Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Sónar fora de perill: hi haurà festival

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

Hi haurà Sónar. Els núvols que planaven sobre l'edició s'escampen, i quan falta un dia perquè s'obrin les portes de l'edició número 26 els organitzadors afirmen contundents que es podrà celebrar sense problemes: "Estem vius i hi ha festival", ha afirmat avui Ricard Robles, un dels directors del festival, en la roda de premsa d'avui en què els màxims responsables de Sónar han manifestat sentir-se "sols" davant el "silenci institucional" d'aquests darrers dies. 

Al festival l'avala ara la decisió del jutge, que ha dictaminat com a legal la contractació d'una empresa alternativa per realitzar les tasques de muntatge després que els treballadors de Fira Montjuïc es posaren en vaga el passat dijous, fent perillar les activitats en les instal·lacions diürnes del Sónar.

Els treballadors en vaga de l'empresa UTE Rigging havien sol·licitat com a mesura cautelar la prohibició de la contractació de terceres empreses per a les tasques de muntatge. El Jutjat Social 27 ha desestimat la demanda al considerar que això ocasionaria "perjudicis irreparables". El jutge Santiago Vidal considera en el seu escrit que "exercir legítimament el dret de vaga d'uns quants no pot mai posar en perill la viabilitat del lloc de treball de molts altres treballadors, que també mereixen la tutela dels tribunals de justícia", en referència als milers de llocs de treball directes i indirectes que estaven en perill si s'anul·laven les activitats a Fira Montjuïc.

Els responsables de Sónar a la roda de premsa. De dreta a esquerra, Sergio Caballero, Ventura Barba, Enric Palau i Ricard Robles.
Foto: Manuel Pérez

"Reclamacions lícites"

Des del festival, "respecten" i consideren "lícita" l'estratègia dels 'riggers' en vaga, al mateix temps que demanen que hi hagi un diàleg entre els treballadors i Fira Barcelona per arribar a acords. "Hem fet pressió perquè Fira i 'riggers' s'asseguessin a negociar", ha dit Sergio Caballero, codirector de Sónar, tot i que el conflicte s'ha hagut de decidir als tribunals.

La decisió del jutge arriba després de deu dies d'incerteses que no han ajudat al festival. "Hi ha un gruix de vendes a escala nacional que es veurà afectat, però som a temps que això es reverteixi abans de dissabte", ha afegit Robles, que no ha volgut donar xifres concretes fins que es faci la valoració global de l'edició.


Un Sónar accidentat

Fins i tot abans del conflicte, aquesta edició del Sónar ja resultava peculiar.  El festival s'ha vist obligat a desplaçar les seves dates tradicionals del juny al juliol per coincidir a Fira Gran Via el festival amb la fira de maquinària tèxtil ITMA. "No estem protegits. Encara no se'ns ha dibuixat una situació perquè això no torni a passar", ha dit Robles.

Els responsables de Sónar s'han mostrat descontents perquè altres esdeveniments de la ciutat com el Mobile World Congress han tingut un suport que, afirmen, a ells els ha faltat en aquesta que consideren "la pitjor crisi en 26 anys". Fins i tot a la pregunta de si després d'aquesta accidentada edició es plantegen marxar de la ciutat Caballero ha afegit que "som d'aquí i ganes de moure no tenim. Però de vegades notes que no tens el suport necessari perquè això tiri endavant".


NO T'HO PERDIS: Sónar 2019: la guia completa

Últimes notícies

    Publicitat