Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
El Sant Gervasi de Rigoberta Bandini
FOTO: Marc Andreu / Time Out BarcelonaEl Sant Gervasi de Rigoberta Bandini

El Sant Gervasi de Rigoberta Bandini

Sense pseudònim ni filtres, Paula Ribó ens descobreix el barri que l’ha vist ser nena, adolescent, mare i ‘Perra’

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Celebrem un any de pandèmia amb el fenomen musical Rigoberta Bandini, l’alter ego musical de la cantant (The Mamzelles), actriu de doblatge (Caillou, Chihiro), escriptora ('Vértigo') i dramaturga Paula Ribó, que en aquest 2020 tot i sonar en més menjadors de casa que en discoteques, ha triomfat. "Com aquell qui diu he saltat de Spotify als escenaris", diu una Ribó que encara al·lucina amb els milers de fans, entre ells C. Tangana o Ada Colau. El seu pop electrònic ha sigut un oasi d’evasió en un any "we say joder qué largo" que ni amb 'Too many drugs' la cosa millorava i que allistàvem tot el que faríem 'Cuando tu nazcas', vacuna.

Amb el videoclip de 'Perra' a punt d'estrenar-se, la Ribó no pensa en disc, només en "compondre en llibertat tema a tema" sense pensar en el disc. "Per mi la música és mobilitzadora d’ànimes, com més gent l’escolti, millor", ens confessa Ribó. El projecte musical s’engendra en paral·lel a la seva maternitat i tornada a Sant Gervasi. "Neixo a la clínica Sagrada Família i no marxo del barri fins als 23 anys, aquí hi tinc la meva gent i descobreixo totes les meves facetes, ara concentrades en una tal Rigoberta Bandini". 

El Sant Gervasi de Rigoberta Bandini
FOTO: Marc Andreu / Time Out BarcelonaEl Sant Gervasi de Rigoberta Bandini

La Bandini de les Teresianes

Cada cop que puja a l’escenari, Ribó ho fa vestida amb l’uniforme de les Teresianes de Ganduxer, "per abraçar allò que odiava mentre ho faig saltar pels aires". Ànima punk que escolta Mocedades, "allò" també incloïa Sant Gervasi, on torna amb l’Esteban, la seva parella i meitat dels Venga Monjas, també del barri. "Al mòbil encara el tinc com a 'Colega del barrio'", confessa. "Tot i que és un barri que em crea contradiccions, hi torno perquè això és casa", diu mentre en recrimina la falta d’espais verds i de més vida cultural. Li encanta la sensació de poble de zones com el Farró i agraeix que aquí dalt no hi pugin els turistes. 

Deixem la Paula fent de mare, d’en Nico i de la Rigoberta, mentre somia a sonar en les pel·lis de Sorrentino i col·laborar amb la Mónica Naranjo. Abans d'acomiadar-nos, ens recomana els cinc llocs que la fan sentir "a casa" al barri de Sant Gervasi i una exclusiva: "Nou tema el dia de Sant Jordi", un altre salvavides per si ens quedem sense Diada. Llarga vida perquè In Spain we dance… Bandini!

Teatre La Gleva

Aquest teatre i incubadora de projectes ha sigut "el que més ha confiat en les meves dramatúrgies", diu Ribó, que hi ha estrenat tres obres. De programació eclèctica i atrevida, amb pocs anys s’ha fet un punt de trobada cultural únic al barri. 

La Gleva Teatre
Teatre La GlevaLa Gleva Teatre

Bodega Josefa 

Conserva l’essència d’una bodega de barri de les que ja no en queden. Entre la seva parròquia "de tota la vida" també hi podeu trobar la Paula. "L’ambient del Pepeta’s és únic, sempre t’hi sents en família i tot ho fan bo”, diu.

Bodega JosefaBodega Josefa
FOTO: Oriol Vida-BarraquerBodega Josefa

Heura

"És d’aquelles botigues on pots comprar des d’una joguina per al nen fins a un moble llum 'vintage', tot és bonic”, afirma Ribó. I és que Heura té un catàleg que va des de coixins a parament per a la llar o roba, sempre amb bon gust i qualitat. Descobriu el seu catàleg a la web.

Botiga Heura
FOTO: heuraFOTO: Heura

Bendito Tako

El taco, el plat que t’embruta les mans però neteja l’ànima. A Sant Gervasi, els mestres de la recepta viuen en aquest petit local que respira Mèxic pels quatre costats. "Flipareu amb el taco de peix arrebossat amb salsa de coriandre”, diu Bandini. 

Bendito Taco
FOTO: Bendito TacoBendito Taco

 

Jardins de Moragas 

Amagat entre blocs d’edificis, aquest parc petit, però frondós, és un refugi per trobar-hi la pau i gaudir de la varietat d’arbres, molts d’ells centenaris. "Hi he jugat moltes tardes i recordo quan l’àvia ens cridava des del balcó de casa seva”, confessa la Paula. 

Jardins Moragues
FOTO: Ajuntament de BarcelonaJardins Moragues

NO T'HO PERDIS: Els millors concerts del mes a Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat