és un grup de restauració amb vuit restaurants, amb un obrador de 6.500 , secció de R+D i que ha estat clau en la introducció a Barcelona de la kombucha o les pizzes amb formatge vegà. "Nedant a contracorrent, vam apostar per la salut i el projecte va anar evolucionant en forma i grandària fins a convertir-se en un negoci familiar que dona feina a més de 250 persones. Portem en creixement constant des de 1979 gràcies a una visió innovadora, tant en el concepte 'healthy', del qual som pioners, amb Flax & Kale com el primer restaurant a autoanomenar-se 'flexitarià'", explica satisfeta Carles.

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants vegetarians de Barcelona

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona, ​​amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat