Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El mític Rouge del Poble-sec reobrirà al setembre

El local, tancat per la pandèmia, es renova però mantindrà l'essència que el va convertir en un club de referència a Barcelona

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

Cansats d'haver d'escriure notícies sobre locals emblemàtics que van deixar d'existir a causa de la pandèmia, res no ens fa més contents que escriure'n de llocs que reobren, especialment si els nous responsables en coneixen la història i busquen mantenir-ne l'essència i la seva connexió amb el barri i amb Barcelona. És el cas del Rouge, el mític local nocturn del carrer Poeta Cabanyes 21 (no el confongueu amb un de nom semblant del Raval), que va haver de tancar el 2020 i que torna a la vida al setembre, renovat, en forma de cocteleria d'autor i mantenint aquella aura de misteri que el va convertir un referent de la gent de la cultura a la ciutat. 

En un enclavament estratègic –prop de l'Apolo, El Molino i el Paral·lel 62 (l'antiga BARTS)– el Rouge vol tornar a ser un punt de trobada rellevant. Mantindrà aquell no sé què d'indret secret –el passadís, el roig omnipresent, l'aire gairebé clandestí, lynchià– i homenatjarà el passat canalla i 'burlesque' del barri, que avui es torna a reivindicar. La garantia? Que han agafat el timó alguns dels responsables del Serielizados Fest i del grup de pop electrònic TMATNB (The Morning After the Night Before), és a dir, gent amb gust, molt connectada i perfectament conscient de per què es va convertir en una mena de "'backstage' de les grans sales de l'entorn", tal com explica Betu Martínez, portaveu del projecte.

Mantindrem idea de privacitat i singularitat: el que passa al Rouge es queda al Rouge

Hi haurà set còctels d'autor (més un sense alcohol) que retran tribut a la història del barri (còctel Dorita, Mustang...) i, per fer una mica de coixí, també tindran petits brioixos planxats amb diversos farciments que prepararan els propietaris de la Bodega Amposta. Els divendres i dissabtes hi haurà sessions de DJ fins a les 3 h (obriran a les 19 h de dimecres a diumenge i tancaran a la 1 h els dimecres i els dijous, els diumenges potser més tard), sempre amb entrada lliure, excepte potser en alguna de les activitats culturals, com els pòdcasts en directe. 

Búnquer cultural

Entrar al local serà un petit viatge del passat del Rouge a l'actualitat. "Ens vam trobar un local molt castigat –explica Martínez–, a mi ja m'agrada el concepte de 'ruin bar' berlinès, però aquí hem hagut de canviar la instal·lació elèctrica i ignifugar el sostre". El que us trobareu dins és una cocteleria moderna que conserva el roig com a element essencial, "mantindrem idea de privacitat i singularitat: el que passa al Rouge es queda al Rouge", assegura. I hi haurà cortines de vellut vermell. De fet, actualitzen la idea de 'búnquer cultural' que entre finals dels noranta i principis dels 2000 va convertir aquest petit establiment (100 m², capacitat per a 68 persones), en tot un referent al barri: ideal per anar-hi després del Lliure o abans de l'Apolo. 

NO T'HO PERDIS: Restaurants i bars de Barcelona que han tancat en els últims mesos

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat