Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Ginestà
Foto: Eugènia GüellGinestà

El Sant Andreu de Ginestà

Tot el que els germans Serrasolsas saben sobre l’amor ho han experimentat al seu barri

Eugènia Güell
Escrit per
Eugènia Güell
Publicitat

En Pau es va enamorar i tot va ser més fàcil. Ja tenien decidit que el nou disc aniria sobre l’amor, però ara “les lletres sortien com xurros!” i, a més, en saben, de parlar d’amor. Hi ha moltes maneres d’estimar, i que en Pau i la Júlia facin un te i un cafè enmig del seu barri i parlin d’ells i del lloc on han crescut, n’és una. L’amor és com créixer a casa, i els germans Serrasolsas han crescut a Sant Andreu. 

Una banda andreuenca

En aquest barri en Pau ha après guitarra elèctrica, i la Júlia ha cantat en un cor infantil. Han anat amb el seu pare en bici a l’escola. Han jugat a Can Fabra. A Sant Andreu també hi han comprat flors i han berenat a la xurreria del carrer Gran, on hi ha una terrassa interior amagada que la Júlia coneixia i en Pau no. Han fet concerts a la Fabra i Coats i a la plaça de les Palmeres. Allà també hi van trobar el seu gat perdut. En Pau juga a una lliga de futbol sala i abans dels partits va a fer cerveses a La Divina. A Sant Andreu hi van descobrir el moviment assembleari i el cau. Han trepitjat alguna taronja dels arbres que omplen els carrers i n’han respirat l’olor. “L’olor dels tarongers em fa sentir que he tornat a casa”, diu la Júlia.  

El 2021 van fer el pregó de la Festa Major i l’avi en va estar molt content. Ells expliquen històries quotidianes i és que el barri s’estima amb la quotidianitat, amb cada cosa que hi vius. I de les batalletes d’en Pau i la Júlia a Sant Andreu en surt amor per tot arreu.  

 

Créixer és estimar

La Júlia vol que tothom vagi a la Festa Major de Sant Andreu, però en Pau no vol que s’ompli de turistes. Sigui com sigui, la festa major és la màxima expressió d’afecte de la gent pel seu barri, i la festa major de l’amor la trobareu al seu nou disc, Suposo que l’amor és això. Tot el que aquests germans saben sobre l’amor ho han experimentat, en gran part, en aquest barri. Els Serrasolsas són andreuencs des de fa molts anys. La seva família hi va tenir una carnisseria durant la guerra, i ara ells hi graven cançons. La família s’ha fet gran al barri. Ja ho diuen, a L’Eva i la Jana: “créixer és estimar”.

Els llocs de Sant Andreu que ens recomanen

Floristeria Montserrat

La senyora de la botiga els ha vist créixer, i per a la Júlia aquesta floristeria és en un dels carrers més bonics de Sant Andreu. És on sempre han comprat les flors. “No crec que ens quedi cap planta viva, però hi hem fet gasto!”. C/ Coroleu, 2.

Floristeria Montserrat de Sant Andreu
Foto: Eugènia Güell

Collonut

Cuina ininterrompuda de 13 a 23 h, oferta de tapa i vermut i “unes croquetes de rostit molt bones”.  A més, diu en Pau que si demanes llonganissa, te la tallen, i la que sobra te l’emportes! C/ Gran de Sant Andreu, 180.

Collonut de Sant Andreu
Foto: Collonut

Las 4 puertas

Mentre la Júlia explica que aquí hi trobareu l’essència i la tendresa del barri, en Pau confessa que necessita samarretes interiors. Imagineu-vos un aparador ple de bates, camises i roba d’estar per casa de senyor i senyora grans. C/ Gran de Sant Andreu, 173.

Las 4 Puertas de Sant Andreu
Foto: Eugènia Güell

Mosaic a Joan Miró

Caminant pel barri, tard o d’hora passareu per un mosaic que va fer l’avi d’en Pau i la Júlia en homenatge a Joan Miró. “És artista, i sobretot un patriota de Sant Andreu!” També trobareu un mural d’Eudald Serrasolsas a la Parròquia de Sant Pacià. Plaça de la Pomera.

Mosaic a Joan Miró Sant Andreu
Foto: Eugènia Güell

Cansaladeria Puig

Amb els seus embotits saben que són a casa. La Júlia és vegetariana, però hi tenen bons formatges. “Són els millors, a veure si ens patrocinen!” Curiositat: a la façana hi ha una bala de canó incrustada. C/ Gran de Sant Andreu, 147.

Puig de Sant Andreu
Foto: Eugènia Güell

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona

Llegeix el número de febrer de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat