Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El termòmetre Cottet del Portal de l’Àngel torna a marcar la temperatura

L'estructura s'ha reparat i remodelat per fer-la més moderna i de baix consum

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

L’emblemàtic termòmetre Cottet del Portal de l’Àngel recupera la seva funcionalitat després que el 2019 s'aturés, coincidint amb el trasllat a la rambla de Catalunya de l’òptica homònima.

Durant més de 90 dies, la instal·lació va estar coberta per una lona a causa de les obres de reforma que s’han dut a terme a l’edifici. Els propietaris actuals –un fons d’inversió amb seu a València– i l’Ajuntament es van comprometre a conservar l’element insígnia de la via comercial, per això, aprofitant la renovació, es va reparar i fer tornar a funcionar. 

El termòmetre, que, de fet, va ser guardonat amb la placa identificativa Petit Paisatge urbà, es va instal·lar l’any 1956 durant la reforma de la façana de la finca. L’òptica Cottet va voler regalar l’estructura als ciutadans –que alhora servia de reclam publicitari– en agraïment a la bona acollida de l’empresa a la ciutat. La construcció es va iniciar el 1955, de la mà de l’enginyer J. Nebot, i es va inaugurar el 25 de febrer de 1956, en plena onada de fred a Barcelona. 

La instal·lació de 22 metres i de 2.000 quilos, que ara s’ha remodelat per fer-la més moderna i de baix consum, va ser el termòmetre més gran d’Europa durant anys. Ara, però, ho és d’Espanya perquè a Copenhaguen s’hi va construir un de més gran i a Frankfurt un altre de dimensions semblants. 

NO T'HO PERDIS: El mític Rouge del Poble-sec reobrirà al setembre

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat



Últimes notícies

    Publicitat